Skip to main content

opět ten nočník:-(

Ahoj všem,
vím, že se to tu řeší pořád dokola, ale přesto bych ráda poprosila o názor:-)
Klukům je 27 měsíců a na nočník chodí cca půl roku, vždycky večer před koupáním a např. po obědě. Vždycky se vyčůrají, zvládnou to i víckrát po sobě když je nechám déle bez plíny. Vždycky jsou, ale od pasu dolů nazí a čůrají ve stoje. Ani nevím proč jsme to tak zavedli. No a už několikrát jsem se je pokoušela úplně na den odplenkovat a narazila jsem na problém, že jakmile jim dám slipy nebo tepláky, prostě když jsou oblečení, odmítají na ten nočník chodit. Nechtějí si ty kalhoty svlíkat a sednout si na nočník, ve stoje jim to nejde. Snad každou minutu se jich ptám jestli nechtějí čůrat...odpověď je ne a za chvíli jsou oba počůraní. Manžel chce už rovnou počkat na léto a nechat je pak nahé celý den, dokud se nenaučí. Já, ale nejsem úplně pro, myslím si, že jsou už velcí a ráda bych to zvládla dřív. Ale jak na to? Mám pocit, že chození na nočník si spojují s tou nahotou a jinak to odmítají. Pro doplnění, kakáme jen do plíny, jinak se stydí, to bude následný problém:-)

Nakonec úspěch:-)

Jen pro doplnění, nakonec to vzalo rychlý obrat:-) Nedalo mi to a ještě jednou jsem zkusila vzít plíny a vyndat nočník. Byla to vlastně náhoda, kluci našli ve skříni slípky a chtěli je na sebe. A najednou to šlo, jsme už pět dní doma bez plín:-) Kakáme teda do slip nebo si počkají na plenu na spaní, ale čůrání paráda. Jeden chlapeček si dokonce začal už sám říkat, takže ten je úplně bez nehod a druhého sice musím kontrolovat a říkat mu já, ale taky je moc šikovnej. Takže už vím, co je ten zlom, kdy to najednou jde. Snad to s tím kakáním půjde taky tak:-)

Děkuju všem za názory.

Děkuju všem za názory. Přesně, nechci to moc hrotit a nervovat sebe i kluky. Počkám do konce dubna, to nám bude 28m a zkusím to znova a pokusím se vydržet:-)

-

Našim je 28m. Chlapeček chodí na nočník dva měsíce, holčička teprve začíná. Dneska šli ven oba bez plíny, když bylo tak krásně, a pohoda. Nemám rady, jak to kluky naučit, taky s tím bojuju, ale podle našich zkušeností - ptát se, jestli chtějí na nočník nestačí. Musíš je prostě posadit (postavit k nočníku). Vím, že je to těžký, kolikrát taky bojujeme, nechtějí si sednout ani za nic, vzpírají se... Maximálně zabírá ukazovat, jak se vyčůrali někomu nebo hračce. Holčička měla problém se vůbec do nočníku vyčůrat, jakmile to ukazovala babičce, najednou to šlo a zírala jsem, kolik načůrala. Dneska jsme to např. ukazovali panence, aby se to taky naučila, tygříkovi, pejskovi, venku broučkům a žabičkám ... K tomu, co radí Tvůj manžel - kamarádky chlapeček takhle lítal v létě na zahradě nahý, ale na odplenkování to mělo spíš negativní vliv. Naučil se čůrat kdykoli kdekoli a pak měl problém to udržet. Takhle bych to díky jejím zkušenostem raději neřešila.

Chce to čas...

Ahoj, já osobně bych to nehrotila, pokud to děti nechápou, vůbec nejeví zájem o to a neví co po nich chceš, tak bych počkala další měsíc. Každé dítě do toho musí dozrát. My jsme začly ve 24 měsících a po jednom dopoledni jsem jim je zase vrátila, léto jsme prožily na střídačku pleny x nahý a bylo to k ničemu, pak jsem se do toho pustila ve 27 měsících a nepolevila jsem, a po 3 týdnech jsme byly bez plen, ale byl to očistec. Teď vim, že bych klidně ještě počkala další měsíc... Je to takový sport maminek, kdo dřív, ale zbytečně by ses nervovala a to to za to nestojí... určitě počkej, tím nic nezkažíš..
Míša

Mně se osvědčilo děti nechat

Mně se osvědčilo děti nechat bez plen, ale odpor při svlékání a posazování na nočník nebyl strašný... Než na děti nějak hodně tlačit, jestli něchtějí a mít nervíky, počkala bych na teplo, je za humny :-)