Skip to main content

Studování s dvojkama

Posted in

Tento rok si podávám přihlášku na vysokou školu....sice nevím zda udělám přijmačky, ale musím se zeptat zda máte někdo zkušenosti. Za semestr se jezdí 2x po 3dnech ČT,PÁ, SO celý den přednášky. Proto se chci zeptat zda je tu také někdo takový kdo studuje vysokou?
Díky moc

Dětem je 1,5 roku v té době

Dětem je 1,5 roku v té době budou mít 2 a pak už za 1rok do práce :D

Ahoj Lenko, já jsem se vloni

Ahoj Lenko,

já jsem se vloni rozhodla si ještě jednu VŠ udělat, abych si rozšířila možnosti dalšího zaměstnání.
Tu první jsem končila 1997 jako svobodná a bezdětná s červeným diplomem - teď jsem vyflusnutá po prvním semestru. Během semestru jezdím každý týden, někdy v pátek, jindy v sobotu. Klukům bude na jaře 5, do školky chodí jen na dopoledne, máme dům, zahradu, psa, manžel ráno odjede a v noci se vrací, na částečný úvazek pracuju... Když jedu do školy v pátek, přijede mi na ten den mamka, když jedu v sobotu, hlídá manžel.

Nepíšeš, kolik je dětem, jak jste na tom s hlídáním, zda budeš mít jen školu, nebo i zaměstnání... Já nemůžu říct, že bych neměla podporu od rodiny, ale poctivě říkám, že bych ji brala mnohem větší hlavně prakticky (např.odeslat děti na víkend k babičce), není to ale možné. Semestr uzavírám 9 testy na úrovni zkoušky a učím se po chvilkách při venčení psa, naštěstí jsem dva předměty stihla v předtermínu.

Hodně záleží i na tom, co bys studovala. Určitě jsou obory, které se dají zvládnout o něco snadněji, než jiné, nevyžadují velké množství odborné literatury, netrvají na seminárkách apod.

Mě vybraný obor baví a zajímá, víceméně jsem spokojená i s úrovní přednášek, ten den svobody v Brně si vždycky parádně intelektuálně užiju a odpočnu si od domácnosti, ale je to záhul.

Doufám, že jsem tě neodradila, přihlášku si určitě podej a pak uvidíš, nechat toho můžeš vždycky:-)

Ivona

Podobna diskuze byla tady,

Obrázek uživatele Olitwins

Podobna diskuze byla tady, mozna ti to pomuze:
http://www.dvojcata.cz/node/681313