Skip to main content
Posted in

Ahojte všichni,
zvažuji nabídku úklidu našeho pan.domu.Dostala bych 3měs.zkušební dobu,lae nevím kolik si mám říct za úklid.Je tu 32bytů.panelák je bez oken a vztahuje se na to i úklid sněhu v zimě.Přemýšlím o 80kč za byt,lae nvím jestli to není málo nebo moc.Nemáte s tím někdo zkušenosti.Díky za odpovědi Lucka

Prominuto :-)))

barák i byty jsou městské části Praha 6. Je tu bohužel rezidentní bydlení a tedy vše dražší. Byt je služební od manžela z práce a já si tu částku skutečně nevymyslela. Teď jsem se dozvěděla, že má firma uklízet i chodníky, nakolik je to pravda, je věcí druhou. Ta částka je na sipu jako úklid společných prostor domu a chodníku. Je to ale bohužel tak. Vychází to asi 105 korun na člena domácnosti, takže tam kde bydlí dva, jsou na tom lépe. To že naše 2,5 letá dvojčata platí stejně jako dospoělí je sice diskriminační, ale už jsem si na to v dnešní době zvykla. Co totiž v dnešní době není že? Hodně lidí tu má psy a ty platit nemusí, přitom těch chlupů co tu z nich všude je a nejen chlupů. Takže barák prachatých nájemníků skutečně nejsme. Jenom pro srovnání máme byt 2+1 o velikosti 75m2 a jeden metr2 platíme 93 Kč a to je pouze holý nájem bez ničeho a to barák už třetím rokem prochází rekonstrukcí, nedá se tu v klidu bydlet a nájem se má ještě zvedat. Rozčilovat se sice můžu, ale když chci bydlet ve svém rodném městě kde já i manžel máme práci, nic jiného nám bohužel nezbývá. Díky za reakci Tome.
Přeji všem krásný den Jana

430 Kč měsíčně?

S prominutím paní Jano ale platit každý byt 430 Kč měsíčně za úklid, to je až příliš moc. A když k tomu přidáme že ta uklízecí firma neuklízí sníh tak to je už přehnané. Buď v tom vašem baráku vás ekonomicky vydírají a terorizují anebo jste barák "prachatých" majitelů a nájemníků bytů.

Co se tyká vaši otázky paní Lucko "Ahojky, nevím kolik?" bych ocenil za spravedlivou nabídku vašich služeb měsíčně za byt mezi 150 až 200 Kč nanejvíc.

S pozdravem Tomáš

:-))

Taky bych si řekla aspoň těch 150kč za byt, zvlášť jestli k tomu budeš mít i ten sníh, ono když pak sněží 3 dny v kuse, tak je to celkem síla odklízet a to i ten kousek. A taky si spočítej kolik peněz do toho musíš investovat, min.kýbl, smeták, příp.mop, pár hadr, saponáty, teplá voda a na odklízení toho sněku hrablo a smeták, tak aby si pak nedala první "výplatu jen za to". Každopádně hodně zdaru Zuzka

Ahoj, tak jsem to

Ahoj,
tak jsem to rozebírala,s kamarádkami co to už dělají a vychází to kolem 2500kč hrubého.Takže to by snad šlo vychází to na byt 100kč.okna tu nejsou takže to mě mine a úklid sněhu máme před barákem opravdu kousek prostoru.Vzala bych to jako přilepšení ,takže brigádně.Jinak Vám všem děkuji za vaše názory.Lucka

Ahoj já také přemýšlím a zdá

Ahoj já také přemýšlím a zdá se mi to hrozně moc málo,vždyť v dnešní době je přeci ze všeho nejdražší ta práce a plus musíš připočítat náklady.Já osobně bych se vůbec nebála si říci o 200kč na byt a jestli se to někomu nebude líbit tak ať si každý uklízí sám týden po týdnu,takto to funguje u nás všude.Mysly na to že musíš uklízet každý týden a u nás v zimě se vytírá i dvakrát do týdne-podle znečistění.A okna též 2-3x do roka.
Plus bych si připočítala úklid toho sněhu,víš vůbec do čeho se pouštíš?Když nebude sníh,nevidím problém,ale za to budeš pořád vytírat.
A to budeš mít jen jako by brigádu?
Vše je jen můj názor,ale myslím si že 80kč je na dnešní dobu opravdu hodně málo!!

Ahoj, koukla jsem do našeho

Obrázek uživatele PetraN

Ahoj, koukla jsem do našeho rozpisu a platíme úklid spol. prostor podle počtu osob, je to 43,60 na osobu a měsíc. Chodníky jsou taky mimo, stará se město (tedy měo by se starat:-).
Jsme též z Prahy, též cihlový dům, 6 pater, 18 bytů, okno v každém mezipatře (ale ta se mjí tak dvakrát do roka, možná ni to ne)

Ahojky, nevím kolik

si říci, ale napíšu ti, jak je to u nás v baráku. Bydlíme ve staré zástavbě v Praze a v našem vchodu je 24 bytů. Původně to bylo tak, že si každý byt uklízel sám své patro, ale jelikož lidé tu pořádně neuklízejí, rozhodla se správcovská firma najmout firmu. Je nás tu přibližně 24 bytů a každý byt platí tento úklid 430 Kč měsíčně. Máme tu sice okna, ale chodby tu jsou daleko menší, spíš prťavé oproti paneláku. Nezapomeň, že k té ceně asi musíš započítat i čistící prostředky, mopy, hadry, košťata atd. Jo a to ta firma neodklízí sních, protože to je práce městské části Prahy 6. Opravdu nevím kolik si říci, ale 80 Kč mi přijde málo. Pouvažuj a uvidíš sama. Snad jsem ti aspoň trochu pomohla.
Pa Jana