Skip to main content

Bolest v podbřišku, i když beru antikoncepci????

Posted in

Ahoj holky, mám takový citlivý dotaz. Antikoncepci YAZ beru už dlouho, a přesto mě v půlce cyklu pár dní bolí v podbřišku a mám citlivá prsa. Kdybych nebrala ant., tak bych řekla ovulace, ale já ji beru.......Fakt nevím......Nesetkaly jste se s tím???
Moc děkuji.
Jana

Děkuju za odpověď, myslíš od

Děkuju za odpověď, myslíš od páteře? No já mam problémy se zádama docela dost, ale to mi vůbec nenapadlo. Zkusim se na to zeptat neuroložky. Mně už teda ale ty prsa bolí tak půl roku (prášky - Belaru- beru hned od šestinedělí, tj. už skoro dva roky a do tý doby nic, tak mi to právě přijde divný, že by to bylo z těch prášků). Asi se raději objednam na sonograf, i když si zase říkam, že většinou když někde něco je, tak to asi člověk právě neví (jako že to nebolí)

LHarv

Obrázek uživatele Olitwins

Muze to byt i od patere (to byl muj problem, ale pak to preslo), ale rozhodne bych se nechala vysetrit. Muzes se objednat na sonograf. vysetreni, delaji to podle me ve vsech Mamograf. centrech. Musis si to sice zaplatit (a nemusis mit doporuceni), ale podle me to stoji tak 200 Kc a je to mene "invazivni" nez mamograf a taky te vezmou dost brzo. Cekaci lhuty na mamograf, pokud to neni urgent, jsou pokud ja vim velmi dlouhe a musela bys mit stejne zadanku od Dr.

Ahojky, omlouvam se, ale

Ahojky, omlouvam se, ale chtěla bych se na něco zeptat a nezakládat podobné téma, tak vám sem vlezu. Já beru Belaru a mam problém, že mi pořád bolí prsa. Vůbec to nemá vliv na menstruaci a už je to hrozně únavný. Doktor mi řekl, že zkusíme jinou antikoncepci. Měl ste to někdo, mylsíte že to může být z antikoncepce? Já si už říkam jestli bych si neměla prsa nechat vyšetřit, jestli je vše ok. Děkuju za odpovědi Lucka

ovulacni bolesti

Jani, ja se timto trapila hoodne dlouho - nekdy me podbrisko, tedy spise vajecniky bolely, nekdy ne, dr na pohotovsti rekl, ze to jsou ovulacni bolesti, muj dr prisel na to, ze jsou to krecove zily!! Nekdy ta bolest byla fakt kruta, menstruaci bolestivou tolik nemam.. Pry to ma asi 50% zen, ale jen nekterym to tolik boli. Tak to jen kdyby, ty bolesti byly vazne velke, abyste vedely, co vsechno je mozne:-( Katka

ovulační bolesti

ahoj, při poslední návštěvě gynekologa jsem zmínila stejné bolesti, jako ty popisuješ.. doktor mi předepsal antikoncepci, že mě právě tyto ovulační bolesti, které jsou jinak úplně normální, přejdou... tak uvidíme, když si čtu ale příspěvky pode mnou, moc tomu nevěřím. snad bude líp :-)

Ahoj Jani, prijde mi, ze tvuj

Ahoj Jani, prijde mi, ze tvuj strach z otehotneni je vetsi nez strach z priciny bolesti, ktera te trapi. Mozna by vazne bylo lepsi dojit k lekari a ptat se jeho, ja ti take muzu rict, tak jako Lenka, ze mam bolesti a uplne stejne priznaky jako popisujes ty. Tady vazne muzes dostat ruzne odpovedi, nektere te utesi, nektere te vystrasi! Zajdi si k lekari jinak se muzes takto trapit z mozneho tehotenstvi kazdy mesic! Muze to mit vliv i na tvuj sexualni zivot- strach z mozneho tehotenstvi (nechteneho) te neuvolni dostatecne po psychicke strance a tvuj partner to pozna. Budes mit pak o starost vic a mozna uplne zbytecne. (Necim podobnym jsem si prosla)
Mam kamaradky, ktere otehotnely i navzdory pravidelnemu uzivani antikoncepce.

Leni, děkuji. Ale, pokud ant.

Leni, děkuji. Ale, pokud ant. zabraňuje dozrání, tak tu není riziko otěhotnění, že?
Co myslíš? Děkuji.
Jana

ahojky

Ahoj. Sice podrobně neznám antikoncepci YAZ, ale antikoncepce nezabraňuje ovulaci.Antikoncepce obecně zabraňuje dozrání vajíčka, ale vajíčko se uvolňuje z vaječníku (což způsobuje tu bolest).Takže bolesti můžeš mít. Pokud by trvaly bolesti dlouho nebo byly příliš silné, nebo jsi měla nepravidelné krvácení, jdi raději k doktorovi.Sama užívám antikoncepci a tyto obtíže mám taky.Měj se fajn