Skip to main content

Kdy do postelí?

Hezký den,
přemýšlíme s manželem kdy dát dvojky do postelí. Holky mají 1,5roku a říkala jsem si že tak okolo 2,5let by to šlo...nebo se pletu? Kdy jste dali dětem samostané postele?
Díky za rady

Ahojky, tak našim holkám

je dneska 2,5 roku a ve velkých postelých jsou více jak 1/4 roku určitě a musím říci, že naprostý spokojenost a to na obou frontách, což je důležité. Chtěli jsme je holkám nadělit k druhým narozeninám, společně s předělávkou pokojíku, ale stihnul se jenom pokojík :-))) Jinak postele jsme koupili rovnou velké 90x200, vyvýšené. Od země po matraci mají asi 75cm, takže dole mají z látky domeček a musím říci, že to holky prostě milují. http://www.asko-nabytek.cz/postel-zvysena.html Já to miluju taky, ale z jiného důvodu a to, že je pořád v pokojíku tak nějak uklizeno, protože hračky jsou v těch domečkách, kde jednou za den udělám čistku a je zase klid. Holky šly do velkých postelí ale proto, že jim byli již malé, protože přelézání zmákly hned, aniž by si ublížily. Myslím si, že kolem toho druhého roku, je to ideální. Tak přejeme bezproblémový přechod.
Zdraví Jana

Postele

Ahojky Lenko, tak nám kluci už delší dobu přelézají a tento měsíc jim bude 2,5 roku. Pokud bude zítra hotovo, jdou už do velkých postelí. Jinak už by šli dříve, ale nebylo hotovo...... Šárka

holky psala jsem to sem asi

holky psala jsem to sem asi pred mesicem to same, kouknete trosku niz, je tam tema z postylek do postele. Prectete si nazory ostatnich.
Je to ted mesic co kluci (19m) spi v postelich a super. Taky jsem se bala ze to bude tragedie odpoledne, ale neni vzdycky. Dam je v 1 do pokojicku tam si jeste pul hodiny hraji spolu a kdyz pak nezalezou do postele tak je musim rozdelit. Mame jeste porad postylku postavenou, takze jeden jde do postylky v loznici a druhy je ve sve posteli a spi za minutu.. jinak vecer pohoda, jak je tma, tak moc nic nevymysli a spi..
myslim ze je lepsi to udelat co nejdrive, kdy se jim jeste da neco namluvit, pak kdyz budou starsi a sprajcnou si hlavu tak to bude horsi.. a navic cim drive se osamostatni tim lip.

ahoj,také toto právě řešíme

Obrázek uživatele Janact

ahoj,také toto právě řešíme :-)
dětem budou příští týden 2roky. Zatím jsou stále ve svým miminkovských postýlkách. Zatím nevylézají (ale rošt máme už téměř u země, na poslední pozici),takže jakmile uvidím náznak přelézání, půjdou do velkých. mám už vyhlédnuté 170cm, s boční zábranou ..

Obecně myslím,že je dobré je tam nechat dokud nepřelézají. Myslím, že velké postele, z kterých vylezou nám naruší odpolední spánek.

Klidně 2,5 roku

Ahoj Leni,
my kluky dávali do velkých postelí, když jim bylo něco málo přes 2,5 roku, protože si zlomili jednu postýlku "vejpůl". Musím říct, že se jim v nich od začátku moc líbilo a večerní nebo noční cestování se nám vyhnulo. Určitě jděte do toho ..............

Ahoj, já myslím, že bude

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ahoj, já myslím, že bude záležet i na dětech, jestli nebudou přelízat apod.
Jinak já plánuji dětem cca ve 20-ti měsících koupit větší postýlky s odendávací bočnicí - jejich postýlky budu potřebovat pro naše čerstvé mimi a na velké mi zase přijdou ještě malí - a hlavně v noci se často budí, takže bych je určitě hledala po bytě.