Skip to main content

Váha a výška nedonošenců ve 2 letech

Chtěla jsem se zeptat, kolik měří(ly) a váží(ly) vaše děti ve 2 letech?
Jde na nich ať už extrémní, těžká nebo lehká nedonošenost poznat?

Moji kluci byli narozeni 27+3tt.
Teď v 26měs. nekor. mají:
A - 89cm, 11,9kg
B - 87cm, 11,2kg
V porovnání s vrstevníky vypadají tak o půl roku mladší, ale podle tabulek jsou výškově i váhově úplně v normě, ale při srovnání s vrstevníky to tak není, snesou srovnání jen s holkama, kluci jsou oproti nim hromotluci.

Jak to máte vy?
Jde mi o to, že máme jít na zápis do školky, tak sonduji, jak na tom jsme :-)
Denisa

Ahoj, jestli tě to trošku

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, jestli tě to trošku uklidní, tak moji prakticky donošení kluci (37tt) mají v 27m - oba 88 cm a jeden 10,5 a druhý 10,9 kg a to si pochvaluju, že za poslední cca 3 měsíce konečně trochu povyrostli. Oprava: původně jsem psala, že o cca 5cm, ale ne, "jen" o 3cm, spočetla jsem předtím totiž nejmenší výšku jednoho a největší toho druhého :) Halka

Ahoj, vím, že Ti to nepomůže,

Ahoj,
vím, že Ti to nepomůže, ale upřímně Ti váhu dětí závidím.....
Holky jsou 32 tt, obě cca 2000 g.
Teď mají 22,5 měsíce A - 8,6 kg a B - 10,5 kg, s výškou si nejsem uplně jistá, ale podle mého měření za poslední měsíc vytáhla o 1,5 cm, teď má zhruba 80 cm, Béčko 86cm.
Ačko s váhou bojuje cca od pěti měsíců. Už jsem změnila i pediatra. Má alergii na BKM, hodně silnou, takže i přes to, že byla zjištěná v 10ti měsících, bylo to pozdě a stihla trošku zhubnout. V roce a půl zjistili u obou reflux žaludku, A -hodně masivní.....Doktor tvrdí, že je váha zatím v pořádku, i když je tak nízká (do tabulky asi ani nejde zapsat, už to ani nezkouším, pak jsem vždycky byla šíleně hysterická:(). Stále mají nějaké virozy, náběh na astma,několikrát píchané uši,záněty průdušek, střevní virozy, mají za sebou rotaviry, neštovice (starší to tahá ze školky, stačilo jít na kontrolu na neurologii nebo rehabilitaci a hned obě něco chytli, mají horší imunitu).
Jinak se projevuje velmi dobře, je veselá, živá až živelná, zvídavá, fyzicky velmi šikovná.S mluvením je to horší, nicméně dokáže říct posunky a ukazováním co potřebuje:)))
Snažím se důvěřovat doktorovi, ale stejně občas chytnu nerva, že to není v pořádku. Všichni okolo mně uklidňují ať jí dám čas a že je pod kontrolou (náš doktor je opravdu dobrý, pečlivý).
Na gastroenterologii jsme byly dvakrát a krom toho, že jsme tam dlouho čekaly, holky se tam nakazily v čekárně od jiných dětí a za pět minut jsme byly venku jsme se vůbec nic nedozvěděli, takže tam jsem to vzdala, chodím s nima na alergologii a imunologii, tak jsem zvědavá, co nám řeknou při další kontrole......
Týna

Ahoj,my jsme narození 26tt a

Ahoj,my jsme narození 26tt a jeden odpovídá dle tabulek v normě ovšem druhý je na tom bídně.Asi před 14dny jsem zadávala míry na www.rustovyhormon.cz a tam to spočítají i podle váhy a délky po narození tak podle výšky rodičů.A náš Štěpánek bliká hluboko pod třetím percentilem.nedívala jsem se kolik měl ve dvou letech,ale ve třech má 90cm a 10.8kg.Pak jsem tam zadávala dotaz do poradny kde odpovídá dr,odpověd ještě nemáme.Myslím,že jsme adepti na píchání růstovýho hormonu.Tak jestli se chceš uklidnit napiš tam.

Díky za odpovědi

Moc děkuji všem za odpovědi.
Alespoň jsem se uklidnila, že nejsme sami. Ti moji ještě nemají ani pořádně vlásky, B-čko jen kratičké chmíříčko, tak mi furt připadají jako mimina.

Pro Urbanku:
S jídlem to máme stejně, ať uvařím cokoli, tak to prostě nežerou (pardon za ten výraz)... i kdybych si vlasy rvala. Závidím všem co nemusí děcka do jídla honit.

Tak ať nám rostou :-)
Denisa

Naši kluci jsou narození

Obrázek uživatele Petra13

Naši kluci jsou narození 32+4, meli kazdý 1,9kg. Ve 26 měsících měli 11,3kg a 87cm, takže stejně jako vaše B. Teď ve 35 měsících mají 13kg a 93 cm. My jsme pruměrně vysocí 172 a 180 cm. Kluci jedí dobře a doktorka to zatím neřeší, uvidíme co teď na 3leté prohlídce. Jinak kluci snědí co vidí. A je pravda že jsou stejně velcí jako děti o rok mladší, tak asi budeme mít doma 2 žokeje :)
Petra, Fanda a Toník

nejste pozadu

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Deniso,
holky narozené 34+0 ve 26 měsících měly přesně:

A: 84 cm; 9,2 kg
B: 84 cm; 9,4 kg.

Dle doktora velmi drobné po otci :-), ale naprosto zdravé.

Tom

Ahojda, my jsme tedy nebyli

Ahojda, my jsme tedy nebyli nedonoseni 3300g a 3200g. VE 23mesicich nyni ma jeden klucina 9,6kg, 82cm
Druhy 11,5kg, 89cm.......NAposledy se me jedna maminka ptala, jak ye je stary ten mladsi:=)))Udelala nam z nasich dvojek, kluky narozene hodne blizko po sobeů=)))

Ahoj, naše holky jsou

Ahoj,
naše holky jsou narozené 35+2
teď ve 25 měsících mají:

Terezka (A) 10,3kg a 87cm
Kačenka (B) 10,0kg a 87cm

jsou to fakt drobci; byli, jsou a asi vždycky budou nežerky...bohužel se od toho odvíjí i to, že jsou dost slabé a nezvládají věci jako jejich vrstevníci. Vzhledově vypadají na rok a půl. Takže vy jste na tom krásně ;-)

Líba

Ahoj, naše trojčata jsou

Ahoj, naše trojčata jsou narozena ve 32. týdnu, ve dvou letech měli 91cm a 13kg, všichni. Určitě nejste žádní drobáskové, navíc jste narozeni opravdu silně nedonošení. Když to beru podle našich, jsou vůči svým vrstevníkům spíše větší, vy jste od nás jen o malilinko menší, vůbec bych si nedělala starosti. Monika

ahoj, my jsme tedy narozeni

Obrázek uživatele Janact

ahoj,

my jsme tedy narozeni ve 34tt.
a přesně v den 2narozenin měl:

chlapeček 12,1 kg a 88cm
holčička 12,4 kg a 87cm

dle MUDr jsme naprosto v pohodě, myslím,že je to dost individální a dáno dle genetických dispozic rodičů..
i když my jako rodiče, jsme dost rozdílní já mám 158cm a 53kg a manžel 195cm a 100kg :-)