Skip to main content

Plienka na spanie - jeden ano, druhy nie

Ahojte,
ak ste niekto riesili podobne budem rada.
Syn cez den ucurkava do gatiek (snad to niekedy prejde), v novom a zaujimavom prostredi sa velmi nepyta (dovod - dolezitejsie je pohrat sa s autickom, ist na smyklavku ako sa ist vycikat) ale cez spanie ma uz suchu plienku (aj cez den aj v noci niekolko mesiacov). Cez den spi v gatkach a zatial nic.
Dcerka sa pyta a chodi uplne bez problemov. Cez spanie portebuje.
Synovi by som zobrala aj na noc, ale potom nechce ani dcerka, ktora potrebuje. Cez den sa to snazim urobit tak, aby nevidela, ze syn ma gatky alebo hovorim vseobecne typu - pripravime sa na spanie.
Vecer sa kupu spolu a nepreslo, ze bola s plienkou iba ona. Aj cez den obcas dam synovi v ramci predchadzania problemov
Mam v podstate 2 otazky.
1. Je mozne, ze ked synovi vezmem uplne plienky, zlepsi sa to ucurkavanie a spol., lebo napr.pochopi, ze odteraz uz plienky nie su?
2.Ako ste to vysvetlili druhemu dvojcatu. Ked totizto dcera zahlasila (skusali sme viackrat), ze plienku ani ona nebude mat, tak by som jej ju natiahla jedine nasilim. Ona to brala, ze ona to zvladne tiez a neda si to nijak vysvetlit. Syna by som chcela aj chvalit, ked bude sucho, ale opat dcerka bude chciet byt chvalena tiez a bude to chciet skusat. Alebo pockat kym to zvladne aj dcera pocas spania?

Dakujem
Eva

cvicne plienky

Ahoj Moni,
cvicene plienky praveze mame a som s nimi velmi spokojna, ale nasi to beru ako plienku a aj sa k tomu tak spravaju. Takze tadeto cesta nepovedie.:(
Cez den uz to dcerka neriesi, ze ma plienku a syn nie, tak snad postupne jej to nebude vadit ani na noc.
Syn sa tej nocnej inak nebrani, len mi to pridu peniaze vyhodene zbytocne a ze mozno by to pomohlo na ucvrkavanie(ale to si skor myslim, ze nie).
Tak ale potesi kazda rada, tak dakujem zatial.
Eva

Ahoj,

u nás je Anetka bez plínky i na spaní od necelých 25m. Jen přes zimu do kočárku nebo když jsme šli na delší návštěvu, tak plínku pro jistotu měla. Janička je také od 25m bez plínek přes den, ale venku nebo na návštěvě jsem se na ni spolehnout nemohla, takže dostávala taky a na spaní ji měla automaticky. Ve středu jim bylo 2,5 roku a plínku na noc už jsem taky zrušila :-). Holky si nezáviděly, takže neporadím. Co zkusit dávat slečně takové ty natahovací plínky? Já je začala používat kolem toho druhého roku hlavně na ven, protože neumím ve stoje normální plínku nasadit. A nemůžu si je vynachválit. Dokonce nám nějaké zůstaly, tak prodávám.
Tak hodně štěstí
Monika