Skip to main content

Plivání čaje

Ahoj, mám 15-ti měsíční kluky. Třikrát denně je ještě kojím, ale dávám samozřejmě čaj do pítka, někdy do lahvičky. Poslední dobou mám problém, že z pítka čaj plivou. Vypadá to jako by si jenom hráli. Čaj nasají a potom velkým obloukem vyplivnou ven. Jsou samozřejmě hned celí zlití a na podlaze pod nima taky louže. Pořád převlíkáme, když jim pítko vezmu, tak řev, ale řeším to tak, nedá se nic jiného dělat. Jenomže potom mám zase strach, aby byli dost napití, někdy mám pocit, že mají sušší plenky. Teď jsem zkusila dát pití do normální lahvičky s dudlíkem a je to lepší, ale zase je nevýhoda, že jak si s tím hrají, tak z toho ten čaj taky teče a mokří jsou taky, i když ne tak moc. Neměl jste někdo podobný problém? Jak je odnaučit to plivání čaje z pítka? Díky moc. Irča

plivou dodnes

moji kluci zacali plivat čaj, vodu v 16. měsících, je zcela jedno, z čeho pijou nebo jak přísně je trestám, nyní jsou jim dva roky a plivou to stále! docílila jsme jediné věci, že jsme je naučila to plivat do vany, když už teda musej. skoro nepijou, dávaj přednost plivání před hašením žízně. číhají kdy jdu třeba na záchod a pak to rozjedou ve velkém, kdy jeden plive caj na zeď a druhý to roztírá smetáčkem. nebo to plivou na stoleček a pak do toho plácaj........tak to jen abyste vedeli, ze obcasné plivání není velký problém......:)

Ahoj, děkuju všem za rady.

Ahoj, děkuju všem za rady. Zatím jsem to vyřešila tak, že střídám lahvičky. Jednou dám normální lahvičku s dudlíkem a jednou pítko. Vždycky je to pro ně pár dnů zajímavé a nové, tak z toho pěkně pijí a nehrají si s tím. Jak začnou plivat nebo jinak vylívat, vyměním to a na pár dnů je zase klid. Tak snad to tak nějak samo odezní :-)

pro Aneri

Ahojky,mám stejný problém u holčičky,nasaje z netekoucího Aventu a udělá koutek a vyteče jí to ven...schválně samozřejmě,pila kolikrát krásně,spíš ssi tedy párkrát vzorně lokla,i zakuckala pravidelně,ale tohle dělá 3.den. Kluk pije v pohodě,přímo chlamstá, i samotnou vodičku. Také nevím co s ní,hlavně mi nepije,nekojím,mléka asi 400ml za den,žádné jiné tekutiny nechce.

Re: u nas je to to same..:)

Ahojky, nasi kluci 14 mesicu to delaji taky,jakmile si s lahvickama zacnou hrat beru je,ocividne zizen nemaji..Domik par dnu taky prskal a hrozne se mu to libilo a kdyz mama rekle,ze se to nedela byla to jeste vetsi sranda,takze jsem je odebrala a je.Jestli chces ale aby vice pili,zkus jine lahvicky,treba ty s brckem co pisou holky,my je mame takdy a menim to,jednou savicky,jednou brcko.Martina

ahoj Aneri, obávám se, že je

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj Aneri, obávám se, že je to opravdu baví. Moje děti byly na vylívání čaje experti, zrovna teda neprskaly, ale štěrchaly, případně bouchaly savičkou o zem, dělaly louže a pak se v nich vyválely...myslela jsem kolikrát, že je přerazím.
Za nás jsem to vyřešila super lahvičkama s brčkem z DM, což ovšem na to prskání nepomůže - jedině snad opravdu důrazné varování:-))

je to zábava

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Irčo,
tak, jak to popisuješ mi to spíš připomíná zábavu, která se ale moc neslučuje s představami rodičů... Nám to holky taky dělaly a dostávaly za to kárné řízení. Dodnes si pamatuji, jak to udělaly v zoo ve Dvoře na protest, když jsme je odmítli vyndat z croozeru, protože jsme spěchali. Bylo jim 1,5 roku. Vzaly pítka, nasávaly a plivaly to, zjistili jsme to až když byly natolik promočené, že čaj začal protékat plátěným dnem croozeru na suchou cestu. A co měly za pítka? Netekoucí Aventy!
Tom

Díky za rady. Máme netekoucí

Díky za rady. Máme netekoucí hrnečky Avent, takže to asi nebude ten problém. Prostě je to baví, asi jak psala Hanka. Asi nezbývá než vydržet a doufat, že je to taky brzo přestane bavit. Tak díky.

Delali to taky

Cauky, mame parecek - taky 15 mes. a cca od 13mes. to delaji take, ted uz je to tedy o doost lepsi, celkem je to prestava bavit. Mame Avent netekouci hrnecky, takze tim to asi nebude. Vylozene s tim blbli a hecovali se, technika :-) stejna, jak popisujes. Platilo jenom odebrani pitka - je na piti, ne na hrani, byl take rev, ale na zakaz nereagovali a vesele se zlivali dal, tak jsem vzdy vzala a snazila se nechavat jen na napiti. Kdyz maji zizen, napiji se pekne, tak se neboj jim pitka vzit, kdyz uz to plivou, zizen fakt nemaji.
papa Hanka.

Nevím co máš za pítka, ale

Obrázek uživatele LucieR

Nevím co máš za pítka, ale podle mě jsou schopní z toho natáhnout hodně čaje najednou a to je asi svádí ke hře. Dala bych jim jiná pítka (bez brčka a třeba ne z Jupíka), ze kterých to tolik neteče, třeba ty Aventy, to se musí opravdu nasávat. Koukni se na internetu na netekoucí. Samozřejmě nejspíš toho pak vypijí méně, ale řekla bych, že se to srovná.

A co zkusit jim do nich dát

Obrázek uživatele PetraKug

A co zkusit jim do nich dát nejdřív např. UM nebo odstříkané mléko a pak zkusit ten čaj?