Skip to main content

Plastelína , jak zabavit děti kolem 3 roku

Posted in

Ahoj všem, v obchodě nám doporučili jako nejlepší plastelínu Play Doh, máme ji asi 4x vyzkoušenou a zdá se mi, že dost vysychá. Jakou máte Vy a jak jste spokojení? Pokud máte srovnání různých značek, budu ráda.
Co s dětmi tvoříte,(mimo plastelíny), jak malují? (čmárají?) baví je to?
Díky

Ahojky, já holkám koupila

Ahojky, já holkám koupila play doh (tuto sadu http://www.echobotnicka.cz/detail.php?zbozi=1267114) a máme jí už 2 roky. Pokud je modelína tužší trochu ji namočím a nechám zavřenou v kelímku. Před modelováním ji prohnětu a vesele modelujeme dál. Já za nás tedy mohu doporučit.

Nedá mi to se s Vámi podělit.

Nedá mi to se s Vámi podělit. Dnes jsem koupila novou sadu Play Doh a světe div se! modelína je vláčná a krásně tvárná. Tu co jsem koupila minulý týden, tak to je vysušená troska. (koupeno v Dráčiku)záruka byla do 2012

re

Tie ceruzky na okna mame tieto: http://www.rs-design-shop.de/wachsmalstifte-twister-6teilig-effect-color....
Ja som ich sice kupila v Bruseli, ale myslim ze nieco podobne by sa malo dat zohnat aj v Cechach.
A mam odlozenu aj stranku kde su recepty na vselijake domace plasteliny, ale tie som zatial nevyskusala, takze bez zaruky a bez doporucenia: http://jagi4.webovastranka.sk/blog/1234/7818_Modelovacie_hmoty
Mna na tom odradil ten olej...
Ja odkedy som "objavila" ten palacinkovy sposob riedena Play doh, tak uz som s nou docela spokojna - mala som strach, ze to zacne smrdiet, alebo plesniviet, ale je to v pohode, takze nam ta krabicka teraz vydrzi tiez dost dlho, minimalne mesiac. Ahoj, Martina

Duhove testo

Ahoj holky, tenhle recept mam z knizky o napadech na hrani s detmi, ale jsme jeste mali, jeste jsme to nezkouseli, takze bez zaruky :-)) :

4 hrnky mouky
1 hrnek soli
3/4 hrnku vody
potravinarska barviva

po vymodelovani lze vyrobky pect v troube 250 st - 1 hod

(vim, ze znama kdysi nejake takove testo chvalila a videla jsem i vyrobky z neho, ale recept od ni nemam, ale nejspis by to mohlo byt to same..)

ahoj Hanka

-

Mám zkušenost jen s play doh a vydrží nám poměrně dlouho. Jedna krabička určitě tak měsíc, dva. Hrajou si s nimi v průměru obden, a dávám pozor, abysme krabičky dobře zavíraly. Jinak kamarád tvrdí, že je to obyčejné těsto, že by chutnalo rybám :)

Znama si opravdu vyrabi

Znama si opravdu vyrabi plastelinu doma sama a nemuze si ji vynachvalit.

Marti, prosím o link, nemůžu

Marti, prosím o link, nemůžu v čj nic najít. díky.

Marti, na ty tužky kouknu. My

Marti, na ty tužky kouknu. My ještě nově navlékáme korálky, a mám objednané od Leny takové hříbečky - mozaiky.
Plastelínu jsem dnes oživila vodou. :) ale trochu jsem si nebyla jista, zda to byl dobrý nápad. Celkově mi připadá plastelína jako mouka, voda, ocet .. možná vyrobit si sám. :)

re

Ahoj, tiez hladam nieco lepsie ako Play doh, tak som zvedava. Ale velmi sa mi na nej paci ze nenechava mastne skvrny a da sa dobre vyprat. Inak ta Play doh sa da ale dost lahko znovu rozriedit vodou, pokial nie je uplne vysusena - najlepsi sposob je urobit z nej tenke placky - ako palacinky, kazdu potriet vodou a naukladat na seba, a potom strcit do krabicky. Na druhy den staci uz iba trochu premiesat.
Okrem plasteliny je u nas velky hit kreslenie na okna - su to ceruzky Eberhard Faber, Effect Colors, su skvele, lahko sa s nimi kresli a daju sa dobre umyt mokrou spongiou. Ahoj, Martina

Ahoj, obdobný dotaz mám také.

Ahoj, obdobný dotaz mám také. Kupuju ji a vysychá strašně rychle. Prý existuje nějaká nevysychající.
Jana