Skip to main content

Výměna oken

Obrázek uživatele jarnem
Posted in

Ahojte, jak dlouho u vás doma trvala výměna oken? Máme rodiný dům (dva patra), okna nám vyměnily i s dveřma už v pondělí, ale dodělávky (špalety, parapety, omítky) trvají na můj vkus hrozně dlouho. Dnes je středa a hotové je cca 5 oken z prvního patra. No, není se čemu divit, chodí sem jeden, max. dva zedníci. Mám hrůzu z toho, že se to potáhne ještě do dalšího týdne, což moc s dvěma malými dětmi nejde :-(.
Jarka

Re:

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
ani my nemáme pocit, že by to bylo odfláklé. První várku nám dělali v lednu, druhou v květnu. Okna slouží, nekroutí se, fungují bezvadně a máme je šestým rokem. Tak budeme doufat, že se neobjeví problémy v budoucnu...
Tom

Re:

Ahoj, nevím jak na podzim,u nás je dělali pokaždé v letních měsících, právě říkali, že pěna musí být tuhá, dřív se ani neořezává, ale taky záleží, jak dobře se to vybourá a kolik tam té pěny dají.. Spousta firem to právě odflákne tím, že vše "vycpou" pěnou a to není dobře. Tady větší díry napřed zdili. My jí proto zas tolik neměli a tuhá byla, i teprve pak se nasazovaly vnitřní parapety. Určitě to není odfláklé. Našim i nám dělala jedna a tatáž firma.

Re:

Ahojky,
nevím kolik oken máte vymněněných, ale pozor na to! je podzim a PURpěna musí pořádně zatuhnout, takže plně chápu, že dělají pomalu. Musí tam být prodleva 24 hodin, jinak by vám to opadávalo a tak.
A pokud, jak píše Tom a Ladylui, by u vás byli krátkou dobu, tak to prostě odflákli!

Tome nezlob se, ale potom se ani nediv, když vám to začne praskat a opadávat nebo se budou okna kroutit nebo půjdou špatně dovírat a tak - firma prostě chtěla ušetřit čas a prostě to tam namrskali a jeli :-/

Re:

Ahoj, špaletovky vždy trvají déle a je z nich víve bordelu a je to mnohem víc prácě, než panelákovky. našim měnili okna na dost velkém RD, celkem šlo o 16 oken + dveře, výměna 2 dny, dodělávky celkem 3 dny, zedník byl jen jeden, šlo také o špalety, byl tam od nevidím do nevidím.. My měnili kvůi financím na domě okna na etapy (máme bytové jednotky), zvládli vždy vše během jednoho dne celý byt, cca 7 oken, také špalety, ale také zde byli od 7 ráno do 9 do večera. 2 Chlapi měnili a jeden zedník makal :-)

Re:

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jarko,
v panelákovém bytě, kde je 5 oken, trvala komplet výměna i se zednickými pracemi jediný den, cca od 6:30 do 14:00. Bez úklidu, ten jsme si provedli sami. Byli na to 3 chlapi.
Firma se musí honit, do nedodělků se jim obvykle moc nechce. Trochu je pohoň, od soboty má být abnormálně studené a deštivé počasí.
Tom