Skip to main content

děti a jogurt

Posted in

Ahoj maminky, chci se Vás zeptat, najeli jsme na bílý jogurt, ale klukům vůbec nechutná, chci se Vás zeptat, kdy jse možné dávat klasický ovocný, či pribiňáky, bobíky? Jsme na začátku 8. měsíce. Děkuji za rady

Cottage můžeš taky dát... Já

Cottage můžeš taky dát... Já ho miluju, ale holkám moc nešmakoval, teda v tom věku jak píšeš... Zato teď (14 měsíců) si ho dají s chutí ;-)

Díky. Myslíte, že je možé dát

Díky. Myslíte, že je možé dát třeba cottage?

Já dávala Choceňský, Zott,

Já dávala Choceňský, Zott, Hollandii nebo řecký od Bohemilku - ale holky moc bílý nechtěly. Stačilo ale dát pár lžiček přesnídávky (v té době jsem měla ještě zásoby domácí bez cukru... Později jsem dala i ovocný jogurt - cca okolo 10 měsíce, ale pokud to šlo, tak jsem koupila ten nepromíchaný a zamíchala jsem to jen trochu - jinak jsou strašně sladké. Naše holky milujou i mléčnou rýži nebo krupici - to kupuju natural - bez příchutě, nebo ty, kde je příchuť bokem a nemíchám jim to dohromady ;-) Když už, tak koupím čokoládovou - holky sní krupici a já tu čokoládu :-P

Ahoj, taky hlásím probléms

Ahoj,
taky hlásím probléms jogurtem. Holky ho odmítají samotný, zkoušela jsem jim tam přidat oblíbený banán nebo ho smíchat s přesnídávkou, ale nedostanu ho do nich ani tak. Čím bych ho mohla nahradit? Teď je nám 8 měsíců a ostatní jídelníček je:
kolem páté ráno 230 ml mléka, v půl deváté marně zkouším jogurt, pak podám mléko, ve 12 masozelenina, odpoledne přesnídávka, v 7 před spaním nemléčná kaše různých druhů do UM.
Mohla bych poprosit o radu co dávat dopoledne místo jogurtu?
Mléka už by asi měly moc, že?

Re:

Dávala jsem od začátku Activii sladkou bílou. Nebo jen bílou a s přesnídávkou. Mě taky bílý jogurt nechutná, tak jsem tím netrápila ani moje děti.

Re:

Já bych nejdřív otestovala různé bílé jogurty. U nás Holandie taky neměla úspěch. Nejraději měli naši Activii, Choceňský a ZOTT. Holandie až později ovocné. Jinak dle testů MF, kde se nedávno věnovali jahodovým jogurtům, není překvapivě Holandie tak hvězdná.

Re:

Ahoj, ja som deckám najskôr kúpila jogurtové presnedávky od Hami (ale podľa mňa nie sú nič moc:) Potom som ale kúpila Choceňský biely jogurt (výborný smotanový - doporučil mi ho v podobnej diskusii Tom :)) a miešala s ovocnými presnedávkami (presne ako píšu holky).Postupne som presnedávku vypustila a dávala len biely jogurt a k tomu čerstvé ovocie a tak to rodím dodnes. Občas, pre zmenu - tak 2-3x za mesiac dám tvarohovú presnedávku od Babylove alebo Hamánka (je tam málo tvarohu, tak by to nemalo vadiť). Inak výrobky typu pribiňák a pod. ešte vôbec nedávam (deti budú mať za chvíľu rok)
Saša

Re:

Ahoj, tvarohové výrobky nám dr doporučoval až od roka, dřív prý nejsou vůbec vhodné, nejsem si už jistá ale myslím, že kvůli ledvinám... Taky jsem přidávala ovoce a piškoty. K.

Re:

Také záleží jaký bílý jogurt dáváš. Já dávala klukům Holandii, ale mě třeba vůůůbec nechutná. Jediný bílý jogurt, který jsem ochotná sníst, je choceňský bílý. A ovocný bych jim z toho bílého udělala přidáním třeba výživy.

RE:

Ahoj,
souhlasím s níže napsaným příspěvkem. Pribináky a podobné varianty dobrot bych nechala až na později, zatěžuje se tím dost organismus a pěkně tloustne... Zkus jogurt s přesnídávkou či 100%puré. Já kupuju bílou Hollandii a přidávám jablečný protlak z DM /mají i další příchutě/. Do toho jim přidám třeba kousky piškotů a čerstvého ovoce. ahoj Ila

Re:

Obrázek uživatele katyvypl

Ahojky, tak zkus bílý jogurt klukům přidávat do ovocných přesnídávek, nejdřív trošku, pak půl na půl, až nakonec bude víc jogurtu než přesnídávky. Pribiňáky a bobíky zatěžují zažívání, ty nejdříve od jednoho roku, s ovocnými jogurty nevím, ale asi hodně záleží na složení - pohlídat si, aby tam nebyly éčka. Myslím ale, že jde nahradit ovocný jogurt právě tím bílým s ovocnou přesnídávkou. Katka