Skip to main content

jak načasovat "ukončení" plínek

Jak prosím řešíte/řešili jste situaci, kdy jedno z dvojčat bylo připravené na zbavení se od plínek a druhé ještě ne?
Jeden z kluků už chápe dobře nočník, sedá si sám na něj, říká "e e" :-) a začíná se svlíkat:-),Do nočníku začíná sám čurat. tak si myslíme, že bychom již přes den mohli zkusit, aby byl bez plínek.

druhý kluk na nočníku spíše jen tak sedí, vydrží spíše u televize a pohádky, jinak se zvedá. Myslíme si, že druhý z kluků má ještě chvilku čas.
Řešili jste to prosím společně nebo postupně? Je možné, že uvidí vzor u bráchy, ale nechci nic uspěchat a stresovat je. Jsou nám 2 roky.
díky moc za info, ochotu. Jana

kolem 18m jsem vytáhla

Obrázek uživatele Ifka123

kolem 18m jsem vytáhla nočníky a začala jim je ukazovat, navíc se mnou chodily na záchod, tam jsem si je přitom i posadila na nočník, aby věděly o co jde, ale také to byla spíš legrace a hra, za měsíc a půl už se vymočily ráno po spaní, po odpoledním spaní a před večerním koupání, v 20m jsem na víkend nikam nemusela, svlékla pleny a poctivě vysazovala, ano, sobota byly pračky dvě, v neděli to nezvládly jenom párkrát a poté už jen tak maximálně dvě nehody denně. Dnes je jim 22m, jsou bez plen, dcera i na noc, syn má tak jednou za pět dní přes noc počůranou plenku.
Přikláním s k tomu, že naopak příliš časným vysazováaním a násilným držením dítěte na nočníku se to zhorší(mám takové kamarádky, dítě odmítá do 30m si i sednout, má z toho stres.
tak ho nějakou dobu nech, pokračuj s tím, kterému se daří, nočník bych ale už neschovávala, je to součást jeho výchovně vzdělávacího programu :-)pak začněte znovu.
jinak u nás je hraní, čtení, jezení a podobné aktivity na nočníku zakázáno, jsou v koupelně, kam se nechodí ani s hračkami, ani s jídlem, max.jsem si k nim sedla a držela za ruku, nebo říkala básničky..
gauč nikdy nepočůrali, protože jsem jim nechala silnější punčocháče a tepláky a vysazovala opravdu hodně často, zpočátku snad po patnácti minutách a také dle denní doby, ráno totiž vypiíjí skro tři deci Cara s mlékem, tak to následující hodinu jsme tam chodili snad co sedm až deset minut
nyní když si syn hraje, občas se "zapomene", ale moc pomohlo, když jsem jim dovolila vylévat(samozřejmě s dopomocí a opatrně) obsah nočníku do toal.mísy, z toho má radost a nejraději by to ze sebe ždímal každých pět minut a další motivací je kousek papíru v ruce, jako že se potom utře, vidí to u nás a i u sestry.
držím palce, hlavně to berte v klídku a věř, že naučí se to jednou každý

Ahoj Jani,tak u nas to

Obrázek uživatele Murečka

Ahoj Jani,tak u nas to probehlo tak,ze pred druhyma narozkama jsem vzala plinku Elci,protoze vedela,ze se do nocniku cura a pokazde,kdyz jsem ju posadila,tak se ji to podarilo.Ze zacatku jsem ji odchytavala,pak uz jsem se jen ptala a pak si zacala chodit sama.Asi na 14 dni,kdyz byla nemocna,se to pokazilo,ale behem dalsiho tydne se vratila zase zpatky.Adelka v te dobe vubec nebrala hrnec na vedomi,pokud jsem ji posadila,nepodarilo se nic.Pockala jsem 2 mesice a zkusila to znovu,ale tentokrat pridala jeste hysteraky a mosty,aby na nocnik vubec nemusela sednout.Za dalsich 14 dni si uz dala rict.Ted je jim 29 mesicu,Ela je pres den bez plin,Ada si dneska poprve dosla sama.Starsi syn byl od 2 let bez plin uplne,holky maji rano plinky tak plny,ze je maji skoro u kolen.Ale to je moje blbost(nebo pohodlnost),protoze je nedokazu zbavit nocniho piti.Takze za me,urcite vem tu "zralejsi" a zacni s ni.Mozna se ta druha sama prida.A kdyz ne,tak si v klidu odnaucis jednu a pak se ti bude i lip odchytavat ta druha:).Tak at vam to jde rychlej nez nam:).Eva

Po jednom

čekala jsem na holčičku. Chlapeček už by byl připravený dobře dva měsíce, ale já to chtěla "spustit" najednou :) Stejně jsem nakonec začala jen s ním, je to už skoro tři měsíce a holčička se prvně vyčurala do nočníku včera. Takže má rada, po tom, co jsem to dělala naprosto blbě, nečekat :) Zuzana

Díky moc za vaše reakce:-) Jana

Díky moc za vaše reakce:-) Jana

Moje zkuseny kamosky rikaj,

Obrázek uživatele Olitwins

Moje zkuseny kamosky rikaj, ze klidne po jednom. Pokud to druhy dite totiz neni "pripraveny", tak ho nedonutis. Budu se tim ridit i ja....

Ahoj, tak u nás jeden odložil

Ahoj, tak u nás jeden odložil plínu v létě a druhý až po půl roce. U toho druhého to byla otázka 3 dny na odložení plíny přes den a 2 týdny na odložení plíny v noci, první se to naučil díky zahradě v létě. Takže za mě-nespěchat,pokud není nutno. Když jsem kolikrát četla od maminek o tom, jak děti se počůrávají třeba měsíc-na gauč apod., tak jsem udělala dobře, že jsem na ně netlačila a do 3 let jsme to zvládli v pohodě.
Je to hodně individuální,sama uvidíš, jak se k tomu postaví. Kluci přesně věděli, co chtějí a ten druhý prostě tu plínu chtěl skoro do 2,5 let. Stejmě jako první, který prostě nechtěl čůrat do nočníku, ale na dospělácký záchod.

Ahoj,

já začala holky intenzivněji dávat na nočník kolem 18m (před spaním, po spaní, před koupáním). Ze začátku se vyčůraly jen občas, později téměř vždy, ale samy si neřekly ani náhodou. Po 2. roce onemocněly, a když už jsme nemohli ven a měli jsme "víc" času, tak jsem ji plínky vzala. Janička asi po čtyřech dnech pochopila a začala si "říkat". Anetka ani víc jak po týdnu nechápala, co se po ní chce. Už jsem jí chtěla plínku vrátit a zkusit to později a najednou byla suchá i přes noc a od necelých 25m je bez plínek úplně :-). Janička na spaní pořád má, ale teď už je plínka většinou suchá, tak už to snad nebude dlouho trvat.
Pevné nervy
Monika

zvlášť :)

více klidu pro děti i pro Tebe. Škoda, že jsem to nevěděla dříve. :)

Nech tomu volny prubeh

:o)