Skip to main content

Ahoj vsem,potrebovala bych se poradit.Nas Tomasek-3 roky ma na hlavičce takove ty stroupky co se delaji miminkum.Nedavno jsem mu to vycesavala(pred tim namastila olejickem) a zustavali na tech stroupkach i vlasy:-( Nevite nekdo co s tim?Neprodava se nejaky sampon na to nebo by nam mohla treba kožařka neco doporucit?Nechci mu to vycesavat i s vlaskama....Diky za tipy a rady.
Hezky vecer Petra

Tak fajn, díky. Dneska večer

Obrázek uživatele LucieR

Tak fajn, díky. Dneska večer to zkusím extra virgin olejem :).

...

Obrázek uživatele Lenule76

Ahoj Petro,
tak u nás se to také občas objeví. Snad je to tedy to co má váš Tomášek. U našeho Tomáška :-) jsem použila dětský olejíček a takové tamponky. Na tamponky jsem nalila trochu olejíčku, a poťupkala ta místa (někdy jsem jen vylila trochu olejíčku an ta místa a prsty rozetřela), chvíli nechala, a pak opět mokrým tamponkem od olejíčku jsem krouživým pohybem dala ty stroupky dolů, občas mírně přitlačila, vše šlo dolů. Pak klasicky umyla hlavu. Tak snad to pomůže.
Lenka

Luci, já to dělala normálním

Obrázek uživatele veruna

Luci, já to dělala normálním olivovým olejem extra virgin ze Španělska. Taky jsme se toho dlouho nemohli zbavit, ale teď ve 4 letech už máme dlouho klid. Věra

Holky chci se ještě doptat na

Obrázek uživatele LucieR

Holky chci se ještě doptat na ten olivový olej. Máte na mysli nějaký z lékárny, nebo normální na konzumaci? A zkoušel jste někdo kopřivy? Sárince se udělala teď ve 2,5 letech, jako miminko s tím problém neměla. Má hodně vlasů, do toho ty kšiltovky, takže má vlasy pořád zpocené, může to být tím? -> pomohlo by teda častější mytí vlásků?

Seborea?

Ahoj,
mysliš Seboreu? U nás se to objevilo taky teď v 16 měsících, ale jen občas něco na hlavičce najdu. Existuje nějaký speciální šampon, ale my zatím zkoušíme konopný šampon pro děti Robátko a je to pryč.

olivový olej

Obrázek uživatele veruna

Ahoj, taky hlasuji pro olivový olej. Zabral perfektně. Věra

Ahoj,já koupila v lékárně

Ahoj,já koupila v lékárně šampon s linolou od dr. Wolffa .Náš Kubík měl těch stroupků opravdu moc a krásně zabral,myju mu s tím vlásky pravidelně a má stroupky pryč.Doporučila nám ho kožní lékařka.Tak můžeš vyzkoušet.

Diky za tipy.Ten olivovy olej

Diky za tipy.Ten olivovy olej zkusim.Snad zabere.V horsim pripade zajdu do lekarny...

Me v zahranici poradil

Obrázek uživatele Olitwins

Me v zahranici poradil pediatr normalne promastit olivovym olejem a pak vycesat a pak umyt vlasky a znova vycesat. Fungovalo do skvele a nemusela jsem kupovat zadny jednoucelovy krem.... Jinak olivovy olej je velmi vyzivny i pro vlasy - tj. myslim tim ted pro maminky :}

ahoj, taky jsem na nějaký

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, taky jsem na nějaký krém koukala v lékárně, když byli prckové malí, přímo na tyto šupinky, nakonec jsme to zvládli jen vyčesáváním a přiznám se, že jsem občas lehce "odškrábávala":-))

Krém lékárna

My koupili speciální krém v lékárně hned když byli miminka, vím že stál 300,- Kč a byl tuším od La Roche. Perfektně zafungoval.