Skip to main content

Opět zuby - pro Dášu

Posted in

Dášo, zkusím vložit snímek, jak jsem psala v odkazu na RTG níže. Jestli prosím můžeš napsat svůj názor? Děkuji moc Monika

Tak to já naštěstí takovou

Tak to já naštěstí takovou panickou hrůzu ze zubařů nemám, ale s nadšením k nim nechodím. Když jsem žila v Bel (10 let), tak jsem ho navštívila jen 2krát a to bylo když se mi v těhotenství začla prořezávat právě jedna osmička a pak jednou jen aby se neřeklo. Teď jsem v Čechách začla chodit pravidelně a vidíš, hned na mě vytáhli taková překvapení. Možná fakt bylo lepší nechodit. Až tak moc nepanikařím, jen nevím, jestli je to nutné. Když by mi dva na sobě nezávislí řekli ANO, měly by jít ven, vzala bych to jako nutnost a zákrok podstoupila, takhle tápu a stále zvažuji.

MONY,JELIKOŽ SE JEDNÁ ZATIM O

MONY,JELIKOŽ SE JEDNÁ ZATIM O JEDNU SPODNÍ 8 KTERÁ JE ALE PRÁVĚ NEPROŘÍZLÁ JEN ČÁST A ROSTE KŘIVĚ ČEKÁ MĚ TEDA JEDEN ZÁKROK,ZUBAŘKA JELIKOŽ NENÍ PRÁVĚ VYLEZLÝ CELÝ MĚ POŠLE NA SOUKROMMOU STOMATOLOGICKOU CHIRURGII,JELIKOŽ JEŠTĚ NEMÁM TERMÍN A JSOU SVÁTKY DO KONCE ROKU UŽ BY MĚ STEJNĚ NEVZALI ALE!!!MYSLIM A BUDU NA TO MYSLET POŘÁD!!!!MÁM VŠEHOVŠUDY 4 MALÉ PLOMBY,ALE POKAŽDÝ JSEM 14DNŮ PŘEDEM ŠÍLELA A V ČEKÁRNĚ MĚLA ZAJEČÍ UMYSLY POKAŽDÉ UTÉCT!,A TO JSEM OPRAVDU NEMĚLA ŽÁDNÝ ŠPATNÝ ZÁŽITEK ZE ZUBAŘEM.JETO DIVNÉ,ALE PROČ SE ČLOVĚK TĚCH ZUBŮ TAK BOJÍ???NENÁVIDÍM ZVUK VRTAČKY A SKŘÍPÁNÍ O ZUBY!HOROR NAPROSTEJ,TJ SE NA TO HOLT BUDU CHYSTAT PSYCHICKY A PO NOVEM ROCE PŮJDU.ZASE SI ŘÍKÁM ALE ČEKÁ MĚ JEDNA,OPROTI TOBĚ NIC MOC TY CHUDÁKU ROVNOU ČTYŘI???

Vatemo, takže ty se teď

Vatemo, takže ty se teď chystáš jít trhat ty dvě dolní? No já bych asi na tvém místě šla k nějakému stomatogirurgovi, přeci jen mají s trháním osmiček větší zkušenosti než řádoví zubaři a navíc jestli ta tvá je takový surovec...než si kazit svátky a trnout strachem, zkus najít jiného odborníka a třeba si to nechat na leden? Proč si odříkat sváteční dobroty, popřípadě další bolesti, že jo?
Mě moje bývalá zubařka taky poslala k odborníkovi, ona osmičky asi netrhá, nevím, jak to mezi sebou mají. Manželovi před časem ještě v Belgii taky jeho zubařem bylo doporučeno trhání a také měl jít ke stomatochirurgovi.

Ahoj, no jsem právě zvědavá,

Ahoj, no jsem právě zvědavá, co napíše Dáše, snad se ozve. Ale tady se nejedná o vytrhnutí jednoho zubu, ale 4 a to se dělé při celkové narkóze. Přesto mě ta hospitalizace zarazila, protože jak jsem psala, známá šla domů ještě týž den (taky všechny osmičky). Chápu, že mohou nastat komplikace a např. jeden den bych ještě chápala, ale tolik? Nedovedu si představit, jestli budu schopna něco jíst, mluvit. Jen ona mě právě povzbudila, že to bylo OK. Bohužel to mám přes moji dobrou kamarádku, nemluvila jsem přímo s tou operovanou.
Jinak ona je možnost nechat si je trhat postupně, jen s injekcí, ale říkám si, chodit tam na 4krát, držet otevřenou pusu 4krát, pak snášet tu bolest 4krát, že lepší by bylo to vyřešit najednou. Vím, že spousta lidí osmičky chodí trhat a pokud se jedná o jeden zub a není nějak komplikovaný, tak by to nemělo být tak hrozné. Fakt nevím, jestli v mém případě je to opravdu nutné, nevím, jestli těm doktorům můžu věřit nebo jen shání klienty... Žádného známého zubaře nemám a tak by mě zajímal názor Dáši. O to víc člověk pochybuje, když nemá větší problémy, ale co když potom bude pozdě? Teď jsem zdravá a operaci bych mohla zvládnout, ale jaké to bude, až mi bude 50, kdo ví jaké problému k tomu...

MONIKO AHOJ,JSEM ZAKLADATELKA

MONIKO AHOJ,JSEM ZAKLADATELKA TOHOTO TÉMATU A MUSIM ŘÍCT ŽE UŽ NESPÍM 14DNŮ!JELIKOŽ JE HODNĚ SNĚHU DOKTORKA JE S ORDINACÍ TADY U NÁS DOST S POTÍŽEMA VČERA MI ZASE FRNKLA PŘED NOSEM,ALE SETRA SEMNOU HODILA ŘEČ.KDYŽ JSEM JI ŘEKLA ŽE TO NECHÁM AŽ MI ZAČNE BOLET TAK PŮJDE VEN,ŘEKLA MI ŽEJE TO ALE BLBOST,PROTOŽE PAK NEZABÍRÁ INJEKCE PROTI BOLESTI A VŠE SE O MNOHÉ ZKOPLIKUJE NEŽ TED KDY JE ZUB JEN ČÁSTEČNE PROŘÍZLÝ.SAMOZŘEJMĚ SE NEJEDNÁ O TRHÁNÍ ALE O JAKÝSI VYDLOUBNUTÍ ZUB SE MUSI PODEBRAT A VYNDAT VEN,JSEM STOHO UPLNĚ VYŘÍZENÁ ČEKACÍ DOBA U NÁS TADY JE TAKY MAX MĚSÍC ALE JÁTO POŘÁD ODDALUJU MAM UPLNĚ ZKAŽENÝ I VÁNOCE:-()PŘ TÝDEN JDU OPET NA KONZULTACI,ALE NEVIM OPRAVDU ABSOLUTNĚ CO DĚLAT SESTRA MI ŘEKNE NĚKOMU TO VYLÍTNE RAZ DVA NĚKOMU TO VYNDAVAJÍ MOC DLOUHO,POTOM NATEKLÝ ČUMEC MODŘINY SOTVA ČUMÁK OTEVŘEŠ NO PROSTĚ DĚS.NECHCE SEMI TED V ZIMĚ MÁME TAKY MALÉ TŘI DETI POMOC SNIMA ŽÁDNOU JSME NA NĚ SAMI,A NECHAT JE TAM NĚKDE ČEKAT FAKT HRUZA!NOVĚ NÁS TED POSÍLAJÍ DO SOUKROMMÉ KLINIKY ASI 20KM OD NÁS,TA PŘEDEŠLÁ JEŠTĚ HOODNĚ ZASTARALÁ NEMOCNICE BYLA HROZNÁ.JAK ŘÍKÁM ZDA TO PODSTOUPIM JDU TAM NA SMRT:-(
ZARÁŽÍ MĚ DÉLKA TVÉ HOSPITALIZACE?????VŽDYT SE TO DĚLÁ NA POČKÁNÍ VYTRHNOU A JEDEŠ DOM????..........DÁŠO NEBO NE??