Skip to main content

Jsem zhruba v polovině těhotenství, čekám dvojčata a doktorka mě upozornila, že nemocnice, kde bych měla rodit, požaduje předčasný nástup k nim. Myslím ,že pokud ´je vše v pořádku, je toto opatření zbytečné, poradíte mi někdo, zda se nechat nahnat do nemocnice a vytrpět tam nekonečnou dobu nebo radši zůstat doma? Bojím se, že přístup doktorů bude pak nepříjemný. Děkuji

Gratulace i od nás !!! A

Gratulace i od nás !!! A chlapečci mají nádherné váhy a 39tt super !! :-)

Taky gratuluju!!!!! Váhy jsou

Obrázek uživatele Vladkax

Taky gratuluju!!!!! Váhy jsou fakt nadstandardní! :-)

super,

Obrázek uživatele Iris05

tak to moc gratuluji !!!! Dětičky mají krásnou váhu a evidentně se jim u maminky líbilo, vyvolávaný porod není u dvojčat moc obvyklý :) Tak ať se daří a hodně tadostí z dětiček

tak už jsme na světě, nakonec

tak už jsme na světě, nakonec jsem musela do nemocnice ve 34 tt na 14 dní,pak na týden domu a zas do nemocnice. Kluci se drželi jako klíšťata, porod mi museli vyvolat ve 39 tt. Preventivnímu nástupu jsem se vyhýbala, jen když se pak objevili nějaké kontrakce, radši jsem nastoupila, aby se kluci nenarodili dřív. Oba měli 3kila, porod normál, jsem ráda, že je to za námi, ten konec těhotenství byl fakt náročný.

U mě to bylo tak, že mě

U mě to bylo tak, že mě hospitalizovali pro zkrácený čípek ve 26. týdnu, každy týden mě kontrolovali a nic se neměnilo, čípek se dál nezkracoval, takže primář ve 34tt řekl, že s dvojčaty je to na tento týden těhotenství normální nález a propustili mě. Dokonce mi neřekli ani, že bych měla doma pořád ležet, jen všeho s mírou. .. Pak až nástup těsně před porodem ve 39. týdnu. Takže jsem doma vegetila ještě měsíc, byla jsem moc ráda.
Kdyby to nebyly moje první děti, byla bych odvážnější a po dvou kontrolách kdy se nic nezměnilo, asi bych trvala na propuštění. Oni i jinak hledí na maminky prvorodičky a jinak, když už máš doma malé dítě o které se musíš postarat...

Ahoj

nechápu, proč by ťě měli zbytečně držet v nemocnici, pokud nebudou problémy. Je jasné, že častější kontrola u specializovaného gynekologa, ale zbytečně ležet...není o co stát. Mě si nechali v nemocnici ve 29tt kvůli vysokému tlaku, po tádnu mi ho upravili, postili domů a po týdnu jsme tam musle anstoupit znova, týden před porodem jsme tam ještě musela ležet a není o co stát. Ale u mě hrozila preeklamsie a špatné průtoky k holčičce, ale pokud nejsou problém, je to podle mě zbytečné

Ahoj, poradim to co holky,

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, poradim to co holky, pořádně se vyptej proč by tě chtěli mít pod kontrolou takhle brzy. 20tt je opravdu hodně brzo, kdyby to bylo o 10 týdnů později, tak bych to asi pochopila. Ovšem pokud mají nějaký důvod, tak bych asi nepřemýšlela. Já měla těhu nic moc, sice žádné větší problémy, jen od prvního do skoro posledního měsíce jsem prozvracela celý den a strašně mi tvrdlo břicho. Ve 31tt jsem šla na běžnou kontrolu a už mi nedovolili ani odjet si domů pro věci. Jeden klouček byl hodně špatně vyživován placentou a prý se mohlo kdykoliv cokoliv stát. Tak jsem i byla ráda, že mi 2x denně dělali monitor, 3x denně poslouchali ozvy a prakticky každý den jsem byla na ultrazvuku - uklidňovalo mě to. Držím palce ať je vše ok. Halka

Ahoj, já jsem měla

Ahoj, já jsem měla dvojvaječné a těhotenství opravdu naprosto bezproblémové. Pracovala jsem do konce 7.měsíce a preventivní hospitalizace nebyla vůbec. Gynekolog proti chození do práce nic nenamítal a o preventivní hospitalizaci jsme nikdy nemluvili. Tak pokud je těhotenství opravdu bez komplikací, považuju to za zbytečný. Zkus se přeptat na ty konkrétní důvody.

Nástup 25.tt

Ahoj, já nastupovala 27.tt, do týdne mě zašily a pak mi stejně žádný z doktorů nezdůvodnil, proč mám stále výtoky, do tří týdnů jsem začala rodit, tj. ve 30. týdnu, odvezli mě do Hradce, kde mě osm dní udržovali na kapačkách a vydržela jsem nakonec do 33+6. Pak jsem ležela s dvojčátkama měsíc v nemocnici a dalších 14 dní v Turnově, kam jsem se nechala převézt i s holčičkama. když jsem to tak počítala, tak bych o rok později za toto ubytování zaplatila 13 tis., což je mazec!

Ahoj, tak mě se to zda taky

Ahoj, tak mě se to zda taky hodně brzy ve 20tt, většinou se preventivně hospit. a kor u dvojvaječných dv., když není žádný problém 2 týdny řped plán. porodem.. Já teda ležela v nem. od 17tt, ale mě se zkracoval čípek i na 14mm a dr mi nedavali ani 28tt, nakonec to povolilo a ruplo až ve 34 + 0 :-)
Takže pokud si oki, tak bych byla doma v klidu a snažila se hodněš odpočívat a ležet...páč domov, psychika a dcerka je pro klid lepší jak nervy v nemocnici kor když je vše v pořádku :-)
Přeji at je vše tak jak má - v pořádku až do konce :-)

-

Aha, taky jsem myslela, že když v dotaze uvádíš předčasnou hospitalizaci, jedná se o nástup tak ve 33.t. Ve 20. je opravdu zvláštní. Poptej se, proč, nech si všechno pořádně vysvětlit. Když máš doma tak malou holčičku, musíte to nějak napasovat, aby ani ona netrpěla, nebo trpěla co nejméně... Držím moc palce. Z.

Ahoj Niky

To přece neni možné již ve 20.tt preventivní hospitalizace? K tomu musejí mít přeci doktoři nějaký důvod? V tomhle Ti, bohužel, moc neporadím, jestli nemají žádný důvod tvé hospitalizace, tak to opravdu nechápu, o tom jsem nic neslyšela. A ještě, když máš již doma 2,5letou dceru. Asi určitě bych se víc ptala doktorů, proč tam mám nastoupit a tak...A do které porodnice máš nastoupit? Lucka

pobyt v nemocnici

Měla bych nastoupit 20.týden, ale ještě mi to nikdo oficiálně nesdělil. Mám doma už jednu malou slečnu 2,5 roku a nedokážu si představit, že bych byla bez ní. Je na mě dost fixovaná a já na ni. Čekám dvouvaječná mimča a zatím dobrý. První těhotenství bylo bez problémů, ale už teď tuším, že toto bude něco. No asi budu doufat, že bude vše o.k. Moc děkuji za sdílné odpovědi a jsem vděčná za každou radu.

Ahoj Niky

Tak s tímto mám vlastní zkušenost. Čekala jsem jednovaječná dvojčata nevím jaké čekáš ty? Protože měli 1 placentu, tak mě opravdu chtěli cca.35tt myslím hospitalizovat. Moje těhotenství bylo zcela bezproblémové, žádné oteklé nohy, cukrovka, preklyapsie, tvrdnutí břicha(dodnes nevím pořádně, co to je?). No a v 35tt jsem přišla do Podolí na kontrolu v pátek a doktor mi oznámil, že vše je ok a v pondělí mám nástup v porodnici na preventivní hospitalizaci! Strašně jsem nechtěla jít takhle "brzy" ležet, když mi nic neni, proč jako? V pondělí jsem podepsala reverz, že tam nebudu! Jenže... od středy jsem měla strašné výčitky svědomí, byla jsem už jak sud a chodilo se mi čím dál hůř. Přestěhovala jsem se permanentně blíž k porodnici cca.5km a měla auto stále poruce (řídila jsem až skoro do porodu). No a bylo strašný horko, srpen, lidé mě zastavovali a říkali, že snad už musim přenášet atd. a to mě vytáčelo strašně. Taky jsem se začala strašně bát o naše holky, co když se něco stane? A bude to jen a jen kvůli mě!!!
Takže v pátek jsme tam s přítelem dorazili znovu a já vše podepsala a nastoupila a čekala na porod císařem 14dní...
Vycházky tam na tom rizikovém byli skoro neomezené, sestřičky byly "zlaté" a pouštěli tam přítele i po 20hodině večer. Pokoje byly s koupelnou a Wc, vůbec se to nedá srovnat s pokoji na šestinedělí a se sestrami tam.
Takže se neboj, nepřemýšlej o tom a pokud Tě preventivně budou opravdu chtít taky hospitalizovat, tak tady jsou mé pocity a závěry.
Hodně síly a zdravé miminka přeje Lucka

a co nemocenská a klid doma?

Ahoj, tak to je prima, že tě v těhotenství nic netrápí :) Lékaře se přeptej, jak to přesně s tím předčasným nástupem je, v jakém týdnu, ap. Obecně si myslím, že je málo peněz, hodně rodiček, takže bych se divila, kdyby někoho jen tak nechali ležet v nemocnici 2 měsíce jen proto, že čeká dvojčata..
Jiná situace samozřejmě je, když se objeví při kontrole nějaká komplikace, jak třeba píše zulda, to určitě raději hned do nemocnice..
Mě moje lékařka honila na nemocenskou, i když jsem žádné komplikace neměla a pracovala jsme převážně z domova.. Nakonec jsem na tu nemocenskou šla, cca 14 týdnů před porodem, a byla jsem ráda, protože holky se nakonec narodily o měsíc dřív.. Takže se zkus spíš dohodnout na té nemocenské a zůstat doma.. Jinak taky doporučuju spíš klidový režim, já se úplně moc nešetřila, a pak jsem si říkala, jestli by tam byly ty holky nevydržely déle, kdyby.. ;) Znamená to pak delší pobyt v nemocnici s dětma, různá speciální vyšetření, ap., takže opravdu stojí za to vydržet co nejdéle :) Držím palce.

Ahoj. Gratuluju k těhotenství

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj. Gratuluju k těhotenství :-)
Kdybys měla naprosto bezproblémové těhotenství, pochybuju, že by po tobě chtěli hospitalizaci dříve než někdy 2 týdny před plánovaným koncem. 2 týdny nejsou moc a taky si dost odpočineš (pak už fakt ne ;) a i kdybys odmítla, stejně se určitě na jejich chování nic nezmění. Každý doktor to ví, jak lidi rádi leží v nem. a navíc si myslím, že to odmítnutí ani nebudou vědět. Pro každou pacientku je to jiné, takže tvůj "pozdní" nástup jim určitě nebude připadat podezřelý.

-

Mně upozornil můj gynekolog hned na začátku těhotenství, že asi tak dva m. před termínem bude chtít preventivní hospitalizaci. Já měla keců, jak ani náhodou ... Celé těhotenství jsem se cítila skvěle, všechno bylo ok .... Až do kontroly 22+5, kdy zjistil zkracující se čípek a hned ráno jsem měla nástup. Ani jsem necekla. Týden jsem ležela u nás a ve 24+0 se jim podařilo dostat mě do Podolí. Vydrželi jsem 10 týdnů a ve 32+1 se spustil porod. Užili jsme si s přítelem strašně nervů, počítali každý den navíc, a ještě dnes děkuju za zdravá dvojčátka.
Po svých zkušenostech už bych podruhé rozhodně nechodila do práce, šla na neschopenku co nejdříve (i když si nemyslím, že by práce ty problémy způsobila) a rozhodně bych nepolemizovala o hospitalizaci. Určité důvody pro to jsou, rizik mraky a ty děti za těch pár dnů (týdnů) života v nemocnici rozhodně stojí.

Ahoj, tak já jsem v nemocnici

Ahoj,

tak já jsem v nemocnici vůbec neležela, problémy jsem neměla. Nastoupila jsem až den před plánovaným císařem. Kdy chtějí, abys nastoupila?