Skip to main content

Ach, ta kaše! Co místo ní?

Milé maminky,

obracím se na vás s dotazem ohledně jídelníčku vašich dvojčátek. Našim klukům je 13 měsíců, do nynějška jsme měli v jídle zavedený výborný systém, který bezva fungoval, ale... Kluci nám začli odmítat jíst kaši, večer jsem jim tedy místo ní nabídla pečivo - do rohlíku párkrát kousnou a pak si s ním jen hrají. Možná vše beru příliš zodpovědně, stále kombinuji, aby všeho měli dostatek. Teď však řeším, co dát místo kaše nebo zda náš denní jídelníček zcela "překopat."
Teď baštíme následujícím způsobem:
6h - mléko (200ml)
8.30 - jogurt, piškot a čaj
11h - ovocná přesnídávka, čaj a jdeme spinkat
13,30 - oběd a čaj, jdeme na procházku do kočárku
16h - mléko (200ml), kukuřičný chlebík nebo křupinky
18,30 - ??? tady jsme vždy měli kaši
19,30 - mléko (100ml) a jdeme spinkat

Předem děkuji za vaše odpovědi.
Marta

Re:

Ahoj nam je taky 13 m a do jednoho od 7-meho mesice kasi nedostanu.Ale na veceri uz jime normalne,nudle s maslem,bramborove knedliky,toust se syrem,bramborovou kasi,proste co jim chutna,vetsinou nesladke.Ale jeden je na sladke a miluje puding.V tomto veku muzou uz jist vsechno,coz nam potvrdil doktor (samozrejme prizpusobene detem).S kasi se netrap,dej jim co jim chutna.Martina

Marto, od cca 10-11 mesicu

Obrázek uživatele Olitwins

Marto,

od cca 10-11 mesicu vecer vubec kasi nedavam. Bydlela jsem v zahranici a tam se kase nechavala jen k snidani. Myslim, ze muzes postupne zavadet normanlni veceri, bud mixovane prikrmy, nebo uz klidne kousky, polevku, jogurt

ahoj, strukturu jídelníčku

Obrázek uživatele Ifka123

ahoj, strukturu jídelníčku máme trošku jinou, ale ....
ve věku Tvých dvojčat ji začaly také odmítat, nyní jim je necelých 21m a kaši smím podat tak jednou za pět dní a to jenom jednu z jejichtří oblíbených.
podotýkám, že nejsou vybíraví, jí vše, od veškerého ovoce, zeleniny, přes veškeré přílohy a maso, ale kaši denně fakt neeee.
takže u nás k večeři - hodně husté polévky, ingredience střídám, tzn. udělám jakoukoli zeleninovou směs s bramborkou nebo těstovinami(rýží)a lehce mixnu, tím se to zahustí - ale jenom proto, že už se snaží jíst samy a řídkou polévku by měly více pod sebou než v sobě - milují do toho pražený hrášek nebo lehce opečenou housku.
také letí rizoto, s kousky kuřecího masa, ale i bez(dle toho, co měly k obídku), tzn. rýže a např.zelenina s kukuřicí, nebo rýže s mrkví a rajčátky, hodně jim také chutná kaše z pastyňáku - je to jako petržel, ale sladký
rýžový nákyp - s ovocem, švestkami, meruňkami...
těstoviny s vajíčkem i šťouchané brambory s vajíčkem - už i Tvoji můžou
moc jim chutná i chleba ve vajíčku, zapékaný v troubě
zatím studené večeře u nás nezavádím(mám vždy vařeno předem) vracíme se denně večer těsně před večeří a nyní v té zimě.......vymrzlí, jdeme v podstatě hned ke stolu
obědu zpravidla moc nedají, ale véču si užívají

Ahojda, naši se také

Ahojda,
naši se také překašičkovali :-) a přemlíčkovali.
Je jim 19 m. a UM nechtějí asi od roku a kaši také ne. Takže přes den to řešíme čajem a běžným jídlem (jogurty, přesnídávky, oběd, svačiny - bábovka, rohlík, chleba, piškoty, atd...) a večeře buď to co měli k obědu nebo opět chléb + sýr, marmeláda, šunka a prostě to co doma je :-)

-

Ahojky, snad všechny děti v tomhle věku kaši začnou odmítat. Mí ji jedli ke snídani i večeři (nikdy nepili UM). Od roka k večeři ani lžičku, tak jí dávám jen ke snídani a to se mi docela daří dodnes (26m). Ale kdyby si mohli vybrat, kaši by si nezvolili.
Večeři jsem nahradila pečivem a nebo třeba hustýma polévkama, příp. jogurtem.