Skip to main content

Kdy spaly vaše děti prvně mimo domov bez Vás aneb hlídání na celou noc až do rána? :-)

Obrázek uživatele Janact
Posted in

ahoj,
zajímalo by mně, kdy Vaše děti prvně spaly někde u prarodičů nebo u tety, myslím BEZ Vás?
Našim budou dva roky a ještě se tak nestalo nikdy. Naši děti pohlídají kdykoliv, i večer nebo v noci, když někam jdeme, ale vždycky se v průběhu noci vracíme k dětem a ráno k nim vstáváme. Umíte si určitě představit, že né vždy je to příjemné :-O Občas u nás hlídá i manželova sestra, ale je to to samé, ráno jsou děti jen naše :-)

Nějak nemám tu vůli nebo spíš to srdce nechat jim tam děti na krku, protože Vím jaký je to s nima ráno zápřah a právě proto nechci rodiče zatěžovat,dokud nebudou děti soběstačné (wc, oblíknutí, najíst se).
Jak jste na tom VY, jaký je Váš názor?

od 1 roka

My (páreček 2 roky) se řadíme k těm, kteří dávají děti na víkend cca od 1 roka. Bere si je tchyně a švagrová dohromady cca 1x za 2 měsíce a samy si o ně říkají. Musím říci, že je to super věc pro všechny zúčastněné, alespoň myslím. Děti tam mají pejska, neustálou pozornost a podle toho, co slyším, ale i vidím a cítím, jsou spokojené. A my se s přítelem stihneme "nadechnout", vyjet třeba někam na hory na víkend, anebo i v klidu uklidit byt (já) a pak zajít do kina nebo něco...
a pak se na děti hrozně těšíme. Lenka

Ahoj Petro,

Obrázek uživatele renataa

také máme moc šikovné a hodné děti a jsme na tom podobně, o to víc mě to mrzí. :( No, co se dá dělat. S pohodlnou tchyní je to těžké. Před návštěvou se nestačím divit.

Zatím nic

Máme dvě moc šikovné holky 3,5 let a bohužel, zatím si je nikdy nikdo na noc nevzal. Tchýně a tchán všemožně dávají najevo, že jsou už staří (65 let) a je to pro ně příliš namáhavé, naši říkali, že si je už vezmou, ale asi se taky bojí... Takže já počítám, že poprvé budeme sami až holky odjedou na školu v přírodě nebo na tábor:-)

Po skončení kojení...

Ahoj, tak my nechali kluky spát u babičky a děti (máme je ve stejné vesnici) hned, jakmile jsme skončili s večerním a ranním kojením, což bylo v necelých 2,5 letech :-)
Od té doby tam spávají tak 1x za 14 dní moc rádi, i prarodiče si jich užívají.
Doporučuji! A klidně bych je nechala i dřív, kdybych nekojila tak dlouho... :-)
Lenka

ahoj, tak poprvé cca v roce,

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, tak poprvé cca v roce, udělali jsme si s manželem víkend pro sebe - v sobotu ráno jsme odjeli a v neděli odpoledne návrat, úplně bez problémů, řekla bych, že spali i líp než s náma a pak ještě jednou to samé cca ve 14-ti měsících.
Když jsme u tchánovců (vždycky to byli oni), tak hned jak se dítě ráno pustí, tak mu dáme plínu do ruky a pošleme za babičkou a dospáváme:-)))))))))))))))))))

Spaní

Ahoj, tak já s klukama (28 měs.) jezdím k našim v podstatě od narození. Sice jsem tam s nima, sami tam byli tak 4-5x (zrovna dnes) a bez problémů. Jsou tam úplně nadšení. Takže za mne: pokud máš ochotné hlídání, začni co nejdříve. Šárka

Ahoj, od šesti týdnů si je

Ahoj, od šesti týdnů si je bral na víkendy jejich tatínek. U babičky spaly poprvé mnohem později, odhaduji tak ve třech čtyřech letech.

Naši kluci spávají u babičky

Naši kluci spávají u babičky asi od roku/ je jim 18 měsíců/, spí vždy bez problemu a rano se budi později než doma! Zápřah pro babičku to určitě je, ale dědeček pomůže a občas se to dá vydržet... Mám ještě téměř 6 letého syna, kterého jsem do 2 let kojila, takže na noc nikam nechodil, pak mi ho bylo líto, aby spal bez maminky a teď máme velký problém ho na noc někam dostat, někdy se taky stane, že se u babičky vzbudí a vydrží hodinu brečet, že chce domů... Takže moje zkušenost je, čím dřív si zvyknou, tím asi lépe.Eva

Ahoj, nám budou 2,5 v noci a

Obrázek uživatele renataa

Ahoj, nám budou 2,5 v noci a večer je nehlídal nikdo, sotva přes den mezi jídly. A to bydlíme s tchyní. Ta hlídá tak lx za 3m - l/2 roku max mezi jídly. Moje rodiče tedy pohlídají, pokud potřebuji třeba na celý den k dr., kdykoli, ale večer nebo přes noc, to si vůbec nedovedu představit. Zatím jsem byla 4x v kině, hlídal manžel.Jinak nic. :(

tak já jsem zapoměla dopsat,

Obrázek uživatele Janact

tak já jsem zapoměla dopsat, že děti vždycky nejdřív nakrmíme, vykoupeme, uspíme a pak teprve někam jdeme. A hlídání přes den je taky vždy jen v rozmezí mezi jídlem, takže cca max 2hod.

jsem oproti vám tedy hodně pozadu :-(

Kdyz ti rodice pohlidaji od

Obrázek uživatele Olitwins

Kdyz ti rodice pohlidaji od rana do vecera, jdi do toho. Me rodice pohlidaji bud vecer, nebo rano (tj. nekdy jsme museli odjet treba ve ctyri rano a pak se odp. vratili] a jinak cely den,ale nikdy ne celou noc, to nechteji, ze by se nevyspali.... }i kdyz holky se v noci uz budi jen vyjimecne..). No je treba to respektovat..

Ahoj, tak my jsme takto spali

Ahoj,
tak my jsme takto spali prvně zrovna ted z pátka na sobotu (22,5 měsíce) a úplně super bez problémů. Děti spaly u babičky, kde to dobře zanjí. Babičku s dědou mají moc rádi a oni je taky, takže dětem určitě bylo dobře, ani nás nehledali:-(. Určitě to začnem využívat častěji.:-)
Verča

Zase sebe říkam, rozhodně ano

Ahoj,
já rozhodně doporučuji, nechat děti hlídat až do rána. Ono to zase o tolik horší než je dávat spát neni.
Naše děti byly na hlídání od 5 měsíců a mě to hodně pomohlo. Hlavně čím byly starší, tím to bylo lepší. Dnes (bude jim 2,5 roku) je boj je od babiček dostat. Holky jezdí k babičkám na víkendy cca 2x do měsíce (vždy jeden víkend a druhej víkend druhá) a holky se moc těší a já taky. Je to pro ně změna.
Hlavně co mě vyvádějí během dne, při usínání a někdy i v noci, to se u babiček NIKDY nestalo. Nedovolí si to k nim.
Takže za mě rozhodně doporučuji nechat "hlídačům" děti až do rána!!

Tobě to taky hoodně pomůže :))
Míša

tak se přiznám,že kluci ještě

tak se přiznám,že kluci ještě nespali jinde.když máme hlídání,tak hlídají u nás,obě babičky bydlí vedle.jinak jsou zvyklí na hlídání,ale přišlo nám to moc komplikované a vše stěhovat kousek vedle.budou nám tři

Ahojky Tak naši

Ahojky
Tak naši kluci(18m)poprvé spali mimo domov když jim bylo 6 měsíců.Je to tak i dodnes,že si je moje rodiče berou tak cca 1xměsíčně a to na celý víkend(není to pravidlo)..sami se vždy nabídnou...papa

Nebála bych se toho

Naši prckové spaly u mojich rodičů prvně asi v 9 měsících a od té doby tak průměrně jednou měsíčně spí buď u našich nebo u tchýně.Zápřah to asi pro ně je,ale oni to chtějí sami a myslím si,že to jedno ráno se dá vydržet.Můžou to přeci,narozdíl od nás,dospat další den.Já bych se toho vůbec nebála.Zuzka a mimískové.