Skip to main content

Co si preji nase deti

Obrázek uživatele Hana H.
Posted in

Pekny predvanocni cas preji vsem.
Chci se zeptat, jak resite, kdyz si vase deti preji dle vaseho nazoru nevhodne darky. Ustoupite a kupujete jim je, aby byl klid, aby mely radost, aby nebyly zklamane? Nebo neustoupite ze svych zasad, vysvetlujete, ze pistole, samopaly, , vselijaci bojovnici,Batmani, Speredmani nebo treba vychrtle prsate Barbie nejsou darky pro ne?? Pokazdy s tim bojuju, nechci detem davat k vanocum rukavice a tepla tilka, chci aby mely radost z veci, ktere si preji, ale nechci jit proti svemu presvedceni.
Jak reaguji vase deti, kdyz nedostanou ten samopal, co si praly? Spokoji se s tim, co dostanou?
A co takova nerealna prani? Takova, na ktera nejsou fin. prostredky nebo se proste k danemu veku nehodi?? Vysvetlujete uz dopredu, ze Jezisek musi podelit vsechny deti a nema tolik penez?
U nas to zatim probehlo vzdy v klidu, vzdy meli kluci radost z toho co dostali, ale letos porad mluvi o zbranich a ja proste zbrane kupovat nechci, protoze se mi to nelibi. Nebo to proste ke klukum patri?? Jsem zvedava na vase nazory. Hana H.

Všeho s mírou a uvážením

Obrázek uživatele vavrinkova.hanka

Tak můj syn je posedly puškama, mečema a vojáčkama od 2-3 let. Byli jsme na vojenském představení a už to bylo :-). Já mu to povoluju a dokonce jsem mu jednu pistol koupila i na Vánoce - samopal nerf s terčem a brýlema :-). Povolím ale jen "bezpečné" zbraně. Kuličkovky bych mu nikdy nepovolila. Jen pěnové špičky nebo přísavky. Je mu 5,5 roku a pořád ho to baví. Má i luk a v létě si s kamarády hrajou hlavně na indiány, policii a vojáky. Taky na tom nevidím nic špatného a nemyslím si, že by ho to nějak negativně ovlivňovalo. Je moc hodný, milý a citlivý. Jo a letos chodí první rok do juda, moc mě přemlouval ať ho přihlásím, je to až od 6 let, ale trenér mi ho vzal a chválí ho, že je šikovný, roznožka a kliky pro něj není problém, ale to už jsem odbočila. A s babrínama jsem si hrála ještě ve 13ti, na jednu stranu jsme už s holkama pokukovaly po klukách a na druhou stranu si vyměňovaly oblečky pro barbii :-D. Ráda na to vzpomínám, takže bych určitě nezakozovala. Ale každý dělá tak jak si myslí, že je to ok :-)

Nevidím v tom problém

Obrázek uživatele Janact

ahoj, já tedy v tom nevidím žádný problém, sice mám děti ještě malé (2roky), takže žádné přání nemají, ale až budou starší naprosto nevím, proč by holčička nemohla mít prsatou barbínu a kluk pistole, vojáčky???
Já měla barbíny také a byla jsem z nich nadšená,v té době zrovna začínala jít na trh..,, šila jsem si na ně, s kamarádkama si s nima hrály. stejně tak všichni kluci (brácha, bratránci i jejich kamarádi) měli zase vojáčky, autíčka, pistole, meče. čemu by to mělo vadit? Myslím, že nikoho z nás to nijak negativně neovlivnilo :-)))
Řekla bych, že to jsou prostě přirozené hračky, jak pro kluky, tak pro holky. Není v tom žádná skrytá agresivita, vidí to, že to mají všechny kluci, nebo holky... Pistolku má loupežník Rumcajs :-)))
Děti určitě nebude bavit číst jen knížky, malovat, stavět kostky a hrát na flétnu a dělat věci, které by jsme si my přáli. Viděla jsi film "jedna ruka netleská" :-))) nech dětem přirozenou volbu hraček, pro jejich dušičky a vývoj jsou i tyto ´hračky potřebné

Naše holky chtějí od Ježíška lízátka

Ahojky, zatím tento problém neřešíme. Naše holky 2,5 roku chtějí od Ježíška lízátka.

Ahoj, mám teprve pětiletý

Ahoj,
mám teprve pětiletý páreček. Doma máme pistoli (někdo daroval) a revolver (ještě po mém bráchovi). Mám skutečný meč na historický šerm, ale děti ho zatím neunesou :-). Ten jim samozřejmě nepůjčuju. Kluk zatím zbraně nevyžaduje. Docela bych chtěla, aby kluk šermoval, mám kamaráda, který je výborný šermíř a mohl by ho učit (ale kamarád o tom ještě neví :-)). Až to bude nezbytné, tak nějakou zbraň koupím. Dokud to ale půjde, tak budu odolávat hračkám, které jsou proti mému přesvědčení.
Jana

Ahoj,tak k tomuhle neodolám

Ahoj,tak k tomuhle neodolám se nevyjádřit.
Mám 9 - letá dvojčata / mimojiné/ páreček a byla jsem stejného názoru - nekupovat synovi zbraně,meče a podobné věci.Myslela jsem si,že tohle nejsou hračky pro něho,že ho budu zásobovat jinými hračkami - kostky,knížky,auta....Vydrželo mně to docela dlouho,ale v momentě,když se začal stýkat s jinými dětmi- vrstevníky a kluci měli meče,pistole atd. ,začal je chtít taky. Strašně si je přál,já odolávala,ale ta jeho touha byla taková,že si zbraně a meče začal vyrábět z těch úžasných kostiček,kterými jsem ho zásobovala,jednotlivé kostky používal jako granáty .-)))Takže si myslím po této zkušenosti toto - je to asi přirozený pro kluka mít zbraň,hrát si na vojáky,prostě se tomu nevyhnete,do styku s těmi hračkami přijde stejně /kamarádi mu je půjčí/ Ale k Vánocům zbraně mu rozhodně nedávám a kupuji je co nejméně.Dnes mně říká " moje mírumilovná matka zbraně nekupuje" a má z toho děsnou srandu.Dnes taky už ani pistole a meče kupovat nechce,ale střílečkám na PC neodolá a z toho šílím znova :-))))
Takže přeji krásné svátky a jsem zvědavá,jak se, holky, k tomuto tématu budete vyjadřovat.