Skip to main content

Jak na sousedovic uštěkaného psa......................?

Posted in

Ahoj holky,máme sousedy se psem-mladým vlčákem. Když si hrajeme na zahradě, tak pes na nás k zešílení štěká třeba hodinu. Šla jsem za paní, která je doma a na dotaz, zda by ho nemohla zavřít prý ne, protože doma vyvádí ještě více. Prý si mám pořídit psa, abych viděla,jaké to je a také si máme hrát v jiné části naší zahrady....:-))
Kluci se psa bojí a přiznám se, že jak hrozně vyvádí tak i já.
Nemáte nějakou radu,jak si psa získat? Majitelé asi nic neudělají.
Děkuji.
Jana

Ahoj,četla jsem pár

Ahoj,četla jsem pár odpovědí,ale ne všechny....Sousedům,taky strašně štěkal pes,tak můj taťka to řešil tak,že měl natáhlou hadicu s vohou a vždycky ho pořádně postříkal. A zabralo to,pes už si nás vůbec nevšímá. Teď v zimě to nejde,to je mi jasné. Ale snad se najde jiné řešní než chudáka psa otrávit.

:-))

To fakt záleží.... A chodí s ním sousedi ven? Jestli jo a potkáte se, to na vás taky takhle štěká? Může to dělat ten plot, jako že si chce bránit své území... Ono hodně záleží na vztazích mezi vámi a sousedy, a samozřejmě i vztazích sousedů k tomu psovi. Jestli se normálně bavíte, tak se zkuste zeptat, jestli si myslí, že by to šlo nějak řešit, jako zkamarádit se se psem na neutrální půdě, nebo být na zahradě ve stejnou chvíli, ky má soused "náladu" ny psa výchovně působyt a to už je pak na něm jestli mu vysvětlí, že jste "kamarádi" a že na vás se neštěká. Ale zavírání psa, když vy jste na zahradě nic nevyřeší, to by pak musel být zavřený pokaždý, když tam jste a to je nereálný. Spíš zkusit najít nejlépe se sousedy nějaké společné řešení. Náš pes taky na jaře víc na sousedy za plotem štěká, protože není po zimě zvyklý na jejich přítomnost, ale stačí mu párkrát domluvit, že je to v pořádku, že tam jsou a že na ně se přeci neštěká a je v 99% klid. Tak přeji hodně zdaru a snad i vyřešení vašeho problému.

privorova: navzdory

Obrázek uživatele be.st72

privorova: navzdory inteligenci jsou ale tvé rady docela zcestné. Za prvé by otrávení nebylo beztrestné, je to týrání zvířat, pes obvykle as dost trpí. Taky může být papírový za x tisíc, takže další důvod k potyčce. Za druhé i kdyby na soud kvůli těmto důvodům nedošlo, tak pochybuju že už si soused dalšího psa nepořídí - a bude to nanovo. No není nad duchaplnou radu.
sklebicek: ono je to asi taky o nezvyku toho psa. Co se sousedovi psi naštěkali když jsme začali stavět na dříve neobydleném sousedním pozemku. A teď už nic. Navíš štěně je vždy divočejší a temperamentní, je šance že se s věkem zklidní, i když to tak nakonec být nemusí. O něčem jiném taky bude až ho sousedi začnou cvičit, což od malého štěněte nejde. Tedy nevím jak je staré a jaký je přístup souseda.
Jinak co se týče dětí a strachu ze psů, tak jsme myslela do rozumné míry, zvíře totiž vycítí že má někdo strach. Samozřejmě ne aby se vrhaly na každého kolemjdoucího psa. To dělám já a je mi jasné, že před dětmi to musí skončit. I když psům jako rotvajlernebo pitbul se taky vyhnu obloukem. Na taková plemena by mělo být něco jako zbrojní pas, protože někteří lidi jsou fakt blbci.

No,on ten pes štěká skutečně

No,on ten pes štěká skutečně velmi agresivně bojovně. Nepomáhají příkazy , ani po dobru.

privorova

nejenže se pleteš, že otrávit psa je v souladu se zákonem, dokonce takové jednání nazveš decentním řešením? Už odpoledne jsem se pozastavila nad Tvým příspěvkem, ale teď jsi tomu dala korunu.
Znala jsem mladíka, který volně pobíhajícího psa střelil brokovnicí do hlavy. Jednalo se o mladého psa, který nedopatřením utekl. On se vyzbrojil a dvě hodiny ho hledal po vesnici, aby ho pak "v nutné sebeobraně" mohl střelit do hlavy. Tak mě napadlo, nebyl ten dotyčný náhodou Tvůj brácha ?

:-//

Ahojky, připojím se do debaty.
Mám malý dvojčata, ale i většího psa. Psa venčím taky víceméně navlno, samozřejmě když vidím lidi se psy a nebo dětmi, tak si psa volám, ale když bychom kolem sebe jen procházeli, tak na cizí lidi nějak nereaguje,někdy (v 10%případů) je max. očuchá (cca 2vteřiny). Ale děti většinou v klidu nebývají, buď se psů bojí, tak začnou křičet a zběsile poskakovat a panikařit, což je pak problém psa udržet v klidu i když ho držím za obojek, protože na takový chování není zvyklý a bojí se toho, no a nebo jsou to děti "milující" cizí psy (to se rodičům dost divím) a ty si chtějí za každou cenu psa pohladit, což taky není dobře. No takže pokud vidím děti, tak si psa beru za obojek a čekáme až kolem nás projdou.
Trávit štěně vlčáka jen kvůli nevstřícnému majiteli je opravdu kravina. Záleží jak na vás pes štěká, jestli vrtí ocasem a chce si hrát, tak bych zkusi domluvit s majitelem (tedy pokud to jde) a zkamarádit se se psem bez plotu, nejdřív samozřejmě vy a pokud k němu budete mít důvěru, tak pak i děti, ale to opravdu záleží na kolik je majitel psa vztřícný. Jestli je to štěně, tak si s vámi chce pravděpodobně jen hrát.
Myslím si, že všechno je o přístupu lidí a o domluvě, což bývá v dnešní době dost problém:-((

pro best

Obrázek uživatele renataa

bohužel prý má na m.policii známé a mnoho lidí si již stěžovalo.

Je pravda, že k psům nemám důvěru a bohužel jeden nevychovaný pes štěkl naší roční holčičce u hlavy a ta se psů velmi bojí. Dokonce tento pes skáče tak vysoko, že vyskakoval do výšky, když jsem ji měla v náručí. Ale boužel pes za to nemůže, dávám to zavinu majitelům, jsou to příbuzní.

re:

Obrázek uživatele privorova

budeš se divit, ale v hlavě to mám oproti průměru populace zcela v pořádku :) ...a je spousta psů, které mám ráda, protože znám jak ty psy , tak jejich majitele. V reálu skutečně ten pes za to nemůže, pes je převážně obrazem svého majitele; ale pokud se po dobrém nelze dohodnout s majitelem, není možné proti němu v právním státě zaujmout výše zmíněný obranný či eliminační postoj,...zvířata v naší společnosti však právní status nemají, takže pokud by člověk byl k takovému jednání donucen, je to decentní řešení, které naopak může případnému trestnímu řízení ohledně sousedského soužití či nedej bože napadených dětí předejít...

renataa: tak při opakovaném

Obrázek uživatele be.st72

renataa: tak při opakovaném volném pobíhání psa, který někoho napadl bych to asi řešila přces policii? Nebo může něco zmoct i obecní úřad? nevím..

ahoj, máme také sousedovic

Obrázek uživatele renataa

ahoj,
máme také sousedovic psa stále u plotu a štěká a děti se ho bojí. Ale máme naštěstí jednoho souseda inteligentního, řekl mi, že mám na psa ukázat rukou a říct mu KONEC, to zn., že nás nemá obtěžovat (pes) a pes odběhne (domů).
Z druhé strany to tak ideální není, ale tam se snažím se psovi vyhnout.

Jinak tedy u nás také spousta lidí (všetšina) venčí psy navolno. Bydlíme na malém městě. Bohužel jsou to i bojová plemena, děti beru do náruče a většinou mají pejskaři ještě hloupé řeči. Jedenkrát se mi stalo, že mi vlezl vlčák málem na děti do kočáru. Ještě , že jsem si před kočár stoupla při vyhýbání. Ale jsou i pejskaři, kterí psa stálnou nebo připnou na vodítko, ale bohužeel u nás spíš poskromnu. Kdo máte pejsky nebo nemáte, napište, zda také děti berete do náruče, či jinak je chráníte před nepříliš přátelskými psy. (ps. také tu navolno běhá pes, který již napadl jednu paní)

Privorova - trávit psa jen

Obrázek uživatele be.st72

Privorova - trávit psa jen kůli štěkání za plotem? Tady asi někdo nebude v pořádku s hlavou ne? To se dá dneska i léčit. Tím se určitě nezastávm chlapa s rotvaljerem startujícím na kočárek, to je jiná situace, ale trávit sousedovi štěně je trochu moc ne? Neřadím se mezi patologické zastánce psů, ale psy mám ráda.
Ad sklebicek: no pokud je to ještě štěně tak je hodně tvárné a může se s věkem zklidnit, každé mládě je temperamentní a hravé a třeba z toho vyroste. Tím že je mladý bych využila jeho tvárnosti a zkusila si ho nějak spřátelit. Ne tedy za každou cenu a pokud by byl agresivní tak radši ruce pryč ale mohlo by se to zkusit nejdřív po dobrém. Hlavně nepřenášet fobii ze psů na děti, respekt jo, ale ne velký strach.

jak na psa?

Obrázek uživatele privorova

Ahoj, do anti-psí debaty se ráda připojím. U nás na vsi lidi zásadně chodí se psy na volno. No a když se mi na kočár s miminy řítí rotvajler - a majitel jen na ní - Barunko...pocem....totální ignorace pochopitelně.., no a já na něj křičím ať si toho čokla zpacifikuje, když mi takováhle obluda stojí kus od kočáru a vrčí na mě!!?...a on místo aby se omluvil, tak mi ještě vynadá že sem jeho milánka nazvala čoklem , a prej " dělá vám ten pes něco??...." Bezva, tak já musim nejdřív počkat až ten rotvajler něco udělá, abych byla v právu? No vzhledem k tomu, že Vaše sousední paní majitelka psa reagovala tak jako většina psíčkářů, myslela bych spíš na to jak se psa zbavit a né jak si ho získat.Kus zdraví a života škodlivé látky v buřtu udělá své. Já si například pořídila něco jako ten policejní Teaser, na ty elektrošoky, prostě když se mi pes ke kočáru přiblíží a majitel vhodně a rychle nezasáhne, použiju to. Já se psů bojím a svoje holky budu chránit!