Skip to main content

Jak počítáte věk dětí?

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj maminky,
mám dříve narozený páreček 9.10.2010 , termín porodu 6.12.2010).
Chtěla jsem se zeptat, jak mám počítat věk dětí, když jsou narozené o 2 měsíce dříve, skutečný věk nebo od termínu porodu? Jde mi hlavně o to, podle čeho se řídit, když je třeba na nějakém výrobku napsáno od ukončeného 1. měsíce, většinou to neví ani v lékárně. A taky podle jakého věku se řídit, když má v určitém věku dítě dělat určité pohybové aktivity a má nějak reagovat? Do rizikové poradny jdeme poprvé až za dva měsíce,tak abych orientačně věděla, co by už měli umět.
Díky za odpovědi Lenka

Určitě se věk koriguje.my se

Určitě se věk koriguje.my se narodili o 3.5m dříve a korigovali jsme i stravu,nechtěli jsme jim zadělávat zbytečně o další problémy.

Ahoj Zuzi, když máš dvojčátka

Obrázek uživatele Lenka.x

Ahoj Zuzi,
když máš dvojčátka taky o dva měsíce dřív, tak jak to u vás probíhalo? Nemohla bych ti třeba napsat na email? Lenka

-

Přesně jak to píše Best. Jídlo (příkrmy) počítej od 9.10. a motoriku od 6.12. :)
A gratuluju k dvojčátků. My jsme taky o dva měsíce dříve (32+1) :) Zuzana

Ahoj, tzv korigovaný věk (od

Obrázek uživatele be.st72

Ahoj, tzv korigovaný věk (od termínu kdyy se měli narodit) se počítá v psychomotor. vývoji, takže v jejich dvou měsících nemohly umět to co umí donošené dítě v té době. Co se týká ostatního, léků, příkrmů a tak tak moje dr. mi říkala že tam se bere sskutečný kalendářní věk. I když já jsme četla že kojit by se mělo do 6. měs, korig. věku tak dr říkala, že pak už by jim to energeticky nestačio. Takže se koriguje jen psychomotorika.