Skip to main content

Špatné a těžké období skoro 3.leté dvojčata???

Posted in

Ahoj maminky. Nevím co se to u nás děje,ale holky mají týden fakt hrůza! Já jsem na prášky ,skoro zralá na psychiatra!!! Přes den už nechtějí spát,ale... Záchvaty vzteku ,vymáhání si věcí...spíš vynucování. jakmile nedám tu konkrétní věc je peklo :-( fat už nevím kudy kam :-( Většinou neustupuji ,takže venku řev a válení se po zemi apod. mě ale nebaví diskutování,asi bych třeba i měla nevím si rady. Holkám bude za necelí měsíc 3.roky.Tolik jsem se těšila až jim bude víc,ale tohle období je náročnější.Stále dokola slyším nechci ,nebudu.apod. Jak řešíte podobné situace? co se vyplatí udělat ,aby to bylo v pořádku,. děkuji moc za přízpěvky!Marcela

Doporučuji

Doporučuji koupit a přečíst knihu Ludmili Pekařové, Jak žít a nezbláznit se. Knížka je velmi dobře napsaná se spoustou příkladů a v podstatě jde o to, že za tohle všechno si můžeme my sami, protože to s dětma neumíme a nevíme co skutečně znamená výchova a důslednost. Chceme po dětech nemožné věci (stůj, nekřič, nech to, ne a ne a ne) Stále jim jen říkáme co nesmějí, ale neukazujem jim, co smějí, nebo jak by to mělo být správně. POsluhujeme jim a neučíme je k samostatnosti. Děti nemají žádné svoje povinnosti a rituály. Když je mít budou, už jim nemusíme stále něco opakovat a předejdeme diskuzím a podobným věcem.... Je toho víc. Jsem z toho docela nadšená, ale naučit se dělat to trošku jinak je docela obtížný, nicméně, mám ze sebe lepší pocit. Už na ně skoro neječim, skoro jim nedávám na zadek a kluci jsou šťastnější ( 3 roky jim budou za dva měsíce). Ale chce to hooodně času a hooodně trpělivosti.

Tak tě moc nepotěším,mám

Tak tě moc nepotěším,mám dvojčata - bude jim 10.Stále slyším nechci a nebudu,možná se jen nevalejí po zemi ..to je na tom pozitivní.Odpadá to válení po zemi a záchvaty vzteku,ale přibývají nekonečné diskuse o ničem a prosazování si svých názorů .Čím větší děti,tím větší starosti - to jsem jednou zaslechla a asi to bude pravda.