Skip to main content

Auto pro tři malé děti

Obrázek uživatele KaterinaAd
Posted in

ahojky, prosím o radu - vím, že se to tady už řešilo, ale ve "staré" diskuzi a to se mě ještě netýkalo:-))). Mám dvojčátka a čekáme další mimi, v době narození bude prckům 21 měsíců. Máme auto Hyundai i30cw, které nemá vzadu tři plnohodnotné sedačky. Teď využíváme Maxi Cosi Priori 9-18 kg. Jak jste to řešili? Nové auto by finančně nebyl problém, ale jednak bych peníze raději využila jiným způsobem, třeba na úpravu bydlení apod. a jednak netoužím jezdit nějakým obr autem, tohle je pro mě akorát.Jaká kombinace sedaček 9-18 /značka/ a vajíčka 0-13 se tam vejde???

Re:

Ahoj, přidávám se. Máme taky tři děti, dvojčata a staršího chlapečka. Letos jsme koupili Ford Galaxy, má tři plnohodnotné sedačky, tři tříbodové pásy. Celkově bych řekla vychytané a komfortní auto pro rodinu absolutní luxus. Koupili jsme rok výroby 2001, vyhřívané čelní sklo, sedačky, airbagy, všechno, za 150tis., maximální spokojenost. A navíc do kufru dám nesložený dvojčecí kočár (bumbleride). Vřele doporučuju. Navíc se velice dobře řídí. Čas utíká a za chvilku budeš mít tři velký klacky s normálníma sedačkama. Zuzka

Re:

Ahoj,
my jezdíme s Citroenem Xsara Picasso, teď máme 3 sedačky 15-36 kg Romer, předtím jsme jezdili i s 1x 15-36 a 2x 9-18, a úplně na začátku 1x 9-18 a 2x vajíčko.
Kombinaci, kterou byste potřebovali vy, jsme sice nepoužívali, ale věřím, že by se taky vešla. Je to vzadu dost široké a navíc jde prostřední sedadlo trochu povytáhnout dopředu, kdyby se sedačky sešly nejširšími body v jednom místě.
A taky se mi líbí, že to auto nevypadá jako náklaďák, i když je celkem velké.
J.

Re:

Obrázek uživatele jarnem

Katko,
máme také Maxi Cosi a Škodu Octavici r. 2009 a když dáme sedačky vedle sebe, tzn. k oknu a doprostřed, vznikne ještě dostatek místa u dalšího okna, kde by se dle mne vajíčko vešlo. Měly jsme vajíčko celkem úzké, teď už nemám s čím vyzkoušet. Ale už jsem tady četla, že to tak pár lidí dělá. Dvě velké sedačky vedle sebe a vajíčko nakraj. Takhle to v některých autech jde. Když chceš narvat vajíčko doprostřed, tak to prostě nenarveš. Zkuste to. Třeba to půjde.

Re:

Katko, pokud tuším, tak Superb by měl mít 3 plnohodnotné pásy vzadu, tam by neměl být problém.. Jinak se také přiláním k většímu (dodávkovému) autu, máme také 3 děti, navíc manžel ještě syna z předchozího vztahu, takže jsme potřebovali min. 6 místné, nakonec se nám neskytla přes známého, co má autopřepravu osob, možnost koupit starší Mercedes Viano za příjemný peníz, máme ho už skoro 3 roky a musím říci, že bych neměnila, přesně jak píše Petra, je tam krásná manipulace a pohyb s dětmi, sedačky jsme uzpůsobily tak, že jedna je úplně pryč, v prostřední řadě máme 2 u okna vedle sebe a vzadu 2 s mezerou mezi sedadly, takže krásně člověk nastoupí do auta, nemusí přes nic lézt, když prší, tak tam můžeš dát všechny děti najednou a pak je kurtovat, krásně se dá procházet po celém autě a máš všude dost prostoru, navíc i při plném obsazení třeba na dovolenou doszt místa na zavazadla, vůbec jsme nepotřebovali dávat nic na střechu. Pravda je, že když jedu sama někam po Praze třeba po nákupech, raději si beru kvůli parkování druhé auto, toto je přeci jen o něco širší a prostě tak trochu autobus, ale na cesty a delší přesuny naprosto super!

Re:

Obrázek uživatele KaterinaAd

to jste mě teda nepotěšily:-)). Výhoda poutání a oblékání všech dětí v autě mě nenapadla, je fakt, že to by bylo super. No uvidíme. Manžel pořád prohlíží nějaká auta, na dálnici mi furt něco ukazuje, ale uzemnila jsem ho, že tady získám nějaké tipy, jak to udělat i s naším současným, a ono ne:-).
Ještě jeden dotaz - má služebního superba, kterým jezdíme o víkendech a na Moravu, tam se to nějak vyřešit dá??

Re:

Obrázek uživatele PetraN

Katko, no já myslím, že když budeš mít tři děti, tak ti vlastně nic jiného, než koupit velké auto nezbude. Já mám Fiat Ulysse, to je stejné jako třeba Citroen C8 nebo Peugeot 808 (jestli píšu dobře ta čísla), jako, je to větší, ale jde opravdu jen o zvyk, zas o tolik větší než běžný sedan to není. Bydlíme v širším centru Prahy, parkování je často tip ťop někam zajet, hodně úzkých jednosměrek, ve kterých často parkují auta i ve dvou řadách a nemám s tím problém. Je to jen o pocitu a prvním dojmu, dnes bych už menší nechtěla. Je to velká výhoda, ono poutat tři děti do auta, tak k prostřednímu se blbě dostává, já si v pohodě vlezu do auta a připoutám, v zimě je obleču vevnitř, aniž bych musela otevírat dveře, prostě di přelezu dozadu a v pohodě se tam vejdu. taky je fajn, moci zahnat všechny tři najednou do auta a pak je usazovat až jsou všichni vevnitř, což u menšího auta musíš vždy jednoho nechat stát venku a spoléhat, že ti nikam neodpochoduje. S více dětmi potřebuješ více úložného prostoru, nejen na kočár, ale později na odrážedla, kola, v zimě boby, sáně, lyže,no prostě mít menší kufr, tak se se třema dětma a jejich výbavou jedním autem nikam nedostanem:-(.
Takže já bych se smířila s tím, že velká rodina potřebuje velké auto, a když jsou na něj peníze, tak bych to vůbec neřešila

Re:

Obrázek uživatele Hana H.

Ahoj, VW Touran ma 3 samostatne sedacky (muze byt i 7 mistny) a neni tak velky jako dodavka, my jsme ho meli, obcas vozime v sedacce k dvojcatum i synovce.Takze vim, ze 3 sedacky 9-18 kg Romerky se tam vesly, ale za cenu, ze 2 z nich nebyly uchyceny v izofixu. Takze to pak ztraci na vyznamu. Ted mame ty nejvetsi Romerky a mame VW Passat a ty uz se tam 3 proste nevejdou ani kdyz jsou z izofixu venku. Navic uz si nesedne ani hubenour mezi ne dozadu (bez sedacky), mame jeste starsiho syna. Takze ted zvazujeme VW Sharan 7 mistneho, ten novy je docela pekny, i kdyz uz takovy maly autobus :-), ale kdyz jedeme cela rodina, nemuseli bychom uz jezdit dvema autama jako ted.

Re:

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, díky za názory. Já vím, že záleží na konkrétním autě, ale myslela jsem, že někdo třeba napíše, že má to a to auto a vyměnil sedačky za takové a takové ...no neva.
Jak už jsem psala, není problém koupit prakticky jakékoliv auto, ale nechci jezdit s dodávkou:-))))

Re:

Obrázek uživatele PetraN

Ahoj, tak jaké sedačky se vejdou konkrétně do vašeho auta, ti řekne leda ten, kdo má navlas stejné auto a stejný počet sedaček:-).
každé auto je jinak široké, ale obecně je velký problém dostat tři plnohodnotné autosedačky (nemyslím podsedáky)do běžného sedanu/kombíka, který tři sedačky nemá. Nám se tedy tři sedačky nevešly ani do Mondea kombi, ani do Oktávie kombi ani do Hondy Accord a to jsou všechny velká a široká auta.-(.
Takže bu´d přeměřit a chodit s metrem a vybrat sedačku která se vejde, ale jak už psala simona, asi by to bylo na úkor kvality, kvalitní sedačky mají různé systémy boční ochrany a tak už z principu moc úzké být nemůžou.
Pokud máte finance na výměnu auta, kupte MPV, nebo nějaké to Berlingo, Scénic, ty taky mají tři sedačky. Nikde není psáno, že musíte kupovat nové auto, prodáte vaše a koupíte třeba trochu jeté s nějakým doplatkem.

Re:

Katko, pokud pro vás není problém auto vyměnit, dle mého není co řešit, vyměnila bych auto. Já osobně mám za to, že kvalitní autosedačky bývají bytelné, alespon Romer ano, a ty dozadu s vajíčkem nedáš. Bude to podle mě na úkor kvality těch sedaček. Ty MC byste chtěli vyměnit? Asi byste se vešli do Scenica, my osobně máme Forda Galaxy, jezdí dost Sharanů, Alhambry. Je ale spousta MPV, určitě někdo další doporučí něco jiného.
Jinak můj manžel po zkušenosti s Fordem Galaxy říká, že už chápe, proč naši příbuzní s jediným dospělým synem jezdí ve 3 v Galaxy :) do menšího by už nešel (no ale my máme 4 děti, takže my do menšího nemůžeme jít ani kdybychom chtěli).

Re:

Obrázek uživatele Olitwins

Ahoj, doufam, ze ti nekdo odpovi...., i kdyz podle me zalezi na typu auta a to velmi. Moji znamy to resili tak, ze chodili po obchodem a omerovali autosedacky, pak az nasli ty nejuzsi, tak si od nekoho pujcili a vyzkouseli v aute. Dalsi moznost je kontaktovat vyrobce a ptat se na rozmery (to jsem delala u kocaru].Vim, ze "uzke" jsou konvertibilni sedacky Sunshine Kids Radian, ale nevim,jestli se v CR prodavaji... mozna v Nemecku.