Skip to main content

Časté noční buzení

ahoj,

mám 15měs. páreček, holčička spí klidně a v pohodě. Za to chlapeček, 4-5 hodin spí v pohodě a pak to kolem půlnoci až jedné začne, každou půlhodinu či hodinu kňourá, staví se v postýlce, vstaneme, znovu ho uložíme, hned usne a za chvíli se to opakuje znovu, takhle až do rána. Pak kolem půl6 je už vzhůru, ukňouraný, nevyspalý, ale dál spát nechce. Už si s tím nevím rady, jsme nevyspalí, protivní a chlapeček taky není v pohodě. Takhle už to trvá půl roku. Jedna, max. 2 noci jsou v pohodě a pak týden zase znovu. Před měsícem jsme mu sebrali dudlík, protože jsme se domnívali, že se budí kvůli tomu, že mu vypadne a on ho nemůže najít. Opět to bylo pár dní v pohodě a pak se to zase opakovalo. Nemáte prosím někdo nějaké rady nebo zkušenosti co s tím?
Moc děkuji.

-

Tak u nás je to naopak, chlapeček spí od necelého roka vzorně. Pak se budil 1x na kojení. Ve 14 m se zcela odstavil a od té doby spí celou noc a neprobudí ho nic. Akorát při nemoci je to jinak. Holčička začala asi ve 14 m "vyvádět". Asi dva měsíce se budila třeba i 6x za noc, chtěla ke mě do postele a kojit. Trvalo mi, než mi došlo, že má žízeň. Před spaním jim dávám hodně pít a od té doby je to ok.
Co se týče spánku přes den. Asi od 11 m spí přes den 2,5 h., přes noc 12 h.

Nám je dvacet měsíců a budí

Nám je dvacet měsíců a budí se mi v noci několikrát oba... Chlapeček se u toho vztekle mlátí hlavou a nožkama do šprušliček, holčička spíš tak vystrašeně volá.. Noci jsou pořád horor, putuju z místnosti do místnosti - spí odděleně, budí se navzájem, pospávám u nich střídavě pod postýlkou na matračce.. Tak nějak jsem si myslela, že v tomhle věku tohle bude za námi, ale není.. Někdy pomůže jen mlíko, někdy držet za ruku při usínání, někdy jsou hodinu vzhůru než usnou... Jestli máte nekliďáka jen jednoho, tak závidím :-))) Moje dvě starší děti byly v pohodě, tohle jsem neznala, když něco, dali jsme si je do postele, s dvojčatama jsem zkusila postel jednou, ale spí tak neklidně, otáčí se, pohybují, řvou ze spaní, že to s něma nejde ani náhodou..

Naši prckové do dvou let

Naši prckové do dvou let spinkali taky tak ty dvě hodinky po obědě. Ve dvou letech nastal nějakej zlom a začal být problém s odpoledním spánkem. Teď je skoro zázrak, když odpoledne spinkají. Taky jsem si říkala, že bude tudíž unavenej a bude spinkat celou noc, ale zase mi ukázal, že tomu tak není. Pravdou je, že do 10 minut spinkají, ale výlety si v noci dělá dál. Tak pevné nervy. Verča a příšerky

ahoj, díky za komentáře,

ahoj, díky za komentáře, vidím, že v tom opravdu nejsem sama, bohužel :-( a taky koukám, že to je problém chlapečků, to jsem si všimla i na jiných diskuzích. Jsem z toho fakt na prášky. Ještě jsem se chtěla zeptat, jak moc vám děti přes den a v noci spí? Mně spí jednou denně cca 1,5h až 2h po obědě. Tak jsem přemýšlela, jestli není Toník třeba přetaženej a pak mu to ruší noční spánek...

Ahojky, já ti také moc

Ahojky, já ti také moc nepomůžu. Našemu párečku je už něco málo přes dva a půl roku. Malá krásně prospí celou noc asi tak od 10 měsíců, to už musí být, když se v noci probudí. Za to malej řádí pořád. Vyžadoval o něco dýl noční kojení a i pak se budil. Ale stačilo ho jen pohladit a promluvit na něj a zase pokračoval dál ve spinkání. Asi tak v roce a půl jsme jim udělali jejich pokojíček a myslela jsem si, že se nebudeme rušit vzájemně a bude klid. Ale opak je pravdou. Prostě aspoň minimálně jednou za noc přijde. Jestli má potřebu jen zkontrolavat, že je vše tak jak má být. On nebrečí, neche na záchod, nepotřebuje pít, jen ho vezmu do náruče a odnesu zpátky do pokojíčku. Jestli se prostě potřebuje jen pomazlit :o) Je zázrak když prospím celou noc, bez jediného výletu do pokojíčku. No neporadila jsem ti, ale je vidět, že v tom nejsi sama :o) Verča a příšerky

ahoj, nepomůžu, ale budu

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, nepomůžu, ale budu solidární, páreček 17 měsíců, holčička na 80% spí celou noc, kluk hrůza..kolikrát je vzhůru už před půlnocí, jenže neusne jinak než bez mlíka, když se chová, je to ok, ale položíme do postýlky a řev.....donedávna aspoň po tom mlíku dal zase 4-5 hodin, ale poslední týdny jak je k ránu, tak lehne, ale sotva dojdeme do postele, tak zase řve (nebrečí, vyloženě řve), kolikrát ani nestojí v postýlce, ale mlátí tam s sebou atd. Už jsme z něho nešťastní. Sice mají každý svůj pokojíček, ale vyřvání nepřichází v úvahu - bydlíme v bytě a sousedi by nám asi poděkovali, nehledě k tomu, že přes zeď vzbudí holčičku a máme cirkus dvojitej a on vydrží opravdu, ale opravdu hodně dlouho.
Jestli mu chybí dudlík, my jsme to vyřešili řetízkem připnutým k pyžamku - to už mají snad rok a nemají problém ho najít...občas v noci slyšíme mlaskání, chrastění a pak je klid:-)))