Skip to main content

šelest na srdci !?

Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost. Naši kluci byli včera na roční prohlídce a doktorka mi řekla, že slyší u obou šelest na srdci.Řekla také,že to není nic vážného, že se jedná zřejme o růstovou záležilost - vyrosli teď za tři měsíce 5 cm, nebo to může být po nachlazení a máme přijít za 14 dnů na kontrolu. Přeci jen mě to trochu vyděsilo,nikdy předtím žádné problémy neměli, nebývají ani nemocní snad na dvě slabé rými, kluci jsou aktivní a veselí. Stalo se to tady také někomu. Děkuji moc za odpovědi. Helena.

Děkuji

Děkuji moc všem za příspěvky, trochu mě to uklidnilo, snad už za těch 14 dnů to bude o.k. Zdravím Helena.

šelest

Ahoj, kolem 1 roku se objevil růstový šelest u obou mých starších synů ( teď mají 9 a 10 let). Je to způsobeno tím, že se ještě úplně neuzavřela přepážka mezi oběma srdečními komorami, kde v těhotenství proudí miminům krev. Není to nic vážného, jen si nás na kardiologii paní dortorka do 5let kontrolovala 1x za rok a teď chodíme na kontrolu 1x za 3-5let. Starší pak dostal od 4-7let papírek, kde bylo napsáno, že má nález na srdci a v případě operace, že je třeba ho přeléčit antibiotiky. Ale ani to již není aktuální. Kluci jsou zcela bez omezení - zrovna jsme byli na kontrole minulý týden. Kluci hrají normálně fotbal za pražské kluby a jsou Ok. Takže žádnou paniku.

Ahoj, nám to v půlroce u

Ahoj, nám to v půlroce u jednoho z kluků taky obvodní řekla. Byli jsme na vyšetření a řekli, že to vypadá na růstovou šelest. V roce znovu a už tam nic neměl:-) I tak máme ještě ve třech letech přijít na kontrolu. Ale prý jsou to většinou růstové šelesti, tak snad to bude u vás taky tak:-) Ahoj Lucka

Ahoj, necetla jsem prispevky

Ahoj, necetla jsem prispevky nize, ale u nas jeden chlapecek mel selest cca od 2 mesice do cca 7mesice. Byli jsme 2x na kardiu a jednou tam dokonce videli nejaky nalez myslim, ze neuzavrenna tepenna ducej nebo tak neco a ted na posledni prohlidce uz tam nic nebylo! Takze mame prijit na ko ve 3 letech. Neboj bude to ok!

Strunka

Ahoj Heleno, zatím bych byla v klidu. U nás to bylo to samé, jako psaly holky pode mnou. Dr. u jednoho ze synů také slyšela šelest asi v 1,5 roce a poslala nás na kardio, ale jen z toho důvodu, že měl před velkou operací. Ale rovnou mne uklidnila, že to bude taková strunka (asi jak píší holky šlacha), která to způsobuje. Což potrvdil i dr. na kardio a od té doby to zase ani není slyšet. Uvidíš za 14 dní. Šárka

Jeden z kluků

Jeden z kluků má taky šelest, byli jsme na kardiologii ve 2 letech, a tam mu objevili nedomykavost chlopně, ale řekli že je to zanedbatelně malá vada. Žádná omezení se na něj nevstahují. Akorád budem pod dohledem, jednou ročně na kontrolu. Kluci byli hodně nedonošení (27tt), tak asi kvůli tomu se tahle vada objevila.
Moc bych si nelámala hlavu, určitě to dobře dopadne.

Ahoj,nase mala to mela po

Ahoj,nase mala to mela po narozeni(zjistila jsem to az z propousteci zpravy z porodnice a nechapu proc me to nerekli...).Je to tak jak pise be.st72 s tou slachou.Byli jsme kolem 10 mesice na kontrole na kardiologii a tam bylo vse ok.Tak at je to u vas taky dobre:-)
Petra

Ahoj, zatím bych se

Ahoj,
zatím bych se neobávala. Starší dcera kolem 10-tého měsíce také měla růstovou šelest na srdíčku. Pak to samo zmizelo. Půjdete na kontrolu za 14 dní a kdyby se to lékařce nelíbilo, tak by Vás určitě někam poslala. Tak ať je to v pořádku:-) (Pamatuji si, že tenkrát jsem se taky pěkně vylekala, ale je to běžné).
Měj se
Iva

Ahoj, jeden z našich kluků má

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, jeden z našich kluků má taky šelest, dost výrazný. Na kardiologii udělali ultrazvuk a je to nakonec fyziologické, je v srdci taková jakoby šlachaa, která tam kmitá a dělá rachot. Každopádně byste měli být odesláni na kardiologii aby tam objasnili příčinu, u dětí právě dost často bývá tahle neškodná verze, ale je každopádně potřeba vyloučit vážnější příčinu, např. srdeční vadu.