Skip to main content

Kolik jídla ve 20měs.

Ahojky, chtěla jsem se zeptat kolik toho vaše děti v tomto věku sní. Holky jedly tak krásně a teď asi týden ten větší jedlík obědy po pár lžičkách plive. A to i dříve hodně oblíbená jídla:-//
7:00 Nutrilon 250ml
8:30 1/2 chleba nebo rohlíku se sýrem nebo šunkou
11:15 oběd max. 150g, ale teď určitě míň
11:45 Nutrilon 150ml (na spaní)
15:00 Sváča-Pribiňák-každá 1 ten větší, nebo 1 a 1 banán dohromady
16:30 tak čtrt jablíčka nebo pár křupek
18:00 kaše cca 150ml nebo banán či křupky místo ní
19:15 Nutrilon 150ml
myslíte, že je to dost, holky si myslím jsou tak akorát, tlusťošky to nejsou určitě, ale hubený asi taky ne.
Moc díky za případné typy co jinak Zuzka

:-))

Moc díky za rady a zhodnocení. Ještě taky na odpolední sváče míváme tak 2x do týdne baby mrkvičku udělanou jen v páře a holky to baští jako mňamku samotný z misek. Je fakt, že sortiment ovoce a zeleniny u nás není moc pestrý, ovoce: jablka, banány sem tam hruška a do rýže na sladko meruňky a nebo broskve z kompotu a zelenina: mrkev, hrášek, kukuřice, květák, brokolice, paprika sem tam rajče-teď jsou takový hnusný:-// přes léto to snad doženem:-))

Ahoj Zuzko, myslím, že váš

Ahoj Zuzko,

myslím, že váš jídelníček není špatný, určitě toho není příliš! Ale chybí mi tam více ovoce + zeleniny....Jinak bych řekla, že je to OK - my v 13 měsících jíme stejně, ne-li víc:-))

A Jano, tobě musím poděkovat za bezvadný odkaz! Hned jsem tabulku skoukla a mile mě překvapilo množství ovoce a zeleniny, pořád jsem se bála, že dáváme málo.

Alena

odkaz

Ahoj Zuzko, myslím, že mají akorát:-).M kdyžtak se podívej třeba na stránky www.kojeni.net.cz nebo přímo na tyhle tabulky(http://www.kojeni.net/subory/prikrmy_tabulky.xls), kde je uvedeno orientačně množství potravin, které by mělo dítě sníst za den. U staršího syna jsem to měla jako ty, jedl dobře, pak najednou míň. V tomto případě jsem ho nenutila, nechtěl- nedostal, nabízela jsem pořád ve stejných intervalech jídlo, jak byl zvyklý, no a pak se zase chytl.Nikdy to netrvalo dýl než den, dva. Hlavní je děti nenutit a nemít strach, že umřou hlady:-)) Oni to zase doženou, když dost pijou, myslím, že to prostě neva. No a pak měl zase naopak dny, že mi nestačilo jídlo, co jsem připravila, takže jsem musela začít prozměnu dělat větší porce. Nechala bych to prostě na dítěti, ať si to určí. Určitě poznáš, kdyby se to nějak začalo zvrtávat. Jen ještě jednu zkušenost, moje neteř byla do jídla nucená, protože byla dost hubená, nakonec nejí dobře doteď, má prostě k jídlu odpor a váhu má naprosto žalostnou. Jediné, co si dá s chutí, jsou sladkosti a to myslím, že je lepší dítě potrápit hlady a nechat ho jíst pořádné věci, než tohle. Tak přeji velkou chuť k jídlu a asi bych se tím být tebou moc netrápila:-)) Měj se. Jana