Skip to main content

nepijou mi, jen mléko....

Ahojky,
mám dvojčátka 15 měs. (korig.13),páreček,
už delší dobu řeším problém, děti mi nepijí,jen mléko ke snídani, k odpolední svačince a v kaši na noc a holka v noci trošku. Celkem vypijí mléka 400-500ml,spíš 450 ml. Kromě mléka nechtějí nic pít. Kluk se zlepšil,vypije cca 50, výjimečně 100 ml vodičky z pítka (netekoucí hrneček) Aventu. Zkoušela jsem čaje, ředěné šťávičky, nic mu víc nechutnalo,takže jsme u vodičky. Holka si 3x lokne a zakucká se vždycky. Teď už pár dní dělá to,že si 2x cucne a pak nechá spontánně vytékat koutkem z pusinky ven a dívá se na mokré bodýčko. Hrnečky jim držím,ani jeden si ho neumí držet dostatečně nakloněný, v sedě, tak aby se napil. Takže o klukovi můžu říct,že vychlamstá vodičku trošku,ale holka vůbec NIC. Už mě to začíná hodně zenrvózňovat.
Pak začali kravnout,že prskají u jídla. Problém,že mají radši skleničky než moje vařené. Jinak jsou v pohodě,holka se často budí v noci. Jinak si nemůžu stěžovat,jsou to zlatíčka. Ale trnu hrůzou,jak tady čtu, kdy začne to vztekací období,že se začnou mydlit, kousat atd.??? Dělají to všechny dvojčata?
Děkuji moc,
M.

pry dite si rekne

Ahoj, mne take malo piji, zmena hrnecku ci obsahu v nem :-) zabere tak na 2 dny. Taky me to cas od casu znervoznuje a delam ruzne experimenty - caje, dzusy apod., nakonec jsem stejne skoncila u vody, efekt je stejny a neskodi na zoubky. Rika se, ze dite si rekne, nasi nastesti problemy se zacpou nemaji.. Uvidime v lete, treba se rozpiji..

Co se tyce vztekani, kousani atd. - delala jsem si nadeje, ze se nam to treba vyhne, ale nee, kazdy den jsou boje, pretahovani o knizky,rev, tu a tam kousanec.. na druhou stranu se spolu paradne honi po chodbe, vyskaji na sebe, delaji kuk, takze mame od vseho neco :-).

ahoj Hanka

buď ráda za to mléko :)

Ahoj, ono se to asi nijak řešit nedá... Naše holky (26m) nepijí dodnes.. Tedy mléko ano, dávám ráno a večer, a kdyby to bylo na nich, tak by ho pily 5x denně (a když byly nemocné s afty, tak to tak opravdu dopadlo, 5x denně mléko a byly nejšťastnější..). Ostatních tekutin max. 150ml na hlavu.. Trochu je to lepší, když mají novou láhev nebo nové pití.. ale tak na 2 dny a neřeší to podstatu problému..
Takže k obědu dělám husté polévky, ke svačině přesnídávky..
S tím držením hrnečků to určitě přijde, našim holkám to taky moc nešlo, pak jsem se tím přestala zabývat, a postupně si na to samy přišly.. Ale z hrnečku spíš jen tak ucucávají, nedovedu si představit, že by vypily celý hrnek na jeden zátah jako dcera kamarádky. ;)
Známá má ale chlapečka, který nepije ani tu vodu, štávy, čaj, ap., a ani to mléko.. Takže v porovnání s tímto já si říkám, že našich cca 650ml je krásných :)

ahoj, u nás to samé

problém s pitím vyústil tak dalece, že z nedostatku tekutin, nemohli kakat, a dokonce pak tou tvrdou stolicí měli krvavou prdelku,lítali jsme dlouho po doktorech, nikdo ale nedokázal poradit jak to pití do těch cvrčků dostat. u nás nepomáhají, ani čaje, ani štávičky, tipu hami, hipp, voda nic, jen mléko a mléko, hlavně vnoci. teď je nám 18m a dohromady nevypijí kolikrát ani hrnek čaje. máme kupu projímavých jídel a opatření, ale nemůžu to do nich dostat(vše se stejně zapíjí)
já nechci strašit, ale až takhle daleko tohle může dojít.
jediné co zabralo je brčko, sice to teče hodně ale já jej "zaškrtím" prsty aby se mi neutopili, no a takhle občas pijí, občas ne.
k obědu jedině polévky, i přesnídávky ředím vodou, kompoty apod.
máme kupu různých flašek, a hrníčků vše je baví tak 2dny a pak zas nechtí!!
za sebe přeji opravdu hodně trpělivosti a hlavně žádné komplikace.
co vím od našich cvrčků, čím více se snažím aby byli, tím méně toho vypijí:(

Re: jeden mi taky malo pije

Ahoj, jeden z kluku (14 mesicu) nekdy nevypije ani 50 ml. sleduju,ze kdyz je horko a vice se poti,tak pije,ale jinak ne.Mleko maji taky jen 2x denne.Moc to zatim neresim,doktor rekl,ze pokud jsou plinky mokre,tak je to v poradku a deti si reknou samy.Ale bavi je pit z hrnicku nebo i z brcka.Tak tak je to u nas.hodne stesti Martina

ahoj, já čajíky hodně

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, já čajíky hodně střídám, paradoxně jim 100% nejvíce chutná nedětský od Pickwicku Rainforest, je bez kofeinu..jak jinak cmondají jednu lahvičku celý den, tak tohohle ji udělají k snídani:-).
Možná zkus místo změny obsahu změnit hrníček, mně z toho od Aventu vůbec nechtěli, to spíš preferovali klasické savičky, ale to jsem nezvládala psychicky, protože je děsně bavilo s tím třepat nebo bouchat o podlahu - máme všude dřevěnou a nebavilo mě furt po nich chodit a utírat.Je škoda, že se ještě neobslouží sami...možná zkus, co máme my, tam problém s nakloněním není: http://www.obchudekunas.cz/detail.php?zbozi=142103 my máme podobnou z DMka a nemůžu si vynachválit, nic nevytéka i kdyby se rozkrájeli, jednoduše se zaklapne (to brčko co vyléze se "zlomí" pod kryt a pít brčkem je baví.
No a když nechtějí pít vůbec, tak je vždycky nalákám na pití z pet láhve, asi si připadají děsně dospělí...pod bradou jim držím plínu, ale už se naučili a nebryndají..ale je to na dlouho, loknou si a chtějí znova a znova...
Jinak mají moc rádi džus, takže občas koupím hruškový od Pfanneru, přijde mi nejméně kyselý, naředím a můžou se utlouct...ale jsou dny, kdy pijí minimálně. Zase ale jedí hodně polévky, takže snad tekutiny mají.
A prskání? jasně, jeden začne, druhej se tomu začne smát a pak to opakovat...nejlepší je zachovat kamennou tvář, na chvíli přestat krmit, až je to přejde a pak pokračovat.

Říká se, že si děti řeknou

Říká se, že si děti řeknou kolik potřebují vypít...
Přesto, chlapeček nám také moc nepil ( podávala jsem jim dětský neslazený bylinkový nebo ovocný čaj ). Bylo to ale v době, kdy dostávaly děti přes den ještě hodně mléka, tak něměly takovou potřebu pít k tomu ještě čaj.
Čaj jsem jim začala přislazovat medem ( zpočátku to byla vlastně jen fruktóza ). Ale jsou různé názory na doslazování čaje. My to děláme, zlehka, ale děláme.
Mléko dávám pouze dvakrát denně, ráno cca + - 160ml a večer v kaši cca 240ml ( přes den jíme jogurty, sýry či jiné mléčné výrobky ). Dětem podávám v průběhu dne k pití již zmiňovaný čaj ( toho vypijí dohromady cca 3/4l - 1l ). Přeju hodně trpělivosti a vytrvalosti ...

Pozn.
Je také pravda, že jsem vyzkoušela i víc dudlíků, pítek, hrníčků ...Dnes na 13m pijeme z těchto hrníčků
http://www.podivej.cz/detail/hrnek-trenovaci-3v1-gipsy/, před prvním rokem z hrníčku z DM
http://www.podivej.cz/detail/netekouci-hrnecek-240ml-s-variabilnim-pruto...

Ještě máte strach, z toho jestli se všechna dvojčátka koušou, mlátí, trápí Vás, že se "opičí" a plyvou čaj. Ano, u nás známe vše moc dobře :o) ... Eva.