Skip to main content
Posted in

ahojky,
možná mám blbý dotaz, ale.... Včera jsem přišla o zub :-(, měla jsem mrtvý zub, vlastně jen skořepinu vyplněnou plombou, ta mi vypadla a následně za nějakou dobu zub, mám panickou hrůzu ze zubaře, moje zubařka byla vážně nemocná, takže neordinovala a u zubaře jsem byla v době těhotenství s jiným zubem, no je to nepodstatné, je to zub nahoře první od stoličky, zůstalo mi v dásni něco jako kořen? co já vím, prosím Vás, nemáte někdo s tím zkušenosti, jednak jestli se dá udělat nějaká náhrada, zda to bolí a jak je to cenově dostupné, mám hrůzu z toho, kolik tam nechám peněz, už jsem objednaná na 8. února. Moc děkuji

-

Já mám keramickou korunku, už asi 13 let, přitom životnost měla být daleko nižší. Stála asi 1500. Ale to je případ, kdy ti zůstane kořen a do něj se navrtá vrut a na něj nasadí korunka. Pokud tam nemáš nic, jde udělat můstek - nasazení um. zubu na ty okolní. Poškodí tím ale okolní zuby. A cenu bych tipovala kolem 2 tisíc. A pak bych řekla, že jde zub navrtat přímo do kosti, to asi myslela best.
Zubaře se taky bojím, nechávám si dát injekce a díky tomu jsem úplně v klidu, protože pak necítím nic. Nestresuj se a počkej co ti zubař řekne.

POkud tam nemáš nic, tak vím,

Obrázek uživatele be.st72

POkud tam nemáš nic, tak vím, že se dá navrtat jakoby hmoždinka a na to hezká protéza, ale co vím tak to je tak kolem 20 tisíc a bez bolesti to umístění hmoždinky určitě taky nebude. No moc jsem asi nepomohla k optimismu...

Já jsem to tam blbě napsala,

Já jsem to tam blbě napsala, promiň

Ahojky, moc děkuji, ale to

Ahojky, moc děkuji, ale to asi nebude můj případ, protože mě v té dásni žádný pahýl, na který by se to dalo přichytit nezůstal, proto se taky bojím, jak se to dělá, nebo co s tím. ale děkuji.

Ahoj, mám z dětství uraženou

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, mám z dětství uraženou jedničku nahoře. Zub je taky v podstatě "vybraný" a mrtvý. Ten zbývající pahýl slouží pro zachycení umělého. Nejdřív jsem měla pryskyřicový, ten je hrazený jako standart. Ale byl nic moc, lepila se na něj žvýkačka a byl takový měkký. Tedy oproti keramickému který mám teď, za ten jsem cca před deseti lety dala nějakých 1200, co se pamatuju. Drží dodnes a je určitě lepší - i když ho nepoužívám ke kousání, nějak jsme si navykla kousat druhou edničkou. Jak to bude s cenou ted si netroufám odhadovat. Myslím že to ani nebolelo, sejmou se otisky, upraví se pozůstatech a pak se tam nový přilepí.
Bětka