Skip to main content

plíseň na kočárku-jak jí odstranit?

Posted in

Ahojky.Včera jsem po dlouhé době vytáhla kočárek z garáže,kde ho normálně máme.I vloni tam přečkal celou zimu ale najednou se na něm místy objevila plíseň.Teda jestli to je?Jsou to takové drobné černé tečky.Jestli jak pršelo a bylo vlhko se to stalo,nevím.Ještě jsem to nezkoušela ničím odstranit,tak chci nejdřív poprosit o radu,babskou radu.Stačí jen třeba rozpuštěný prášek ve vodě,nebo je něco speciálního.Půjde to vůbec?Díky za rady

Bodynce

...nezlob se na mne, ze ti budu oponovat, ale nejde o kvalitu kocarku ci o kvalitni barvu. Pokud primo nastrikame ciste savo na jakoukoliv latku, ztrati barvu na postrikanych mistech.
Pokud se ti to nestalo, mas kocarek nebarevny, ale ciste bily.
Pises, ze jsi kocarek postrikala savem. Jen bilou barvu by to nevyzralo. Kdybys napsala, ze jsi kocarek svlekla a namocila a nechala vyprat a pri uspesnem a totalnim namoceni v pracce jsi pridala do "tociciho se bubnu" savo, tak by to bylo o necem jinem. Bylo by to o tom, o cem pises ted - a t.j. o kvalitni barve. protoze pokud savem postrikame latku, zmeni barvu ci se odbarvi, ale pokud savo pridame do prubehu prani a mame jistotu kvalitniho materialu, muzeme cekat kvalitni vysledek.
Ale podle tveho popisu prace k tomu urcite nedoslo. Vis, kazdy sem prichazi s radou o pomoc a nekdy snaha poradit "rychle, neuplne ci za kazdou cenu" muze ublizit.

Re:

No me to teda barvu nevyzralo...asi mam kvalitni kocarek.L.

Re:

Myslela jsem si, ze uz me upozorneni na savo prijde pozde. :-)
Nastesti jsi s nim nepokousela stesti...
Vzpominam si, ze tu nekdo ale uz je to davno resil podobny problem. Jednalo se o prostredek primo na plisnove skvrny ( v podobe praciho prasku), ale nevim, jestli to nebylo koupene v cizine. Mozna by stalo za to, nez zacit experimentovat, zajit si do prodejny a primo se zeptat. Asi do nejake soukrome drogerie ne do obchodaku. Urcite ti poradi spis tam a usetris aspon cas pri (ne)cteni vsech tech navodu a rad.

Re:

právě jsem nad tím taky přemýšlela,jestli to nevyžere barvu.Ten Sanytol to snad neudělá,i když ten přípravek neznám.jinik díky

Re:

Ahoj, savo ti stoprocentne znici kocarek, sezere ti barvu a to uz nicim nespravis.

Re:

Ahoj, pokud nemáš ráda pach Sava, tak já doma používám třeba Sanytol (ve spreji). Má příjemnou vůni a na plíseň funguje.

Re:

Ahoj. Ja nastrikala Savem ve spreji a pak vyprala v pracce, kovove casti nastrikala a umyla saponatovou vodou. Lucie