Skip to main content

Zvlhčování vzduchu pouze na spaní

Posted in

Ahoj,v souvislosti s dotazem níže od Svatky mne napadlo že možná už někdo toto řešil.V dětském pokoji jsme měli problematickou jednu zeď,která vlhla,protože to nebylo ve velkém rozsahu,zeď neplesniví stačí nám pouze dostatečně větrat.Dnes v noci začli ale kluci pokašlávat a já nevím jestli něco nezkazím když jim na noc dám do pokoje na sušák např. mokrá prostěradla a přes den budu zas dostatečně větrat.Minulou zimu jsem měla dvojky ještě v ložnici a když kašlal starší nastěhovala jsem si ho k sobě na několik dní také,dvojkám chceme kupovat velké postele,tak stěhování už nebude možné.Nevíte někdo prosím co bude dělat se zdmi když v noci bude v místnosti vlhkost o cca 30% vyšší než přes den?

Re:

Děkuji za odpovědi.Tome napadlo mne to,ale doufala jsem že napíšeš že ne :-((

Re:

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
mám obavy, že bude právě v noci silně vlhnout. Venku je totiž v noci nejnižší teplota, stěna chladne a tzv. "rosný bod" se posouvá dovnitř. Takže při venkovní teplotě 0°C (u nezateplené stěny) a vnitřní vlhkosti 70% budete mít stěnu mokrou a do 3 dnů plesnivou.
Tom

Re:

Ahojky,
já si kdysi koupila zvlhčovat vzduchu, když jsem byla s malým (tehdy měl asi 10 měsíců) v nemocnici s laryngitidou. Ještě jsem ho nepoužila (je nám 3 a 3/4 roku), protože bydlíme v baraku, kde je vlhkost tak akorát, možná i kapku vyšší. V topné sezoně mám na radiátoru zavěšenou nádobku s vodou a když mají kluci sušší kašel, dám ještě přes noc na topení mokrý ručník nebo prostěradlo ...........