Skip to main content

Co dětem na oběd na výletě, kde nebude jídlo kde ohřát

Ahoj, zítra se chstáme na první dceloodenní výlet s tětma (19m) a nevím, jakou variantu obědu jim nachystat, místo teplé zeleniny s masem a přílohou. Máte nějaké nápady na studený oběd? Přijde mi že dát jím třeba jen rohlík a banán je divné, místo oběda. Napadla mě sladká rýže, ta se dá jíst i za studena, jenže tu mám nachystanou dnes na večeři, je už v ledničce třetí den.
Jak to řešíte vy? ĎĚkuji za inspiraci

Ahojte, kaonec protže jsme do

Ahojte, kaonec protže jsme do poslední chvíle nevěděli, jestli pojedem, jsme skončili u rohlíku, banánu a přesnídávky, nestihla jme nic jiného nachystat. Tam se dal pojíst tak bramborák, langoš, nebo klobáska, takže to nic :) U nás bylo nádherně, no na Pustevnách padaly chvilinku i kroupy, ale jinak to šlo.
Díky všem

Všem vám moc děkuju za

Všem vám moc děkuju za odpovědi, ale stejně to vypadá, že pojedem tak doprčic, podle toho počasí. Ale taK alespoň na příště mám inspiraci :)

Ahoj Asi nápisu ne moc

Obrázek uživatele Olitwins

Ahoj
Asi nápisu ne moc poppularni radu, ale přece..... Já vařím doma super zdravé,ani to jinak neumím, ale holky jednou ochutnaly hranolky a milujou je..... Myslim, ze jednou za cas je to nezabije....Takže na výletě a to nejezdime moc často máji hranolky připadne bramborovou kaši nebo polivku, kus chleba,někdy i jogurt a banán. Kamarádka bere třeba zeleninove rizoto a deti ho ji studené.....

Tak tak.... O.

Ahoj,

jestli můžu taky poradit, máme děti 20 měsíců, na celodenní býlety s nimi jezdíme celkem často a vždycky jsme to řešili buď ohřát skleničku kdekoli v restauraci nebo objednat jim jídlo v restauraci, my normální oběd, oni většinou vařená zelenina s bramborem nebo teď už třeba rizoto, masový plátek se zeleninou, nebo když jsme se výjimečně na oběd nestavovali, tak jsme jim udělala těstovinový salát s tuňákem nebo cizrnou. Ale fakt si myslím, že nejlepší je někam se na oběd s nimi stavit. Zrovna na Pustevnách miluju kontrabáš s pohankou :-))

taky by šlo

Obrázek uživatele Tomáš D

I to by šlo, ale tohle mělo konzistenci spíš sypkou. Bylo by to s mlékem zase něco jiného, ale určitě taky dobrý :-)
Dej vědět, jak se povedlo a jaký byl úspěch :-)
Tom

Jé Tome, to je super nápad na

Jé Tome, to je super nápad na sladko mě to ještě nenapadlo. Možná i kakao, nebo med by se tam dal dát. Rozinky děti ještě neměly, musíme vyzkoušet.
Díky za tip, kus kus milují.
A napadlo mě, když bude na skadlo, jestli ho neudělat v mléce? Jako sladkou rýži, že by...

kuskus určitě ano

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Katko,
kuskus je za studena taky výborný a jde dělat i na sladko s rozinkami a vanilkou, to jsem ochutnal na podzim v Paříži na potravinářském veletrhu. Nabízeli to tam Alžířani, mámil jsem z nich recept, bohužel se jim moc nechtělo tajemství šéfkuchaře prozrazovat :-(
Ale na tom nemůže být nic složitého - kuskus, vanilkový cukr, špetka skořice, rozinky, trochu citronové šťávy, možná jestli tam bylo trochu smetany...

Tom

Děkuji moc za reakce a inspiraci,

v podstatě jsem se chtěla přesvědčít, že nebude vadit studený oběd u tak malých dětí. Jak jsme psala, zatím jsme nikde tak dlouho na výletě nebyli, takže jídlo měly vždy teplé. Děkuji za inspiraci, asi zkusím ten těstovinový salát, to je super nápad. A myslíte, že místo těstovin by se dal použít kuskus? na ten jsou zvyklý, ale nevím, jestli by byl dobrý za studena...chlapeček mi těstoviny občas odmítá.
Ty minipizzi, jsou taky super nápad, no bohužel na to doma nemám potrtaviny a už je dnes nestihnu kupit, ale pro příště supr!!!

Tome, já vím, bohužel, ještě ve středu hlásili, že bude v pondělí krásně, tak jsme se těšili... no ale třeba ta nová předpověd nevyjde. :(( Jedem na Pustevny.

studený oběd

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Katko,
je řada jídel, která jsou dobrá (a možná dokonce lepší) studená než teplá, viz např. již uvedené minipizzy nebo zapečené těstoviny, šunkofleky, atd.
Pokud jde o sladkou rýži, dá se koupit chlazená (mléčná rýže) a ta je taky super. Samozřejmě, že vůbec ničemu nevadí, že ten den nebudou mít klasický oběd, dokonce bych se toho nebál ani 3 dny po sobě. Další den jim to můžeš vynahradit a dát oběd i večeři teplou.
Užijte si výlet. Jen pozor na déšť, ČHMÚ vydává upozornění na vydatné srážky. Přeju vám, ať to meteorologům nevyjde :-)

Tom

Ahoj, no myslím, že jednou za

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, no myslím, že jednou za čas dát k obědu rohlík a banán (a třeba jogurt) divné není :-)
Já bych třeba udělala tousty, domácí minipizzy, studený těstovinový salát, nakrájenou zeleninu a k tomu namazaný chleba či rohlík, klidně i něco sladkého - koláč, buchtu třeba s jogurtem ... podle toho co tvoje děti jedí. Halka

zapecene testoviny nebo testoviny na studeno

Emko, nevim ale jestli je tento zpusob vhodny pro tak male deti..ja to resim tak, ze zapecu testoviny s mletym masem nebo sunkou, posypane syrem...
nebo
testoviny rovnou pripravim jako studene
slehacka, sunka, syr a zamichat do uvarenych testovin

Moje deti jsou na to zvykle, takze se na ten studeny obed doslova tesi, ale nevim, jak to bude s detma, ktere jsou naucene na teply obed.

Jinak bych se ale vubec nebala ten jeden den odbocit a vyresit obed rohlikem a bananem, jogurtem a treba nastrouhane jablicko s mrkvi (to uz zalezi, co maji tvoji radi) :o)) a nebo to vzit sebou jako pijistku, kdyby ten "studeny-vareny" obed nechtely