Skip to main content

Příliš to řeším?

Obrázek uživatele Tomáš D
Posted in

Dobré ráno všem!

Před chvílí se tu stavili tchánovci a přišli se na chvilku kouknout na děti. V tu chvíli babička vytáhla z kapsy od bundy dvě housky, samozřejmě volně, bez sáčku, a po jedné dala dětem k svačině. Při představě, co vše nosí v kapsách, včetně posmrkanýho kapesníku, se mi řádně zvedl kufr. Nic jsem ale už nemohl dělat, holky se do housek hned pustily. Jsem fakt takový profesně zdeformovaný cimprlich a všechno zbytečně řeším?

Díky za každý názor.

Tom

Ahoj, no pokud si tuhle

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj,
no pokud si tuhle situaci v budoucnu představím, tak by mě v první chvíli asi ani nenapadl posmrkaný kapesník - horší je asi představa, jak se to válelo na pásu u pokladny, v košíku a tak. I když kdoví jak to chodí v pekárnách... lepší nevědět.
Na druhou stranu si asi ani neuvědomujeme, kolik breberek máme na hodinkách, za prstýnkem, doma si taky mnohdy rozměníme peníze jeden druhému. A když už děti ochráníme před tchýniným kapesníkem, tak ony si to vykompenzujou ožužláním upadlé hračky nebo olízáním madla v metru, jak lze často vidět. Takže babiččin kapesník je asi nejmenší zlo.
Jinak čištění lžičky posmrkaným kapesníkem je ekl, to bych nevydejchala, stejně jako aby jim lžičku či dudlík (i když ten odmítají) olízl kdokoli jiný než já s manželem. Vím, taky bychom neměli, ale spálit jim pusinku horkou kašičkou? Nebo si chystat x lžiček abychom jednou olízlou už do té kaše nenamočili? To se moc nedá.
Jinak teda já jsem bohužel dost ukýchaná i když nejsem nemocná ani alergická a ve chvílikdy mám oba na polštáři a kojím je priorita jim držet hlavičky aby třeba v úleku nespadli a prsknout do prostoru - jinak to nejde. Ani jsem neměla tendenci jim na začátku vše vyvářet (kloboučky, lahvičky) - prsa taky nejsou sterilní. Samozřejmě jsme vše důkladně čistili, ale vyvářeli jen občas. Nejsem zastánce sterilní domácnosti - na čistotu dbám hodně ale savem neuklízíme.

Tome, uplne s tebou

Obrázek uživatele Olitwins

Tome,

uplne s tebou souhlasim a soucitim.... mam s tchyni celkem dobry vztah, ale faktem je, ze na to, ze byla zdravotni sestra jsou jeji hygienicke navyky a to, co obcas dela s detma, misty "zvlastni" (mam kvuli tomu obcas i spory s manzelem). Pokud to ovsem primo neohrozuje (podle me, mam dost malou toleranci) to, jak se deti maji, tak se snazim zatnout zuby a byt potichu..... , no ale neni to moc casto. Mely jsme spolu dost sporu, kdyz se holky narodily, protoze jeji argument, ze vychovala dve deti me priserne lezl na nervy..

Na druhou stranu jsem cetla v jednom casopise dotaz, co delat, kdyz babicka polibi deti na pusu, podle me taky nehygienicke, ale dost tam vysvetlovali, ze rict v tomto pripade babicce (pokud tedy nema super nakazlivou nemoci), ze se to "nelibi", tak z toho proste nic dobreho nevzejde (tj. babicka se kazdopadne dost nastve)....

Je to tezky, ja jsem dost (mozna prilis) pecliva na hygienu, takze me dost veci vytaci, ale pak stejne deti neohlidam (neda se to), otoci se a olizou zabradli atd...

Zatim to prezily.... ty holky moje.. ve zdravi....

O.

Ahoj Tome, určitě by mi to

Ahoj Tome, určitě by mi to vadilo. Housky patří do sáčku. Mně zase hodně vadí lidi v krámě, co si pečivo neberou rukou na které mají sáček, ale ošahávají jej. To jim i něco řeknu.
Jinak-ono to zcela nesouvisí, ale já nechápu lidi,co v dnešní době smrkají do látkového kapesníku. Pak to nosí po kapsách......připadá mi to hrozně nehygienické..........fuj.....já používám malé papírové kapesníky a vyhazuji...no nebudu to rozvádět....:-))

No s tou lzickou taky teda

No s tou lzickou taky teda chutovka....stari je stari.co my vime jak na tom jednou budem my.ale jedno vim jiste tohle delat nebudu.

:-))

Fakt super téma, celkem sem se zasmála (i když to vlastně k smích ani moc není), ale vidím, že všude je to stejný nebo aspoň podobný:-)) To jsem ráda, že nejsem sama, kdo takový "prkotiny" řeší.
Všem přeji krásný Štědrý večer a do novýho roku kromě zdraví i "o něco lepší" tchýně:-)) Zuzka

změna názvu tématu

Obrázek uživatele Tomáš D

trochu jsem si pustil pusu na špacír, tak jsem raději změnil název tématu. Tom

posmrkaný kapesník :-)

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jani,

tak teď jsi mi právě připomněla oslavu druhých narozenin našich dětí. Byla u nás tchýně a zrovna měla nějakou rýmu (už delší dobu, tak jsme se nákazy nebáli). Holky dloubaly lžičkami dorty a Andulka začala kňourat, že má lžičku špinavou. Tchýně nelenila, vytáhla z kapsy "půlkilový" posmrkaný kapesník a očistila Andulce lžičku. Andulka s ní opět mířila k dortu, že si zase uďoubne sousta. V tu chvíli jsem zezelenal hnusem i vzteky, lžičku sebral a dal jí novou.
Máš pravdu, že starého člověka, který není zvyklý dodržovat nějakou hygienu, nepředěláš...
Jinak nerad to píšu, ale na povalování posmrkaných kapesníků všude možně je expert moje drahá ženuška :-( Už jsme se kvůli tomu párkrát zhádali. Ale už to dlouho neudělala...

Tom

ahoj Tome, tak já se taky

Obrázek uživatele Janact

ahoj Tome,
tak já se taky přidávám k těm, kterým by to vadilo. A bohužel mám tchýni podobnou... Někdy mi přijde, že takové věci snad ani nedomýšlí, nenapadnou jí.. Kolikrát radši ani nedomýšlím já, protože bych se musela hádat asi stále.
Zrovna včera jsme byli tchýni gratulovat a kde se vzal tu se vzal naše Týnka si "leštila" posmrkaným kapesníkem pítko u flaštičky :-( Tak jsem kapesník nenápadně chytila za cíp, hodila do koše, šla si umýt ruce, a pitíčko vylila,,,. Nevím, že má někdo ve zvyku nechávat položené kapesníky kdekoliv :-( To už je,ale jiný příběh :-(
Vím, že děti strčí do pusy kde co a ta houska mohla ležet kdekoliv, už třeba v pekárně, nebo cestou z pekárny do krámu, ale myslím, že je zbytečné zkoušet bacila chytit ještě někde na pásu u pokladny nebo v kapse, kde určitě nosí peněženku, klíče, atd. ..
Můj názor je, že pokud to můžu ovlivnit, dodřovat hygienu se vyplácí.

Jenže lze to vysvětlit někomu, kdo je celý život zvyknutý to dělat jinak? :-(

Ahoj Tome, nejsi. :)

Obrázek uživatele renataa

Ahoj Tome, nejsi. :) Souhlasím s Ivon. Soucítím s Tebou, též to znám, nejen s jídlem. :( Nejhorší je, že člověk ani není nespektován, dle mého je to bohužel o lenosti a inteligenci. (Alespoň u nás)

-

Já to mám asi stejně jako Katka. Tedy aktuálně. Ze začátku jsem na děti (čistotu) byla až úzkostlivá, ale čím víc rostou a pohybujou se víc venku, začínám být imunní. Protože by se člověk akorát nervoval a ničemu stejně nepomohl. Když to takhle popisuješ, taky mi při té představě není dobře, ale v tu chvíli by mě to asi vůbec nezarazilo. Ale možná je to tím, že moje mamča ani nikdo z blízkých by tohle nikdy neudělal, tak si možná spíš takovou situaci nedokážu dostatečně představit ...

pro Cvrčka

Obrázek uživatele Tomáš D

Hmm, mě sice napadl ten kapesník, ale díky Tvému příspěvku si až teď uvědomuju, kde se ty housky asi válely cestou z regálu přes pokladnu po vyjití ze supermarketu, když nebyly v sáčku... žádný sáček jsem totiž nikde neviděl. Raději nevědět.

ahoj a nemohla mít ten sáček

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj a nemohla mít ten sáček v kapse a vytáhnout rovnou jen rohlíky? to jen tak přemýšlím....ale znáš tchánovce určitě líp, tak víš, jestli je to jejich styl.
Jinak pokud jde o mě, možná bych to ani nezaregistrovala:-) a pokud ano, tak když si představím, co všechno vymetou jen dudlíka které pak strčí do pusy, tak jedna kapsa by mě asi nerozhodila:-)))

:-))

Ahoj Tome,

kapesník by mě taky asi nenapadl, ale je dost divný si v obchodě na housky nevzít sáček...taky by se mi to nelíbilo. Jsem celkem ráda, že nejsem sama ta "špatná" co dětem nic nedovolí a babičky jen blbě buzeruje:-)) Snažím se to brát sportově, ale někdy ta poznámka nazpět zamrzí:-//

Hoj! Nejsi cimprilich, jen

Hoj!

Nejsi cimprilich, jen vidíš za roh.
Jednak je to prostě eklhaft, druhat ty a Jitka budete ti, kdo se budou o případné nemocné dítko starat, třeťak by mě prostě štvalo, že dětem někdo cpe jídlo, aniž by se mě zeptal, zda je na to vhodná chvíle.

Z těchto tří důvodů se v podobných situacích chovám velmi razantně a musím říct, že už to nese ovoce - děti jsou ochráněné a já nenáviděna :-)

Ivona

To je různý, já když vidím na

Obrázek uživatele LucieR

To je různý, já když vidím na zemi "kemra" rozdýchávám to dalších 50 metrů. Mám známou, která si po "malé" nemyje ruce, když přinese do práce buchtu, vážně s nedám :-)), ale slimák v ruce mi nepřijde divný (na rozdíl od přítele, který zelená už jen při pomyšlení). Třeba měla bundu vypranou :))Kvůli posmrkaným kapesníkům bych nikoho cimprlichem nenazvala, ale obávám se, že mě by tam myšlenky nedošly...no já zase šílím, když na mě při krmení padá jídlo, hlavně když lepí. A ožužlaný rohlíky, to je teprve maso!!!

pro Petru a Peri

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojte,

pro Petru: jo, to moje tchýně zase říká "příroda je mocná"...

pro Peri: ano, vadilo by mi to stejně, i kdyby to udělal kamarád, manželka, moje máma nebo sestra. Přijde mi to dost nechutný.

Tom

cimprlich?

Obrázek uživatele Peri

Ahoj,
tak já vlastní zkušenost s takovou situací nemám, protože u našich kluků bude ještě chvilku trvat, než se propracují k housce, ale když píšeš, že tě zajímá každý názor, tak píšu. Napadá mě, jestli třeba ta "přecitlivělost" trochu nesouvisí s tím, kdo ty housky vytáhl. Vadilo by ti to stejně, kdyby to samé udělal kamarád? Jinak ale asi souhlasím s tím, že pokud víš, co tchýně nosí v kapsách, tak by mi to asi taky vadilo. p

Ahoj, tak ja to vidim uplne

Ahoj,
tak ja to vidim uplne stejne..Situaci jsem si predstavila a kufr taky nezustal chladny:-DD Prijde mi to dost nechutny.Tchyne vzdycky rika:co te nezabije to te posilí.No nevim...