Skip to main content

Odpolední spánek

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdy Vám děti přestaly spávat po obědě. Mě se teď stalo 2 dny po sobě, že mé 2-leté dvojčata nechtěly usnout. Večer usínají cca ve 21 hod., vstávají v mezi půl sedmou a sedmou. Doteď po obědě usínaly mezi 12. a 13. hodinou. Včera usnuly až ve 14.45, dnes vůbec. Večer byly hodně unavené a v 19.30 usnuly po položení do postýlek. Myslíte, že je to období nebo se mám připravit na to, že už po obědě nebudou chtít spát? Děkuji.

Ahoj Katko, sice se nikam

Ahoj Katko, sice se nikam nedostaneš, ale když ti tak spí obě děti, tak to by člověk i záviděl :)))

Tak já si tady připadám úplně

Tak já si tady připadám úplně divně.Mám rok a půl staré holky a spí mi ještě 2x za den.Vstávají kolem 7:30,pak jsou kolem 10:30 spát a to dají do 12:30 a potom kolem 15:30 do 17:00.Večer je ukládám kolem 21:00 a spí celou noc.Někdy se stane,že Vali vstane 2x na čaj.Můj starší syn to tak měl stejně a od 19 měsíců spal od 12:30 - 15:00 a to do 4let.Takže mám doma asi šípkové Růženky.Jo,ale nevýhodu to má,nikam se nedostanu :-((( Hned jak začne být krásně,tak zkusím dávat jen 1x za den.Už jsem to zkoušela,ale bez úspěchů.Katka

Děkuji za názory. Naštěstí

Děkuji za názory. Naštěstí holky opět začaly usínat po obědě. Dost se mi ulevilo. Taky si myslím, že na to, aby nespaly, je ještě brzy.

kéž by to tak bylo :)

Kéž by opravdu zase začaly v pohodě spát.. Naše holky (26m) odpolední spaní bojkotují už tak skoro měsíc, hopsají tam, dovádějí, křičí.. Jedna by teda myslím ráda spala, ale druhá ji prostě vyhecuje. takže se naobědvám a jdu si k nim lehnout a pacifikovat je.. ale je to klidně na hodinu :( Pak spí ale 2hod a více, tak unavené určitě jsou...??
Právě jsem nevěděla, jestli se tedy na čas toho spaní po obědě vzdát nebo co s tím. Ale ráda bych, kdyby co nejdéle po obědě spaly, 2leté děti to podle mne potřebují.

Je to asi normální. Nám se

Je to asi normální. Nám se osvědčilo si k nim do pokojíčku na deset minut sednout a důrazně je upozorňovat na to, aby leželi a nemluvili. Do těch deseti minut usnou. Je to období, kdy zkouší něco nového a teď je napadlo po obědě nespát. Pokud povolíte, tak už spát nebudou, ale když se jim ukáže, že se spát musí, tak nejpozděj po týdnu to vzdají a budou usínat sami jako prvně.

Ahojky, tak jak to tak čtu

tak my jsme asi divný. Holkám je 3/4 na 3, tedy 33m a spí odpo pořád. Chodí spát mezi 12-12:30 a usnou většinou během 10 minut, většínou tak hodku a půl, někdy i dvě. Je pár vyjímek kdy spí i tři, ale to už jsem pak nervózní a chodím se koukat a přemýšlím, čím jsem je mohla otrávit :-))) Co si pamatuju, tak kolem necelých dvou let, holky začaly spánek bojkotovat a spát nechtěly a když už by i třeba konečně usly, byly tři hodiny, a to je už čas vstávat, aby šly večer. Zkoušely to asi měsíc, ale já vytrvala a trvala jsem na tom, že musí být alespoň hodinku v klidu. Nenechala jsem je ani hrát si. Vyplatilo se, a holky zase odpo spí. V září jdou snad do školky a pokud vím, tak v té co chci aby holky chodily, je odpolední spánek pořád a to i pro předškolní děti. Jediná rada, zkus vydržet. Je pravda že teď co s nimi nemůžu tolik ven, jak jsem zvyklá, tak jsou málo unavené a o to hůř usínají. Když je ale hezky, tak jdeme 2x denně ven a to se unaví vždy. Tak pevné nervy a zkus vydržet.
Zdraví Jana a berušky

re

Ahoj, nasi mali 22 mesiacov, ked zo dna na den prestali spavat cez den, dovtedy pravidelne v kociku spavali cca 1,5 hod (v postielkach cez den nespali nikdy, len ked boli uplne male mimina). Potom mali obdobie, ked obcas jeden alebo druhy zaspal, ale iba vynimocne - v aute a pod. Teraz, v 28 mesiacoch, nam jeden cca 2x do tyzdna zacal zaspavat o stvrtej poobede, vacsinou ked je urevany, a spi az do vecere, potom sa naje, okupe, a spi dalej az do rana. Ahoj, Martina

U nás s úderem 2 narozenin

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj, můj prvorozený syn skončil se spánkem snad přesně v den svých druhých narozenin... Katka

konec před 2 rokem

Ahoj,
tak naše děti skončily se spánkem před druhými narozeninami. Nyní je jim 27 měsíců a stále si zvykáme. Každopádně už jsem ve fázi, že bych ani nechtěla, aby se to vrátilo, protože pak holčička klidně usínala až ve 22 hodin. Takto kolikrát usnou už v půl sedmé večer a spí většinou celou noc cca do 7 hodin. Na druhou stranu některé dny jsou večer hrozně vyřízení a protivní.
Jo a začali jsme je zvykat na polední odpočinek: tj. že všichni si potřebujeme odpočinout (hl. maminka:-), takže si cca půl, třičtvrtě hodiny hrají ve svém pokoji sami. Lenka

Ahoj, je to hodně

Ahoj,

je to hodně individuální, znám děti, které v 5ti letech spí odpoledne dvě hodiny a následně celou noc od 20 do 7 taky prospí.
Naši kluci, teda hlavně Kryštofek, považovali odpo spaní za ztrátu času od těch cca 2 let. A už se k němu nevrátili (teď je jim 5). Ale fakt je, že mně vyhovovalo, že už se nemusíme vracet domů na spaní z různých aktivit, že večer v 19.30 padnou a vstávají kolem 7.hodiny ráno.
Obecně ale kolem věku 2 let začne spousta dětí s odpo spánkem stávkovat a záleží na rodičích, jestli je budou v postýlkách držet (obvykle se spánek vrátí a děti usínají později večer), nebo jestli den přeorganizují a obejdou se bez spaní.

Ivona

-

Nám je 27m a děti spí odpo tři hodiny. Někdy nám to nevyjde, třeba se zasekneme někde venku, a nejdou spát vůbec. Vydrží to, ale večer je to na mašli. Jinak období, že klidně tři čtyři dny po sobě v postýlkách řádili a neusnuli, jsme už pár měli. Bylo to třeba po nemoci: když jim bylo špatně, spaly víc a asi se přespaly či co... Stačilo je pak víc utahat a zase se to srovnalo.