Skip to main content

Sex-co to je?

Posted in

Ahojky všem,doufám,že někoho nepohorším svým dotazem...jak často máte sex?Mám skoro 4 letá dvojčata-kluka a holku.Nikdy u nás sex nefungoval nijak úžasně..takové ty romantické večery,kdy mi manžel sám od sebe namasíruje záda při světle svíček a při skleničce vína...o tom si můžu jenom nechat zdát..Moje předchozí vztahy byly po téhle stránce naprosto v pořádku,jeden můj bývalý mně dokonce drze občas otravuje sms,zda bych si nedala říct,tak si myslím,že z mé strany by problém být neměl..Jenže od začátku vztahu s manželem to bylo tak nějak jinak,nějaké novoty mu vadily,když jsem u toho něco řekla-tak mu to připadalo vulgární a nevhodné...dokonce když jsem se sexem začala sama-tak to celé na mně pak působilo jako-chtěla jsi to -tak se snaž..postupně jsem se tak nějak uzavřela -což nechápu,mluvit u toho už vůbec nedokážu,asi proto,že bych si musela předem zcenzurovat co je vhodné a co ne,a začínat už se taky bojím,takže čekám...a poslední dobou čekám a čekám.... opravdu dlouho...Poslední 2 roky se u nás v posteli-mezi námi usadil v noci náš syn,ze začátku jsem ho odnášela,ale nejpozději za hodinu tam je zpátky-a navíc manželovi to připadá hrozně roztomilé,chudáček malý byl v inkubátoru,tak mu ted vynahrazujeme ten týden co tam byl sám...já se někdy ani moc nevyspím,protože mně v noci tahá za vlasy,kope mně..ale hlavně..znemožnuje mi to jakkoliv se k manželovi přitulit,dát mu aspon najevo,že bych tedy měla zájem..Když on tedy jednou za čas chce-tak to poznám podle toho,že malého před tím než jdeme do postele odnese-ale to na mně působí tak nějak asexuálně-plánovaně..nevím jak to říct,i když je před tím dlouhá pauza,tak mně v tu chvíli přejde jakákoliv chut-protože vím-že ted to prostě přijde a je to tedy jaksi povinné a neromantické.
Abych to upřesnila-jestli máme sex jednou za měsíc,tak je to opravdu hodně..A to ani většinou nemáme klasický sex,ale jakési vzájemné mazlení,podle jakéhosi ustáleného scénáře...:-(Přitom ještě tak půl roku po porodu po mne manžel doslova vyžadoval klasický sex,ale mně dlouho bolela jizva,tak jsem se tomu trochu vyhýbala,ale to už je dávno v pohodě a ted naopak nic..Přitom ho nikdy neodmítám,jsem vstřícná..tak nevím kde je chyba.Tlustá taky nejsem,starám se o sebe,abych byla upravená a hezká.Je to možný,aby chlap ve 40 neměl žádný potřeby?Já se ho prostě stydím zeptat,tím,že jsme se tak nějak zablokovala v komunikaci při tom,tak mi to nejde ani jinak...Přitom jinak se máme rádi,je skvělý táta,snaží se nás zajistit finančně ,je s ním legrace..Nepřeju nikomu nic zlého,ale když mi někdo napíše že to má nějak podobně,tak si aspon nebudu připadat tak sama:-))Díky že jste si to přečetly,ahojky,Macka

Katka ma pravdu

Katka ma pravdu, ja jsem o tom nechtela psat, nechtela jsem to rozebirat a nekomu brat nadeje.
Je to presne tak, jak pise Katka. Ja jsem mela velke ocekavani od psycholozky a to byla take chyba, myslela jsem si, ze mi da lahvicku sirupu nebo pilulku a vse bude jako driv a nebo ze bude uz davno potom. Ale kdepak. Musela jsem si najit cestu sama. Nekdo si muze rict, misto k psycholozce muzu se jit vypovidat ke kamaradce, ale neni to tak. Psycholozka sice nema recept "na uzdraveni" ale ma recept na hledani racionalni cesty ve tvem ja, kdy zjistis, ze na chybe druheho jsi se podilela i ty. Pak uz je jen na tobe jak se s tim srovnas.

já jsem se k psycholožce do

Obrázek uživatele KaterinaAd

já jsem se k psycholožce do manželské poradny vyloženě vnutila - byly zrovna vánoce - ale cítila jsem, že to sama nejsem schopná psychicky pobrat. Není to tak, že by člověk dostal univerzální recept, co dělat, spíš se dokáže v problému zorientovat, sám sobě přiznat, kde se stala chyba a jaký má na ní podíl a celkově se uvolní, protože to ze sebe dostane....

Ahojda Macko, nezlob se , ze

Ahojda Macko, nezlob se , ze sem jeste pisu, ale nebylo by tedy ve vasem pripade nejlespi navstivit soucastne s parnerem nejakeho terapeuta{psychologa] zabyvahiciho se sexualnimi a rodinymi vzathy. Vis, ono pokud v sobe krivdu neses a jak jsi sama uvedla nejsi s ni vyrovnana vnitrne, muze tim byt neblaze ovlivnet vas partnersky vztah, ale mozna i v budoucnu cely rodinny vztah s detmi a manzelem.

Hodně štěstí i tobě. K.

Obrázek uživatele KaterinaAd

Hodně štěstí i tobě. K.

Tak to ti fandim a preju

at se ti naplni tva touha a ocekavani, ze casem to preboli :-).Vis, mne to neprebolelo ani po 20ti letech. Je ale jina situace, ja to pole vyklidila, druha zena mezi tim take porodila, ale opustil i ji,a to stejnym zpusobem. Mozna toto mne presvedcilo o tom, ze bylo spravne pole vyklidit.Zvlastni je Katko, ze ja ty knizky s touto problematikou take cist nemuzu, ten podraz mne porad boli. Nejvic mi ale vadi, ze za hrichy meho prvniho muze plati muj soucasny muz,nedokazu se odreagovat od myslenky, i kdyz panuje max.duvera a opora. Uvnitr mam narusene cele pole lasky a sexu.Tak at ti to vyjde a preboli, prvni odvazne kroky mas uspesne za sebou. ahoj!

Magdo, klidně ti odpovím,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Magdo, klidně ti odpovím, prvních pár týdnů to tak opravdu možná bylo, teď už dávno ne...jakoby ze mě něco spadlo a já začla brát sex jako přirozenou součást partnerského života. A že jsem odpustila? Nevím, jestli jde o odpuštění, navštěvovala jsem psycholožku, prakticky ještě teď nemůžu vidět film nebo číst knížku s podobnou "zápletkou", pořád mám stavy "sebelítosti", ale 100% platí, že časem to nejhorší přejde. Je to na dlouhé povídání, ale závěrem můžu říct, že jsem ráda, že jsem to nevzdala a nevyklidila pole, přestože dodnes mi to hlava nebere......

pro KaterinuAd

Nezlob se na me Katko, mam dotaz, nemusis ale odpovidat. Neni ve tvem pripade popisovany sex dusledkem toho, ze se tvuj manzel zamiloval jinde? Neni to tim, ze mas strach a tak delas cokoliv tak, aby se to neopakovalo? Me se stalo to same, manzel se mi silne zalaskoval jinde, kdyz jsem cekala prvni dite, ja mu nedokazala odpustit a nikdy neodpustim, prave proto, ze se zalaskoval jinde v obdobi meho tehotenstvi. A to hlavne kvuli sexu, protoze ja byla na rizikovem a sexovat nemohla. Jsme kazdy jiny, ale myslim si, ze budes velice silna zena, kdyz dokazes odpustit neco tak velkeho. Pro mne je to ta nejvetsi zrada, kterou chlap muze zene v zivote provest. Nejde o zalet, o neveru, jde o podvod na cely zivot. Bylo by vazne smutne a casem i bolestne, jestli se ho snazis sexem pridrzet u sebe.

Souhlasím s Janouct a také mě

Souhlasím s Janouct a také mě zajímá ten názor z druhé strany,moc těch chlapů tady nemáme,až na jednoho.... ,proto mě napadá jediné řešení -- můžeme společně vyzvat věrného přispěvatele našich diskusí Tomáše k jeho názoru ,takže "Tome, prosím, vyjádři se :-)))))"
K té masáži---u nás taky jen při bolavých zádech a svíčky taky nerozsvěcujeme,asi jsme už z toho vyrostli

KOMUNIKACE

Obrázek uživatele Janact

dle mého je komunikace velmi důležitá a to nejen o věcech "normálních", v sexu to platí dvojnásob. Rozhodně bych si s manželem promluvila, domluvila se co komu vadí, co je druhému příjemné. Já zastávám názor, že bez sexu nemůže žádný vztah dlouhodobě fungovat, ať by si partneři rozuměli v ostatních věcech sebelíp... Je to přirozená potřeba, bez které být nelze... Myslím,že 40ti letý, zdravý chlap (samozřejmě i žena) sex potřebuje. . Nejde jen o "potřebu", ale sex vztah utužuje, prohlubuje a tak nějak jsou si partneři vždy v souznění.
Samozřejmě někdo může mít potřebu menší, jiný větší, ale právě z toho důvodu je potřeba komunikovat,dát tomu druhému najevo,že tu jsem.

Co se týče toho "plánování" - ono je to s dětmi přece jen trochu těžší, člověk na to nemůže "vlítnout" kdykoliv má chuť, když mi tady běhají děti... Samozřejmě, někdy se můžete před dětmi na pár minut vytratit do jiné místnosti, ale půjde jen o příjemnou rychlovku (určitě se tam nebudeme masírovat a rozsvěcet svíčky :-) Jindy je třeba si tu chuť na sex uschovat do doby než půjdou děti spát a bude na to klid, a myslím, že na tom není nic špatného nebo asexuálního, když se na to budu celý den těšit,alespoň pro mě tedy ne (a doufám,že pro manžela také nééé). I my máme v manželské posteli mezi sebou věčnou návštěvnici Justýnku, ale musím podotknout,že tuto postel máme výhradně na spaní, sex jsme tam neměli ani nepamatuju, ale sexovat se dá samozřejmě i jinde :-) takže to bych jako problém neviděla...

řekla bych, že u Vás je kamenem úrazu právě ta komunikace, proč manželovi neřekneš, že Tě to tak a tak nebaví,že by si to chtěla,tak, že by si chtěla masáž, svíčky, více romantiky?? Myslíš, že by ho to nezajímalo?.. Neumím si představit, že bych chlap odolal nějakému příjemnému sexuálnímu překvapení a pak si zkusit o všem pohovořit? Pokud Ti za to manžel stojí, zkusila bych vše, aby se to zlepšilo

Jinak co se týče masáží, tak mě přijde, že se masírujeme navzájem, to ano, ale pokud máme bloklá, nebo bolavá záda,př. svaly.

Škoda, že je na tomto webu většina žen, zajímal by mě dost názor i druhé (chlapské) strany...

Ahojky. My máme děti teprve 4

Ahojky. My máme děti teprve 4 měsíční, ale po porodu je náš sex o 100% horší. Dříve mi to taky nešlo, když to bylo "naplánované", naprosto to chápu. Mohla jsem mít sex obden a manžel tak často nechtěl. Tď je to naopak. Há bych chtěla, ale jsem tak unavená... a taky furt myslím na to jak musím ještě vyžehlit a co budu vařit.. Nejvězší problém je, že nedokážu odpoutat myšlenky od všedních problémů. Máme sex sotva jedno za týden, někdy ani to ne,a le pak je to vždy s tou příjemnou masáží, horkou vanou apod.Musí to prostě přijít samo. Trápí mě to, mám chuť častěji, ale oba jsem unavení, nebo chce jen jeden.Doporučuji přemoct se a komunikovat!!! Nám tohle pomohlo vždy a ustálůa jsem tak s manželem i velice těžkou situaci v sexu. Pokud nedokážeš mluvit, tak piš! My s manželem si píšeme dopisy a je to mnohem lepší. Člověk má čas v klidu se nad vším zamyslet,a hlavně nevidíš, jak se ten druhý u toho tváří a co si o tobě v tu chvíli myslí. Na papír kolikrát napíšu, to co bych těžko říkala do očí.Tak hodně štěstí....

My se sexem problem nikdy

My se sexem problem nikdy nemeli, naopak se nas sexualni vztah posleni dobou hodne zlespuje a stava hlubsi. Kluci se uz nebudi tak casto a nejsme tak KO jako prvni rok s dvojcaty{nyni maji 19m]. I ty masaze obsas jsou. V aktivite se stridame. Jen musim podotknout, ze jsme s manzelem v otazce sexu a libida otevreni. Proste jakmile se cestnost ci neco jineho na sexu jednomu nelibi, proste o tom komunikujeme, stejne jako o vsech jinych rodinych vecech. To je dle meho hodne podstatne, za to nic nedas. Komunikacem nevyrcene veci. A jeste bych zkusila stravit jeden vikedn bez deti a uvidis. Muzete si vse uzit, vyrikat, vyrazit nekam na lyze ci do termalu a stravit krasne spolecny vecer.

sex?

No ono asi chlapi blbnou. My spolu sice nežijeme, ale vídáme se často, ale sex, někdy si připadám jako nadržená husa, protože se toho také dožaduji jen já. Je to u nás tak nějak naopak. Já nejsem ta, která se vymlouvá na migrény a nevolnosti. Od porodu, což je už rok a týden jsme spolu spali asi 6x, vždy jen tak šup šup a honem hotovo, že jsem se u toho nachytala, že mě to vlastně ani nebaví. Muž mi chybí, dost se sexu dožaduji a když na to náhodou dojde, tak se mi to nijak nezamlouvá. Prostě nic extra a nic vjímečného. Několikrát mě partner vyloženě odmítnul. Neřeknu kdybych se po něm sápala každý den, ale vydíme se cca 1x za 14 dní a on - nic. Prý nikoho nemá, prý ho pořád přitahuji - jen prý prostě nemá chuť. Mám nějvětší chuť si prostě a jednodušše najít milence a kopnout ho víte kam, akorát nevím jak s ročními dvojčaty.
Takže z toho vyplívá, že chlapi jsou asi nějak na vodtřel. Kde jsou ty, kteří to mají rádi?

ahoj Macko, tak já se bohužel

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj Macko, tak já se bohužel nepřidám...asi to není úplně vhodné to sem psát, ale... když jsem čekala dvojky, manžel se mi těžce zaláskoval jinde, bylo to hodně těžké období, ale překonali jsme to i díky mému vstřícnějšímu postoji v této otázce a nějak jsem tomu přišla konečně na chuť:-). Sexík jsme měli až prakticky do konce těhotenství (i přes různé problémy a hospitalizace - ale ne kvůli tomu, samozřejmě), první po porodu asi po 14-ti dnech (císař) a doteď udržujeme frekvenci cca 2x týdně.
Ale rozhodně si nemysli, že je s tím spojená nějaká extra romantika, manžel po večerech a brzy ráno pracuje, takže to funguje spíš na pricncipu dospělácké dohody. Dítě v posteli u nás taky občas skončí, ale díky absolutní tmě, velké posteli a za předpokladu, že opravdu tvrdě spí...hm:-).
No a vyzkoušené máme i to, že nejvíc nám to "šmakuje" spíš než večer v noci, když se náhodou oba vzbudíme nebo přijdeme od dětí, popř. ráno.
Já myslím, že člověk musí občas překousnout ne úplně super atmosféru, s dětmi to ani jinak nejde, odpustit si myšlenky typu "aha, uklidil dítě, bude chtít sex"...spíš to brát jako součást života, nepřemáhat se, ale vyjít i vstříc...
No a mluvit a mluvit a mluvit....

zdravím...

Obrázek uživatele niccina

mám možná trochu nejapný dotaz,nepíšete náhodou onás?
pouze s tím rozdílem,že my nemáme děti v posteli(mají skoro tři roky),a u nás je takové to nechtění asi na obou stranách, a když se chce jednomu,nechce se druhému a naopak...podotýkám,že manžel je o cca 10 let mladší.
navíc,více je to asi na mé straně,ale manžel to kompenzuje řečmi,ty už ani nevíš co to je,u tebe nemá smysl se snažit,to na libidu fakt nepřidá... :-(

Pavla