Skip to main content
Posted in

Ahoj vsem,
chtela jsem se zeptat tech co jsou na up jak dlouho trvalo,nez vam prisla od nich prvni vyplata podpory a v jake vysi tak priblizne?Pocita se to z rp?Jsem evidovana od 18.1 a zatim mi neprislo zadne rozhodnuti.Minuli tyden jsem tam byla a chteli odeme evidencni listy na duchod uz teda pri registraci.Co chteli to dostali.Nakonec mi pani sdelila,ze chce jeste za 2011 a to mi nikdo nerekl.Takze kdybych tam nesla,tak mi nedaji ani vedet.Bez toho pry zadne rozhodnuti neudelaji.Jde mi predevsim o to,ze muj jediny prijem je ted 1000kc pridavky a tot vse.Pritel je ted bez prace a jelikoz je osvc,tak zatim nema narok na podporu.Jde mi o to,abych necekala treba do 15.3 nez mi neco prijde.Mame 3lete dvojky a ty jist musi,ze...Jak jste to meli vy?Zitra se jdu poptat co a jak,tak uvidim...
Diky za info a hezky vecer Petra

Moniko, já tomu právě vůbec

Moniko,

já tomu právě vůbec nerozumím, je to pro mě jako číst návod ke spotřebiči v čínštině. Stydím se, ale v ekonomicko-právní sféře jsem úplně neschopná, oblafnul by mě naprosto každý. Takže věřím, že tyhle úřednice to dělají stokrát denně a tím pádem to dělají správně.

Ivona

To jste me nepotesili teda:-D

To jste me nepotesili teda:-D Stejne si hledam praci sama,protoze od nich nic necekam.Dalsi navsteva je az 9.3 od toho 18.1.Sice nemam skolku,ale mame spolehlivou babicku.To je des ty jejich almuzny a to nemluvim o tom,ze musim investovat vic do boticek pro kluka(zdravotni).No nevim co poridim za 3500 a prezit nejak do dalsiho mesice...Pritel hleda a zatim marne,tak se snad nekde chytnu aspon ja.

Ivon

a je teda normální, že mi bylo v únoru (1. měsíc podpory) připsáno 3273Kč? Maloši jsou narozeni 14.12., takže v půlce měsíce. Já těm počtům moc nerozumím, ale jde vlastně jen o pár korun a předpokládám,že to počítají správně.

Moniko, mám kluky narozené

Moniko,

mám kluky narozené poslední den v měsíci, takže jsem začínala opravdu od 1.3. a dostala jsem pokaždé přesně částku, kterou jsem měla v Rozhodnutí - 2x 3435, 2x 2748 a 1x 2519.

Ivona

Ivon,

můžu se zeptat, kolik ti ten první měsíc zaplatili? Bylo to těch 3500Kč přesně nebo taky trochu méně jako mně? A ten další měsíc už to bude plná částka 3500Kč nebo zase méně? Nevím teda, jak se to přesně počítá... Monika

Ahoj Petro, nahlasila jsem se

Ahoj Petro,

nahlasila jsem se 1.3.2010, rozhodnutí mi přišlo s datem 15.3.2010.Poslední rodičák mi přišel 5.3., první podpora 12.4. Výška podpory byla přesně jak píše Monika.

Takže se bojím, že si ještě počkáš :-(

Ivona

Ahoj, já jsem se na ÚP

Ahoj, já jsem se na ÚP nahlásila na začátku ledna, děti jsou narozené 14. 12. V lednu mi byl připsán ještě rodičák 3800Kč za prosinec a teď se podpora vypočítává z RD. Pro rozhodnutí jsem si byla na začátku února...první 2 měsíce 3500Kč, další 2 měsíce 2800 a poslední měsíc 2566Kč. Za únor mi přišla na účet ve stejném období, jako chodil rodičák (kolem 16tého), ale bylo to jen 3273Kč místo 3500, prý se to počítá nějak přesně na dny, tak by to mělo být v pořádku, nepřepočítávala jsem.