Skip to main content

Můžete mi prosím poradit,jaké botičky a značku máme koupit našim chlapečkům!!Začínají chodit!!A rozhodně chceme kvalitní botičky,aby později neměli nějaké problémy!!Díky za odpovědi!!Petra

Děkuji Olitwins za názor

já to jen nedokázala tak trefně vyjádřit. Názory ostatních mi přišly tak ortodoxní, že mi to nedalo nenapsat. Psala jsem to jako uklidnění právě pro ty maminky, které si každé botky nemohou dovolit koupit nové a certifikované, aby byly více v klidu a zbytečně se neděsily.
To, že nemůžou dětem koupit vše nové a dokonalé neznamená, že je to hned špatně a že se to na nich celoživotně podepíše a stejně tak naopak, když je někdo vždy kupuje certifikované tak aby se nedivil, když i tak může mít dítě nožky nezdravě vyvinuté.
Myslím si, že podstatně horší vliv na vývoj má tzv. urychlování, kdy maminky nutí děti v půl roce sedět a v roce je vláčí za ručky, aby už chodilo, když má ten rok. Ale to je na jinou diskusi.
Jsem ráda, že má někdo stejné zkušenosti ze zahraničí jako já. Jsou tam běžné bosé děti, naopak, když se u nás na hřišti děti vyzují a začnou řádit bosky, je to zjevení :-)

Reagovala jsem jen na to, ze

Obrázek uživatele Olitwins

Reagovala jsem jen na to, ze mi 2 ruzni pediatri zduraznovali, jak musi deti nosit pevnou (az kotnickovou!) botu na doma (a jak musim kupovat kvalitni boty, bla, bla, bla....), coz jsem ignorovala a ignorovat budu a vidim to i u nekterych kamaradek, kterych deti chodi doma v roce a pul ve skoro ortopedickych sandalkach, ac k tomu neni zadny duvod, tj. nemaji problem s nozickama... Proste tohle nechapu....

Takze, bosym noham zdar!

-

Já bych jen chtěla dodat, že tlak tady na drahé boty je tak možná od výrobců a prodejců, ne od odborníků. Rehabilitační pracovníci nám rozhodně nedoporučovali nejdražší boty. Spíš naopak. Dle jejich rad mi vyšly první botky za 300, které (pravda) některé maminky už podle ceny považují za podřadné. Zimní mě stály 400. Ale až budou děti chodit do školky a tudíž budou velkou část dne venku, ve vlhku či sněhu, taky sáhnu po botách s kvalitní membránou.
Chodit naboso se u nás taky velice doporučuje. Sestra mi radila, trávit hodně času třeba na zahrádce a děti vždy vyzout. Na doma koupit balík protiskluz. ponožek ... A klenba v botkách se doporučuje šmahem jen u nedonošených. Děti mají velké tukové polštářky, takže klenbu nepotřebují.

Naprosto souhlasim s

Obrázek uživatele Olitwins

Naprosto souhlasim s Jonkou... Ale je to vec nazoru. Podle me v Cechach je k botam pristup dost "konzervativni" a extremni, v USA se napr. razi ted teorie, ze naboso je nejlepsi a boty, ktere tam doporucuji pro deti a to vcetne predskolaku, jsou v podstate mokasiny - capacky a pak boty, ktere maji flexibilni podrazku, aby co nejvice simulovaly chozeni bosky... Plus se doporucuje stridat obuv, samozrejme to plati i pro dospele... Takze druhy extrem.

Kazdpopadne take nikdo z mych kamaradek v Evrope na zapad on nas neresi boty zdaleka tak, jak se resi tady....To o necem svedci, ne? Vetsine z Vas se ten nazor libit nebude, ale me prijde, ze boty pro deti jsou tu jakoby na pedestalu a ten, kdo nekupuje ty nejdrazsi, nejlepsi, certifikovany boty snad "hazarduje" (nebo "experimentuje") se zdravim deti, coz si tedy nemyslim, ze je vubec pravda. Ja proste detem na 3 mesice, max. 6 mesicu kupovat zimni boty za 2000 nehodlam, nekoupim si tak drahy skoro ani sobe... A to si to rozhodne muzu dovolit.... , myslim ted na ty s prumernym a horsim platem a dvojcaty..., kde by na to vzali??? Podle me tenhle tlak na "super" boty proste neni fer...., ani racionalni.

PS: Mame tu velmi dobre zdravotnictvi, ale tady silnou tradici obuvnickeho prumyslu... Podiatrie neni asi obor, kde by CR, na rozdil od jinych oboru, byla prukopnici, nebo na spici, prichazi sem spis z USA - vim to, manzel ted navstivil jednoho z prednich podiatru v CR, ktery tohle sam rekl.

Nicmene, at si kazdy kupuje botky jake chce.... Moje deti budou v lete co to pujde behat bosky

Přesně tak

Není Tvoje povinnost kupovat kvalitní boty. Dělej,jak myslíš. Ale to, že nějaké dítě nemá v 10 letech špatné nohy ... jaký je to argument? Pro mě nulový. Nejde přece jen o klenbu nohy, ale taky o páteř, a problémy se určitě neobjeví v dětství, ale třeba ve 30. Kdo z nás dneska může říct, že má záda v super stavu?
A jak můžeš vědět, že kdybys prvnímu prckovi kupovala boty od Vjetví, nebude mít daleko horší zdravotní následky ?!?
Jasně, určitě hraje velkou roli dědičnost, a ploché nohy se zrovna dědí, ale proč to pokoušet a nesnažit se zmírnit? Prostě já osobně experimentovat na svých dětech nechci, a je mi celkem jedno, jaké boty dávají kamarádky a v zahraničí. Pro mě jsou důležitější rady odborníků. Nahledě na to, že naše zdravotnictví je v péči o děti hodně napřed a hodně důsledné.

Jonko, možná máš pravdu, ale

Obrázek uživatele KaterinaAd

Jonko, možná máš pravdu, ale za sebe to prostě riskovat nebudu:-)

Skutečně ovlivní zdravotní obuv správný vývoj nožky?

Já bych trošku s těmi botkami polemizovala.
U prvního dítěte jsem vše kupovala stejně jako vy nové, naprosto vzorně s certifikáty, nadměrek, šířka, vše muselo být ok. Dítě má dodnes plochou nožku a vybočuje kotník.....
Má známá, dítě 10 let celý život zravotní botky, klenba, certifikát a dítě ploché nožky. Jiná známá, nemají moc penízků obě děti od narození ploché botky od vitnamců, žádná klenba, plast nyní maji 10 a 13 let a nožky jak když střelí.
Po těchto zkušenostech nosí naše dvojky botky jak nové, tak nošené. Už v tom zdaleka nejsem tak ortodoxní.
V zahraničí se zdaleka nedbá tolik o dokonalé botky jako u nás, ale o střídání botek!
Myslím si, že větší vliv má vrozená disposice než nezdravé botky.

Pegresky jsou doma:-)

Ahoj holky, tak mi dnes dorazili domů capáčky,jsem z nich nadšená!!
Doufám, že Ondráškovi budou dobře sloužit!
L.

Boty

Ahoj, tak my také téměř od začátku kupujeme Pegres. Šárka

Botičky

Holky,díky moc za názory!!Zkusíme sehnat tu značku Pegres!!Myslím,že V Brně to nebude problém!!Mějte se!!Petra

-

Našim dětem se v Pegres nepotily a to je nosily i v létě. Ale obecně se jim nohy nepotí. Chlapečkovi malinko víc, ale to jsem poznala až teď v zimě, v Deichmanech, které jsou z uměliny. Kůže je prodyšná.

Medinko, nevím, jak je to možné. Mluvíme obě o prvních botách DPK s housenkou ? Jinak neříkám, že by mi ta látka byl nějaký zásadní problém, jen jsem srovnávala s Pegres.

A adidas či nike bych dětem nikdy nedala. První boty určitě musí být kotníčkové, na zavazování. Tedy pokud chceš, aby se noha vyvíjela správně. Dokonce jsme adidas podědily po neteři, jsou netknuté a mohli by je nosit teď ve 2 letech. A ještě jsem jim je nedala a jestli někdy dám, maximálně na cvičení.

Lucko,

potí. Naší Aničce se taky potí nohy víc a v Pegreskách je má někdy dost spocené. Takže dávám jen chvilku dopo a chvilku odpo. Ale jinak si je moc chválím. Zuzka

Ahoj holky, drze přidám

Ahoj holky,
drze přidám dotaz, ctěla bych koupit capáčky Pegres, nepotí se v nich dětem moc nožičky?? Já jsem zatím dávala sandálky a chlapečkovi se docela potí nožka, tak nevím jak to bude v uzavřené kožené botce.
díky za odpověď
Lucka

Pro zuldu

my měli první botičky D.P.K. a byly celokožené - žádnou látku uvnitř neměly... byly super.
Co se týče zn. adidas - tak já bych pro první krůčky určitě nevolila - za 1. - nejsou kotníčkové - což je prioritou pro první krůčky - drží to dětem hezky nožičku a vzhledem k tomu, že se nožička teprve tvaruje a vyvíjí, tak vytváří tu nožičku při chůzi. Tkaničky jsou na zpevnění celé nožičky od prstíků až ke kotníčku a hlavně tkaničkou zpevníš nožičku podle jejího tvaru- to ti suchý zip neudělá...
Já za sebe teda mohu říci, že adidas - nike a podobné značky, bych dětem koupila tak na venkovní lítání (v pozdějším věku) a nebo pak až do školy na různé sporty atd, kdy už noha neroste a nevyvíjí se..., ale takhle mylinkým dětem ne.

Jinak co se týče cen - je to opravdu záhul, cenou se vyrovnají botám pro dospělého - ale nikdy mi těch peněz není líto, protože vím, že jsou účelné.
Na oblečení, hračkách atd...ušetřit můžu, ale na botách nešetřím nikdy..

adidas ?

Ahoj holky,chtěla bych se zeptat,jaký máte názor nebo zkušenosti s botkami adidas nbo nike na první chození.Mám vybrané krásné adidasky ,ale zdají se mně být nízké.Boty od jiných výrobců,které jste tady i v diskusi uváděli, jsou kotníčkové a na tkaničky.Adidas jsou na suchý zip. myslíte ,že musí na první krůčky být boty nutně kotníčkové a vázací?Nebo adidas a nike Vám vyhovoval?
Díky za rady.-))

-

Hodně kvalitní a přitom levné jsou "první capáčky" Pegres. Nám je doporučili na rehabilitaci a fakt byly bezvadné. Cena kolem 350 Kč. Druhou doporučenou značkou je D.P.K. s housenkou na podrážce, cena kolem 800 Kč. Ty jsme měli taky, taky vyhovovaly, ale u Pegres jsou trochu lepší, protože jsou celokožené. DPK mají uvnitř látku. Od Pegres jsem kupovala i sandálky, ale to až ve 20m a taky jsem moc spokojená.
A pozor - žirafka už dneska není zárukou toho nej, takže tudy cesta nevede.
Oboje tyhle botky mají super měkkou podrážku a mají klenbu. Tu obecně batolata nepotřebují, ale např. u nedonošených dětí se celoplošně doporučuje.
A přesně, jak píše Katka o cenách, jsou to horentní částky. Já měla na botky štěstí. Třeba jsem natrefila na prodej nových bot za půlku, takže jsem za první 3/4 rok chůze ušetřila asi 3tisíce.

Mně investice taky zas tak

Obrázek uživatele KaterinaAd

Mně investice taky zas tak nevadí, ale když jsem za posledního půl roku vydala za botičky skoro 9 tisíc, tak to už se za nos chytám...
Nejdřív jsem zjistila, že sandálky na doma už jsou malé - takže 2x superfity po 900,-, v souvislosti s tím i boty na ven - 2x superfity po 1100,- a na písek - naštěstí ve slevě 2x Elefanty po 500,- a boty na zimu - Baťa 2x 900,-. No a minulý týden jsem po přeměření znovu zjistila, že noha opět o 1cm!!, takže nové zimní boty Essi, 2x 1.OOO. A to už odmítám řešit boty, které nosí když jdeme třeba na návštěvu, nakupovat..prostě nechodí venku...budou mít zimní a basta.
Mám totiž plochou nohu a docela bolesti jak nohou, tak zad a chci pro něj opravdu kvalitu...a takhle to dopadá:-(

botičky

Díky za radu!!Jsme z Boskovic a tady asi žádné neseženem!!Tak mrkneme v Brně!!Investice mi ani tak nevadí,když to dělám pro jejich zdraví!!P.

skoro nemám co dodat, snad

Obrázek uživatele Ifka123

skoro nemám co dodat,
snad jen - boty je vhodné kupovat, až když bipedální lokomoce převažuje nad kvadrupedální, tj. převážnou část dne chodí, nikoli lezou.
do té doby doporučuji protiskluzové ponožky

Re:

Ahoj, myslím, že v každém aspoň trošku větším městě se najde kvalitní dětská obuv, která má jen kvalitní certifikované botičky. Poptej se po takové obuvi u maminek ve tvém okolí a vydej se tam. Určitě nekupuj první botičky přes internet i kdyby byly značkové. Je důležité, aby si je vyzkoušeli. My jsme teprve při zkoušení prvních botiček zjistili, že má Fanoušek vysoký nárt a že do každé botičky nevleze atd..atd.. jiné dítka můžou mít širokou nožičku, nebo naopak úzkou atd...
Kvalitní značky jsou určitě ESSI, DPK atd.atd.... Ohlídej si certifikáty - žirafky, nebo pak je nějáký klauník atd.. certifikované botičky jsou kožené.
V kvalitní prodejně ti prodavačky vše vysvětlí, změří nožičku u toho ti také vysvětlí, jak se nožička měří a připočítává nadměrek, jaká velikost botičky z toho plyne. V jaké fázi by se měli kupovat už větší botičky atd.atd...
Tak dobře pořiďte. P.