Skip to main content

Jaké autosedačky?

Posted in

Zdravím maminky i Toma,
kluci nám začínají vyrůstat z vajíček, počítám ještě tak měsím a musíme pořídit sedačky větší.
Můžete mi prosím poradit, jaké vybrat? (nemáme moc peněz na rozhazování, takže spíše ty levnější, koukala jsem, že najdu i hodně levné, ale tomu moc nevěřím).
Budu moc ráda za Vaše zkušenosti a rady, nějak se v tom velkém množství přestávám orientovat:-)
Dana a kluci.

Re:

Ahoj Dani, my máme také babypointky 9-25 kg, kupované přes MMB v úžasném stavu, jsou obě jako nové, jedna je Fenix a druhá Zenith, ale není v nich nijak velký rozdíl. Jsme s nima moc spokojeni. Někde jsem slyšela, že není dobré kupovat dětem autosedačku s tak velkým kilovým rozpětím- 9-36kg. Takže jsme volili tyto a můžeme jen doporučit. Mějte se moc hezky. Zuza a holky :-)

Re:

Ahojky, také hlasuji pro Babypoint. Máme Fénix (dle doporučení kamarádky) a jsou super. Okoukla je další známá a také si jí pořídila. Nemají chybu. Šárka

Re:

Ahoj, my sme mali vajíčko od Chicca a boli sme moc spokojní. Preto sme včera objednali autosedačky 9-18kg zase do Chicca typ Key 1 XP 2010 za 2745 Kč. Podľa popisu vyzerajú dobre, uvidíme aké budú.
Šťastný výber...
Saša

Re:

Obrázek uživatele Laaja

Ahoj,
já teď řešila to stejné. Rozhodovala jsem se mezi Romer King plus trendline a mezi nějakým typem Maxi Cosi. Nakonec jsem našla přes heuréku Maxi Cosi Tobi v akci na www.malvik.cz, kde mají některé typy levnější. Jinak doporučuji kouknout na babyweb, jsou tam výsledky testů autosedaček. Dobře vyber Lája

Re:

Jinak vezmi si to, že my jsme za Romery dali 4200kč - výprodejová kolekce. Babypointy tu koukám lidé kupují za cca o 1500kč levněji, ale kvalita Romerek je nesrovnatelná (Romer máme my, Babypoint má sestra, prohlížela jsem ji). To už není takový rozdíl.

Re:

Danndo, o autosedačkách se toho tady psalo hodně, už je to asi vše pryč. Předpokládám, že chceš kat 9-18kg. Já hlasuju za Romer King, nebo Maxi Cosi, dívej se na výprodeje, loňské kolekce.
Není to o tom, že za známé značky platíš víc, ale o tom, že výrobci známých značek si své autosedačky nechávají nezávisle testovat (třeba ADAC), a to je stojí nemalé peníze. Právě ale tyto nezávislé crashtesty ale pak dobře ukazují, jaké parametry která sedačka má, jak dobře by obstála v případě nárazu. Nějaký atest dělaný výrobcem musí mít samozřejmě každá autosedačka, i ten nejhorší podsedák ze supermarketu, jinak by se nemohl prodávat. Já osobně moc Babypointům nevěřím, měli jsme v autě jejich Venus a dítě bych tam nedala.
Dobrý kompromis by mohl být Chicco.
Docela sleduju zajímavý trend, není to samozřejmě pravidlo, ale docela se s tím setkávám. A to sice, že lidé s vyšším příjmem a lepším autem se nebojí koupit i nějakou levnější autosedačku, a lidé s nízkým příjmem a horším autem si klidně i půjčí a koupí lepší autosedačku. Říkám, není to pravidlo, možná jen kolem sebe vidím váíc takových lidí, ale u nás v rodině to tak je, i majitel manželovy firmy, kde pracuje, jezdí v autě za miliony, má těch aut několik, a vozí 5leté dítě na podsedáku. I docela dost kamarádek kolem mě to tak mají.

Re:

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj,
taky nemáme peněz nazbyt, ale v tomhle případě jsem nešetřila - máme Römer - i přesto, že teď mají sedačky větší hodnotu než celé naše auto. Kupovali jsme je v akci a ještě na nich manžel vydyndal slevu. Halka

Re:

Obrázek uživatele veruna

Ahoj, taky máme babypointy a bylo nám řečeno přesně to, co Janě pode mnou. Máme je druhý rok a jsme spokojení. Věra

Re:

Obrázek uživatele Janact

my máme babypointy a jsme s nima spokojeni, jedna stála něco kolem 2.500,- LEtos jsme najezdili celkem dost výletů a děti v nich byly spokojené, mají atest, jsou pohodlné, polohovatalné, potah dobrý k udržování...
Loni jsem to tady také řešila, pak i volala na ČOI a paní mě ujišťovala,že vysoká cena kvalitu nezajistí. že u těch opravdu drahých platíš spíš tu značku... a kvalita a bezpečnost je srovnatelná i s těmi,které jsou třeba i o půlku levnější. Dá se i ušetřit, když budeš kupovat loňskou kolekci. když se podíváš na stránky ČOI, je tam na liště seznam výrobků, které byly uznány za nevhodné, nebezpečné, tak to zkus před koupí i toto projet.
Dobrý výběr J.

Re:

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj. My si koupili 9-36kg od Storchenmuhle, sice nejsou nejlevnější, ale jsou super a vloni byly o 1000,- dražší.
Lucka

Re:

Ahoj danndo, my koupili ve spěchu Phoenix, v létě před cestou do zahraničí, nic jiného neměli dvakrát :) stály 2.700,- a jsou super.

Re:

počítám ještě tak MĚSÍC, jsem chtěla napsat:-)