Skip to main content

nazor na pouzite autosedacky

Posted in

Ahojky, co si myslite o pouzitych autosedackach? Muzeme do nich jit nebo je lepsi koupit opravdu nove??

Diky moc za rady! V.

Koukni na tyhle stránky, mají

Obrázek uživatele KaterinaAd

Koukni na tyhle stránky, mají tam autosedačky od všech hlavních výrobců..pro srovnání http://www.babymania.cz/

ty boky jsou u Maxi Cosi

Obrázek uživatele KaterinaAd

ty boky jsou u Maxi Cosi kolmo nahoru, u Priorek jsou jakoby otevřené ven, takže trošku prostornější pro zadečky...

Kaci a v cem je ten hlavni

Kaci a v cem je ten hlavni rozdil mezi Priori a Tobi?? Taky jsem uvazovala, ze je mozna lepsi je tam posadit a pak az objednat pres net.

Já jsem se rozhodovala mezi

Obrázek uživatele KaterinaAd

Já jsem se rozhodovala mezi Maxi Cosi priori a Tobi, nakonec jsem vybrala Priori, jsou o chloupek prostornější.
Veroniko a 9-18 kg vydrží dlouho, to se neboj, píší od 9-ti měsíců do 3,5 let, i kdyby to bylo méně, tak pořád je to o dost delší doba než vajíčko.
Rozhodně doporučuju děti do sedaček posadit, v obchodě to bez problémů umožní...

My měli první autosedačky

Obrázek uživatele Lida_3974

My měli první autosedačky také starší na tu chvilku nám to stačilo ale my moc nejezdíme.Nové jsme koupili až 9-25kg.Lída

:-))

Nejsem si jistá tou "zkušenou maminou":-)) ale myslím, že u těchto značek nešlápnete vedle:-)) My máme ty Tobísky a jsme max. spokojeni. Ty použitý jsou hodně o ceně a taky bych chtěla doklad o koupi, abyste věděli, že je to skutečně 1.majitel. Nám se povedlo koupit ty sedačky s 25% slevou ve dny Marien, byl to boj a dost fronta před obchodem, ale u 2ks se to opravdu vyplatilo:-)) Tak hodně štěstí při výběru Zuzka

Ahoj Zuzi, jo pochopila jsi

Ahoj Zuzi, jo pochopila jsi to moc dobre!:-) resime 9-18kg a ja jsem spis pro nove a manzel by sel do pouzitych, tak jsem chtela znas nazor vas zkusenych mamin:-)

:-))

Ahojky tak v té kategorii 9-18kg (doufám, že jsem správně pochopila, že na ni se ptáš) bych určitě raději šla do použité Maxi Cossi a nebo Romerky než do jakékoliv jiné nové levnější. Když jsem studovala testy, tak Maxi Cossi Tobi jetá po jednom dítěti vyšla v testech super, ne jak nová, ale byla hnedka v čele tabulky. Takže bych do toho klidně šla, ale asi bych chtěla sedačky vidět na živo...:-// Zuzka

Pokud jde o penize a mas

Obrázek uživatele Olitwins

Pokud jde o penize a mas treba moznost koupit super kvalitni vajicko po jednom diteti (to ti muzou prodavajici napr. prokazat uctenkou) a bude se ti zdat ok (tj. nebude spinave, ze zakoureneho auta a nebude se ti zdat poskozene*), tak mi to prijde lepsi, nez koupit tu nejlevnejsi novou sedacku... Rozhodne bych chtela sedacky predem videt, vzdy muzes rict, "Jeeee, mela jsem jinou predstavu..." a odejit.

* Bourana sedacka se pry nekdy tezkou pozna, prasklinka muze byt i "tloustky" vlasu... Musis si to proste dobre prohlidnout a prodavajicim verit....

Tot muj nazor. Ten, kdo si koupi moje sedacky-vajicka, az je budu prodavat na tom treba dost vydela, protoze jsou v perfektnim stavu. Kamaradka ma tytez, ale vypadaj silene, protoze v nich deti jedli a pily, tj. povlaky vyplavly, spinavy atd... Fakt to zalezi.

My jsme koupili autosedačky

My jsme koupili autosedačky 0-13kg použité, z bazaru. Myslím si, že svou službu splnily stejně jako nové. Ale manipulace s lidmi, hlavně když se jedná o bezpečí a komfort těch nejmenších nemá v dnešní době hranic. Jsem ráda, že jsme se tak rozhodli. Další 0 - 36kg jsme koupili nové ... u nás bylo rozhodující především fin.hledisko ... Eva

Kazdy den autem nejezdime

Kazdy den autem nejezdime spis po Praze k dr a tak jednou za mesic nekam dal...ja spis koukala, jak tady nekdo psal, ze sedacky 9-18kg nevydrzi moc dlouho, tak jestli ma smysl kupovat nove...Chtela bych asi Roemer nebo Maxi cosi Tobi, tak premyslim, jestli do toho dat penize a jit do novych nebo ne.

Pokud máš jistotu, že nejsou

Obrázek uživatele KaterinaAd

Pokud máš jistotu, že nejsou bourané, máš možnost je obhlídnout - stav potahu, plastových částí...proč ne.
Manžel když jsem byla na riziku v porodnici koupil jako vajíčka Romerky - nové, hafo peněz, děti tam byly jak sardinky, nedaly se připevnit na kočárek (EW), takže krátká cesta, usnutí, přendání do korbiček, vzbuzení, řev....přendání zase zpátky z korbiček do sedaček...natahali jsme se jak blázni, děti nespokojené...přibližně ve třech měsících jsem řekla dost, bez problémů jsem je prodala a koupila po jiných dvojčatech vajíčka Maxi Cosi + adaptéry a naprostá spokojenost.

Frekvence

Já bych ještě zohlednila frekvenci používání. Pokud jezdíte denně a jste na autě závislí, popř. každý víkend ještě 200 km za rodiči, asi bych zvážila novou.
Pokud občas zajedete o víkendu na výlet, tak klidně starší.
Ještě stojí za uváženou, že kvalitní značky starší stojí to co bezejmenné nové.

Záleží jaká velikost

Obrázek uživatele PetraN

Já bych se tomu nebránila, pokud bych musela řešit finance, ale záleží na velikostní kategorii a taky po kolika dětech.
Třeba vajíčka používají děti cca rok, některé ani to ne , takže po jednom dítěti, pokud bych měla jistotu, že nejsou bourané, bych klidně brala. To samé i kategorie 9-18, tam je to okolo dvou let používání,takže bych taky vzala klidně použitou, kdybych na novou neměla.
U kategorie 15-36 bych do použitých nešla, prodejci a výrobci většinou uvádí životnost potahů okolo pěti let, a tyto sedačky jsou na dlouho, takže i po jednom dítěti bude používaná poměrně dlouho a nevěřím, že vydrží celou dobu, kdy ji budete potřebovat.