Skip to main content

Vleklý zánět močového měchýře u dospělého :-(

Obrázek uživatele Tomáš D
Posted in

Ahojky všem,
nevím, jestli pochodím, ale zkusím to...
Nový rok jsme načali my dospělí maroděním, manželka se už 4 týdny plácá se zánětem průdušek, ale lepší se to. A já zhruba stejnou dobu se zánětem močového měchýře. Normálně funguju, chodím do práce, jsem bez teploty, jen ty obecně známé problémy... Poprvé mě to chytlo v srpnu, ale podařilo se mi to do 3 dnů rozehnat urologickým čajem, Urinalem či Urovalem, brusinkami... Od té doby asi ještě 2x s odstupem cca měsíc, opět vždy do 3 - 4 dnů byl pokoj po bylinkách. Ale tentokrát nic a to mě donutilo jít k dr. Ten ani nechtěl moč a nasadil antibiotika (NOLICIN) - zcela naslepo. Musím říci, že mi po 5 dnech pomohly, ale zánět se vrátil znovu, sice v mírnější formě, ale zato ještě před dobráním ATB - přesně před dobráním poslední tablety! Při kontrole jsem řekl dr., že problém je zase, jen v mírnější formě. Udělal ze mě hypochondra. Prý mám přijít, až mě to opravdu bude trápit.
Nemáte nějaký "babský" recept na tyhle problémy - zřejmě již v chronickém stádiu? Vím jen, že je třeba proplachovat a proplachovat, vyvarovat se kávy a alkoholu... Nechci dopadnout jako Tom Hanks v Zelené míli...

Moc díky za každou radu, i když nebude odborná. Jsem odhodlán vyzkoušet snad vše...

Tom

Tome

Tome,vyplatí se tu protivnou sestru přetrpět a počkat,ale pan doktor je fakt velmi příjemný i přístupný diskusi ,sestra se mu opravdu nevyvedla.Přeju příště více štěstí .-)))

Eklole,

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
jsem z Kostelce nad Orlicí. O dr. Polákovi jsem už slyšel taky samou chválu a než jsem se vydal za praktikem, šel jsem prvně k němu - do Týniště. Ve čtvrtek ordinuje až do 19 hodin. Bohužel jsem se k němu ani nedostal. Ve dveřích mě sjela sestra jak malýho haranta, bez biochemického rozboru moči od praktika mě skoro odmítla ošetřit. Byla ironická až hrůza, v akutních problémech mě nechala čekat skoro 2 hodiny a dost možná bych čekal další 2 hodiny, kdybych to nevzdal. Arogantní sestra v kombinaci s čekárnou plnou osmdesátiletých důchodců bylo na moji povahu opravdu moc. Hned druhý den ráno jsem šel k praktikovi.
Dr. Polák ordinuje i v Rychnově, pokud bude třeba, vydupu si doporučení od praktika s rozborem moči a vydám se za ním do RK.
A díky za tip - respektive za utvrzení názoru na dr. Poláka.

Tom

Tome,pokud jsi z tohoto

Tome,pokud jsi z tohoto regionu a hledáš dobrého urologa - zkus doktora Poláka ,byl mně doporučen a já byla velmi spokojená,je velmi milý a ochotný.Myslím,že ordinuje i v Rychnově,já k němu jezdila do Týniště.

problém je aktuální

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky všem,
je to stále aktuální, ale v současné době je to mnohem lepší. Teď momentálně řeším změnu doktora, ale u nás jsou 3 doktoři a zbývající dva nepřijímají. Mám možnost ještě ve vedlejším městě nebo pak přímo v Rychnově nad Kněžnou, ale tam zase neznám doktory.
Problém se výrazně zlepšil po masívním popíjení urologického čaje, kde už ze zoufalství lehce překračuju předepsané dávkování.
Všem díky za podporu!

Tom

Tome

Obrázek uživatele LadaVac

já sama jsem na tohle trpěla taky dost dlouho,ale porodem se to odstranilo,ale zaujal mě tu názor,že problém může být někde jinde.Přesně takhle to totiž prodělávala moje sestra. Vyzkoušela všemožnou léčbu a nic a doktorka už jí taky nevěřila.Pak si sehnala léčitele a ten jí řekl,ať si nechá vyšetřit ledviny,ale neříká lékařům,že byla u léčitele,neradi to slyší. Měla ledvinový písek-jeho odstraněním problémy úplně ustaly.

ahoj, tak nevím, zda nepíšu

Obrázek uživatele Janact

ahoj, tak nevím, zda nepíšu pozdě, a ani jsem nečetla předchozí rady, abych se neopakovala, ale vím, jak je to nepříjemné a unavující....

mě toto trápilo téměř půl roku. a i když akutní problémy ustoupily, stále to nebylo "ono", prostě nepříjemný,pálivý, palčivý pocit :-(

nakonec na radu doktora mi pomohlo toto:

- chodit na malou každou hodinu a to i když se mi nechtělo, aby bakterie neměla šanci se usadit... opravdu jsem to dodržovala
- moč vžádném případě nezadržovat
- při močení netlačit
- samozřejmě pít a pít nejlépe neslazenou vodu
- brusinky - 2x denně jsem jedla URINAL

MOc držím palce, ať je brzy líp, je to opravdu silně nepříjemné onemocnění

J.

EKLOLE, není zač, vždyť

"na jedné lodi plujem" řečeno písní Jarka Nohavici...ale ten další text si tam dosazuju: vstříc stejné NADĚJI...snad taky proto máme DĚTI, ne:)))))))))))))))

Ahoj Tome, záněty močového

Ahoj Tome,

záněty močového měchýře a podobné trápení znám dokonale, hodně mě to trápilo, hlavně v práci.

Brala jsem taky pokaždé všelijaká antibiotika, často se mi stávalo, že jsem
je dobrala a problémy stále trvaly(v mém případě hlavně teda nejen to časté
nucení na malou, ale i pálení a řezání),po skončení léčby jsem šla na kontrolní vyšetření moči
a ta byla v naprostém pořádku, což jsem nechápala, mou praktickou doktorku
v té době to nic moc asi nezajímalo, řekla - že se mám obrátit na gynekologii,
ale tam bylo taky vše OK.

Po několika zánětěch a dobraných antib. jsem přišla na to, že to musí odeznít a ještě tak ten týden po dobrání léků mi nebylo úplně skoro vůbec dobře.
Pak to většinou již odeznělo, postupem času jsem přišla na to, že než všelijaké
urolog.čaje mi dělá moc dobře pití čisté vody, např. Toma natura a to po douškách, ale hooodně litrů denně:-). Hlavně ne minerálky.
A každý den a to i preventivně, když je člověk bez problémů jíst brusinkové tablety, většinou jednu denně(2 denně), já teď beru Urosept, nebo je dobrý Urinal a další brusinkové tablety.
Důležité je taky nezadržovat moč a netlačit při čůrání:-D no je to věda, tak
přeju, ať jste doma fit a nic vás nebolí...

Pozdrav dětem Soňa

Tome,

odpověď máš v mailu.
M.

šárko,díky za podporu.-))

šárko,díky za podporu.-))

Máme stejnou filosofii...

-ze všech sil se starat o zdraví našich dětí, vždyť v nich svým způsobem pokračujeme i my...
Držím Kubíčkovi pěsti, asi to bude "běh na delší trať", ale o jeho UZDRAVENÍ díky radám pana bylináře Nového NEPOCHYBUJU!!!/P.S.Ostropestřecové kaši zdar! dá se tajně vpašovat do různých jídel a jenom velice vytříbené jazýčky poznají malou změnu chuti...Budu ráda,když mi dáš časem vědět,jak to vše snášíte-email:spvelky@seznam.cz
Zdravím- Sarka.

pro Majdu

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Majdo,
na prostatitidu jsem taky už několikrát pomyslel, tím spíš, že dle dr. moč, kterou jsem mu vnutil při první návštěvě, byla "skoro v pořádku". Taky ten NOLICIN začínal zdá se pomalu zabírat (vím, že se na prostatitidu bere 4 až 6 týdnů). Před každou atakou mám cca 2 dny předem takové protivné píchání v podbřišku, na levé straně, někdy až u třísel, cca 1x za hodinu to krátce píchne kdesi uvnitř jak ostrou tenkou jehlou. Pokud se to objeví, vím bezpečně, že do dvou dmů to je tady. Na druhou stranu žádné pálení ani řezání při močení (to jsem měl jen při první atace v srpnu).

U urologa jsem už byl, bez biochemického vyšetření moči praktikem mě nechtěl vzít. Praktik mi zase výsledek vyšetření do ruky nedal. V pondělí tam zase zajdu.

Ještě bych Tě chtěl poprosit - jaká vyšetření se provádí u urologa při podezření na prostatitidu? Jen per rectum, nebo i nějaká laboratoř?

Díky moc, Tom

Zánět moč. měchýře

Ahoj Tome,
tak já na tyhle záněty taky trpim, tak 2x ročně mě to "překvapí", užívala jsem Ant. BISEPTOL, poprvé pomohly hned, podruhé nic moc, 10 dní a stále jsem měla "mírné obtíže", těm brusinkám nevěřim, pomohly mi 1den a druhý den opět stejné, hrozné.. nějaký UROVAL nebo jak se to jmenuje, pěkně drahý a dle mě nanic. Ale co mi fakt pomohlo již po druhé a skoro hned jsou kapky DIOCEL od firmy DIOCHI, u té firmy dělá má nej. kamarádka a v žádném případě nechci dělat žádnou reklamu, jen to fakt u mě zabírá, stojí kolem 350kč/lahvička. Tak to zkus a uvidíš. Snad to zabere též. Měj se líp. Lucka

prostatitida ?

Ahoj,

pokud se Ti potíže takto opakují, radím neriskovat a navštívit urologickou ambulanci ( pokud máš potíže, nikde Tě nemohou odmítnout, maximálně mohou požadovat doporučení od praktika ) a nechat se řádně vyšetřit a vyloučit případně prostatitidu, která se může projevovat podobně jako zánět moč. měchýře či vývodných cest.

Wobenzym je dobrá věc, ale dávám jej, až mám stanovenou diagnosu a vím, proč jej dávám.
M.

Vždycky když se mluví o

Obrázek uživatele LucieR

Vždycky když se mluví o hypochondrech, vzpomenu si na tátu, který na střední chytil infekční žloutenku, bylo mu zle, byl žlutý, doktor mu dal něco na nachlazení a poslal ho do školy. Druhý den opět návštěva, tak ho seřval, pak pár dní polehával a když vyzvracel co šlo, uznal ho až mudr na pohotovosti :))

Šárko,díky za typ,vyzkouším

Šárko,díky za typ,vyzkouším snad cokoliv.Jsem z něj zoufalá,jak se chudáček pořád drbe.Věřím,že to bude něco stát ,ale to mně je jedno.
Ještě jednou dík

Já byla taky zoufalá...

i když v porovnání s Vámi to měla Anežka v trochu mírnější formě...na temeni hlavy a za ušima. MUDra říkala, že se to do 3 let ztratí, ale houby...samozřejmě jsme zkoušeli i dietní opatření, jedna MB lékařka z institutu Dr. Jonáše radila do ranních kaší velký podíl různých semínek a lnu, ale nic mic efekt, takže jsme zkrátka v září 2010 vyrazili do poradny k panu Novému do Pardubic. Konstatoval, že má zablokovanou hrudní páteř, málo dýchá, potřebuje pročistit krev a trochu popohnat látkovou výměnu jater, alkalizovat organismus... Ani se neptej, kolik jsme tam nechali peněz, ale jenom ta jemně mletá ostropestřecová kaše každé ráno do ovesné kaše s ní udělala zázrak- za měsíc po ekzému ani památka...kdybych to neviděla, tak tomu neuvěřím...Možná Vám to nepůjde tak rychle, ale sázím na živou konzultaci s ním- drží ji buď ve čtvrtky v Pardubicích nebo nepravidelně v prodejně U dědka kořenáře na metru Rajská zahrada v Praze.Moc Vám držím pěsti, vždyť co je zoufalejší ale zároveň "urputnější" než rodič, který hledá cestu, jak pomoci svému dítěti!
Šárka.

Hlavně neklesej na mysli Tome,

chápu, doktorů "antibiotikářů je většina...Naznala jsem, že výlet za takovými je nakonec ztrátou času...prolétla jsem Receptář Janči/Zentricha a Sebraný bylinář V.V.Víta, vpodstatě doporučují podobné byliny, které má ve své Medvědicové směsi LPPK pan Nový. I když jeho preparáty nepatří k nejlevnějším, kvalitu a účinnost můžeme s manželem jen potvrdit. Jo a možná by to chtělo ještě jeho Gambit H a zateplit bedra...no, však se na jeho stránkách leccos dočteš, takže si zakrátko nějakou rodinnou poradnu budeš moci otevřít také /soudě dle Tvých příspěvků zde na různá témata, za které vděčně děkuji a smekám!!!:)
Šárka.
/p.s.jo a ve stravě by se člověk měl vystříhat kyselého, tuším u zánětů ledvinného systému globálně/.

pro Šárku

Šárko,četla jsem tvůj příspěvek - zaujalo mně ,že bylinkář vyléčil tvé dceři dlouhodobý ekzém.Taky se potýkáme s ekzémem u našeho ročního Kubíka - často má až hnisavé fleky na nožičkách a ručičkách,pořád to drbe a doktorka v Hk ve fakultce pořád předepisuje antibiotika / sirupy/ a masti s kortikoidama.Musím ho mazat každý den,protože by byl jinak jeden mokvavý bolák.Jeden den mast vynechám a je to na nono.Už jsem z toho zoufalá.Můžeš prosím napsat něco bližšího?Díky

Ahoj Tome, nenech se odradit

Obrázek uživatele Laaja

Ahoj Tome,
nenech se odradit jedním doktorem a jdi k jinému. Manžel takhle obcházel x doktorů s podobným problémem. Když chodil jen k jednomu a tvrdil, že obtíže i po dobrání třetích antibiotik neustoupily, tak ho chtěli poslat na psychiatrii!!
začal brát již zmiňovaný Wobenzyn, drahé, ale účinné. Také se na akutní projevy zánětu moč.měchýře doporučuje jednorázově vysoká dávka vit.C. Jinak ostatní rady už ti psali.
A manželce zkus koupit Bioparox, také se už druhým týdnem potýkám se zánětem průdušek, nebo co to sakra je, a tohle je první co mi zabralo. Hnusné, ale zabralo...
Brzo se uzdravte Lája

pro všechny

Obrázek uživatele Tomáš D

A samozřejmě díky všem ostatním, zaujal mě ten Wobenzym, přečetl jsem si k němu leták a docela mu věřím...
"Prolévání" mě někdy hodně dráždí, tak spíš popíjím a pořád, piju meltu, čekanka prý taky čistí močové cesty.
Na sladké moc nejsem, takže cukr snad řešit nemusím.

Snad to brzy přejde... Uvítám jakýkoliv další tip :-)

Tom

pro Šárku - doktoři vs. dědek kořenář

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Šárko,
náš dr. je bohužel přesně takový ten "dr. antibiotikář". Předepíše atb naslepo na chřipku, rýmu, kašel, na všechno, hlavně, aby už pacient byl v trapu. Proto k němu chodím jen když předpokládám, že to postel a Paralen nevyřeší... S angínou (jednou), zánětem močáku (taky jednou). S chřipkou či jinou virózou s teplotou raději zalezu do postele, zavolám do práce, že si beru DOV a je to. Jsem taky striktním odpůrcem zbytečného užívání ATB, na druhou stranu vím, že u některých infekcí to bez nichz prostě nejde.
Bohužel ve městě, kde bydlím, žádný pořádný lékař není. V sousedních městech zase prozměnu neberou pacienty. Takže nakonec asi nepohrdnu ani tím dědkem kořenářem. Díky za tip, odkaz mi sice nefunguje, ale našel jsem přes Gooooooooogle.

Je to naprd. V životě jsme my dospělí takhle nemarodili, až když nastoupily holky do školky. Snad se promoříme. Holky už promořený, zdá se, trochu jsou.

Tom

Vždycky se mi "otvírá kudla v kapse",

když čtu, že doktoři stále předepisují ATB "naslepo"...POzřela jsem je jen jedenkrát-v roce, kdy bouchnul Černobyl...stačilo mi to /obojí/.
Od té doby radši navštěvuju pana dědka kořenáře Břetislava Nového: http//www.bylinkar.cz Nedávno otevřel take prodejnu svych bylinnych preparatu na stanici metra Rajska zahrada, kde držívá párkrát do měsíce poradnu./Dceři vyléčil dlouhodobý seborrhoický ekzém- ne zevními preparáty, ale podporou fce jater.Držím pěsti, ať je brzo dobře!!!Sarka.

Tome, jeste jedna vec.

Obrázek uživatele Olitwins

Tome,

jeste jedna vec. Predpokladam, ze tebe se to tykat nebude, ale radsi... Ja jsem dlouhou dobu trpela na tyto problemy, navstevovala top specialisty v Praze a ano, byla take za hypochondra, coz bylo absurdni, vzdy jsem jen zopakovala, ze nechci neschopenku a ze mam lepsi veci na praci, nez cekat 5+ hodin v cekarne se spoustou duchodcu....Vyzkousela jsem hodne leku a diky nasemu uzasnemu zdravotnictvi prosla veskera vysetreni, ktera byla vubec mozna (bez ironie)... Nakonec se ukazalo, ze pricina byla uplne nekde jinde, ukazalo se, ze opakovane zanety, resp. potize jako zanety se tvarici byli jen "vedlejsim priznakem" uplne jine diagnozy... Na coz se prislo nahodou... Paradoxne jsem ale na "problem" s mocovym mechyrem malem "umrela" jako Tycho De Brahe v 12tem tydnu tehotenstvi.... Tim chci jen rict, abys ses nenechal odradit "odmitavym" pristupem lekaru.
Kazdopadne ti preju, abys ses brzo vylecil a uz se to neopakovalo. Nicmene ten Wobenzyn, nebo jak se to jmenuje zkus.

O.

Jako dítě jsem kvůli moč.

Obrázek uživatele LucieR

Jako dítě jsem kvůli moč. měchýři nemohla jíst umělá sladidla (zavařeniny, bombóny apod.). A cukr obecně v době přemnožení bakterií není úplně vhodný.

..Uro-vaxom jsem tehdy take

..Uro-vaxom jsem tehdy take brala - je na Rp., ale mne to bohuzel nepomohlo. Je to imunomodulans - myslim, ze lyzat Escherichia Coli, takze zalezi, ktera potvurka to zpusobuje..
H

re

Ahoj Tome, to Te lituju, tohle moc dobre znam, me to kupodivu preslo po porodu (coz tedy neni rada pro Tebe :-)), mela jsem slabsi zanet i 2x behem tehotenstvi, tak jsem shanela vsechny mozne informace. Dobre je brat MegaBrusinky od Swiss - vzdy jednu vecer dlouhodobe,ja se vzdy na noc hodne napila, aby me to donutilo jit aspon 1x v noci na Wc, aby se mechyr alespon 1xvyprazdnil. Pri zanetu pozor s prijmem tekutin! - nesmi se to prehanet!-to spise drazdi, spise porad trosku popijet a co nejcasteji!! na Wc, to mi tehdy v tehot. opravdu pomohlo, takze z me zkusenosti zadne megaprolevani cajem. Dobry je take k popijeni Rudolfuv pramen, nevim, jestli se jeste dela. Jinak ja byla za hypochondra take, z rozboru moci negativni nalez a ja desne bolesti. Uvidime, co kdo jeste poradi.
Preju, at Te to brzy pusti!
H

Nebo zkus Wobenzyn (nejak

Obrázek uživatele Olitwins

Nebo zkus Wobenzyn (nejak tam, cerveno-bila krabicka). Drahy, ale me to pomohlo....

ahoj,tak s tímhle jsem se

ahoj,tak s tímhle jsem se trápila dost dlouho - neustále záněty močového měchýře a stále se opakující,byla jsem z toho už úplně vyřízená - jeden odezněl a za pár dnů znovu.Několik let za sebou,každý podzim a zimu ,vyzkoušela jsem taky všechno možné a nemožné.To ,co mně pomohlo,bylo až na urologii nasazení Urovaxu na 3 měsíce - doktor mně vysvětloval,že je to lék,který donutí tělo vytvořit si protilátky právě proti chronickým zánětům močového měchýře.Musím to rychle zaťukat - mám již třetí rok naprostý klid a nevím,co jsou tyhle otravné problémy.Ale je to na recept ,bohužel volně prodejný není .Jinak celkem spolehlivě zabírají kanadské brusinky volně dostupné v lékarně.
Tak přeji brzké uzdravení .-))pa