Skip to main content

co druhý den má chlapeček průjem???

maminky a Tome, prosím o radu Mám 13 měs. páreček a chlapeček se vždycky ráno strašně pokaká, kolikrát to vyleze až na pyžamko :-) poslední dva měsíce si vyžaduje v noci mléko (i 2x ) a ráno je to pak nálož, není to úplný průjem, ale docela kašovitá konzistence. Holčička kaká taky většinou ráno,ale né tak moc a kolikrát přes den "hodí bobek"někdy se i nemůže vykakat, Honzík nikdy, spíš naopak se stává, že skoro co druhý den ho kolem poleden přežene průjem, třeba jen trošičku, ale někdy i více, hodně žluté a mokré :-(, není to vícekrát za den, tak strach z hydratace nemám, a pijeme dost tekutin, porcované čaje, vodu, a chutná jablečný juice 100% zředěný na půl s vodou, jíme skoro pořád stejně, pečivo a sýr (lučina apod. nebo máslo) na snídani, oběd se už snažím polévku a druhé (většinou po spaní)něco mezi děckým a dospělým jídlem, nic mastného nic kořeněného, odpoledne, jogurt, přesnídvka, křupky, večer kaše, nebo nutrilon, podle toho jak jsou unaveni......nevím čím to je třeba jen takové trávení, nebo alergie?? mám někde zajít? nebo to jsou zuby, pořád ho to trápí, máme 8 zubů přijde mi že to nemá konce, Honzík měl v 9 měsících silnější průjem (5x za den) teploty, dle doktorky jsem držela nemléčnou dietu, jen mrkev a nemléčnou rýžovou kaši, dělali jsme stěr, vše negativní a výsledek byly 2 zuby :-) Díky za rady a odpovědi. Lenka

laktoza

Pokud jsou ve stolici nitky krve, opravdu to maso byt nemuze, tak se take muze jednat o intoleranci laktozy. Tzn., ze ve strevech chybi nebo je ho malo enzymu laktazy, ktery stepi laktozu, ktera se nachazi v mlece. Je to neco jineho nez alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Intolerance laktozy je geneticka a clovek to ma naporad a projevuje se i tim, ze stolice je jakoby nakvasena, ma zmeneny pach a dite muze trpet bolestmi briska ci i zvracenim, ale take nemusit mit nic krome toho prujmu. Poznas to i tak, ze bezne prostredky na zastaveni prujmu nezaberou, jako Smekta atd. Pul litru mleka bohate staci na takove stavy, my museli vysadit komplet vse mlecne. Vse muze potvrdit gastroenterolog, kam Te posle detska.

Ahoj Tome, my nitky ve

Ahoj Tome,

my nitky ve stolici máme, ale myslela jsem, jestli to není spíš nestrávené rozmixované maso??? Jsou vždy tmavé, nevypadá to jako sražená krev..:-( Bereme každý den Laktobacílky od Swissu, tak to by snad střívka měla fungovat spolehlivě?

Mléko se mi v jejich věku vůbec vysazovat nechce..ale nic jiného z mléčných výrobků nedávám (mléka vypijí 500ml za den)..

Díky, Alena

narušená střevní mikroflora?

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
a má ta průjmová stolice změněný pach? Nejsou v ní tmavé nebo krvavé nitky?
Pokud by tam byl změněný pach, mohlo by se jednat o narušenou střevní mikroflóru způsobenou buď přemnožením škodlivé bakterie nebo i nerovnováhou bakterií běžně se ve stolici vyskytujících. To vše by spolehlivě srovnal ten Hylac, jak psala Dita.
Pokud by šlo o alergii (projevující se sraženou krví ve stolici - jakoby nitky), nejpíš by jsi to pozorovala už dřív a projevovalo by se to vždy po mléku a mléčných výrobcích...
O projev růstu zubů se určitě nejedná - prořezávání zubů průjmy nezpůsobuje.

Zkus ten Hylac.. anebo - my máme výborné zkušenosti s přípravkem APO BABY PROBIO. Jsou to sáčky s bílým práškem rozpustným ve vodě a má to příjemnou chuť.

Tom

Ahoj Leni

Tak jak to tak pises, tak to stejne probihalo u nas a to do pismene. Ted je nam 20 mesicu a z tech prujmu se jednomu klukovi tak oprudil zadek, ze uz vristel pri prebalovani, tak jsme vasadili mliko a svete div se, vse pryc, dela tvrde bobky, zmizela vyrazka, kterou nam lecili jako atopickou. Predesilam, ze testy na BKM (bilkovinu kravskeho mlika) byvaji spolehlive ze 40% a casto falesne negativni. Tzn. ze casto vyjde test negativne a dite presto alergii ma. Delaji se kvul tomu, aby mohl lekar psat ta draha mlika Nutrilon Alergy care a Digestive care nebo Neocate, to jsou mlika pro deti s ABKM. Nam se vse upravilo uz druhy den co se tyce prujmu a 4.den ta vyrazka. Drzim palce. Misa

Ahoj Lenko, nám je také 13

Ahoj Lenko,

nám je také 13 měsíců a už 2. měsícem nás trápí stejný problém, s tím rozdílem, že často u obou...
Prakticky každý den odpoledne musím vzít holčičku do sprchy, protože to má až na oblečení:-( občas se k ní přidá i ségra... zatím jsme to nijak neřešili, Laktobacílky bereme pravidelně, ale to nezabírá.

Takže je to asi běžné..ale možná by to mohlo být spojené s nějakou alergií, my se optáme n příští kontrole u MUDr. :-)

Ahoj, máme 20 měsíční holky a

Ahoj, máme 20 měsíční holky a máme něco podobného. Jedna má normální stolici a druhá má pořád řídkou dá se říct že průjmovou. Ráno je plínka uplně plná někdy je to až na oblečení a přes den máme ještě 2 x stolici, takže celkem 3x za den. Ještě nikdy neudělala bobek. Někdy v tom má i nestrávené kousky jídla. Přitom holky jedí to stejné a jedna problém má a druhá ne. Řešila jsem to už u Mudr. ta říkala, že je to normální, ale projistotu ji udělala test na alergii kravského mléka a lepku. Naštěstí všechno dopadlo negativně. Pro jistotu nás posílá ještě na vyšetření do dětské nemocnice, tak jsem zvědavá jak dopadneme. Jinak jak píše Dita určitě bych vyzkoušela ten Hylak. Nám nezabral, ale mudr nám ho taky doporučila. Asi jsem neporadila. Lenka

Ahoj Leni,

zkus mu dát nějaká probiotika-hylak, tím neublížíš a většinou se to srovná. Jinak z toho, co píšeš bych taky zkusila vysadit jablečný džus. Na mě i na syna 5 let průsobí jako projímadlo-vypijeme skleničku a pak letíme.

Dita