Skip to main content

dost blbý dotaz

Ahoj,zajímalo by mě jak perete černé ponožky? Přítel má ponožky z Daichmana,takže žádná čína....Peru je samostatně na 40C,ale před praním je na noc namáčím do vody s práškem na praní (silnější koncentrát)....Ale za půl roku jsou ponožky světle šedé a flekaté. Co dělám špatně? Díky I.

Re:

Obrázek uživatele LucieR

Ivo já nevím jestli to z Daichmana není čína :-)) dneska tak šije i Adidas...
Lucka

Re:

Ahoj.Ponožky a všechno černé prádlo peru v Perwollu black bez namáčení.Manžel má také bavlněné ponožky(jsou mu nejpříjemnější).
Než vyblednou,tak jsou děravé.Dříve jsem je štupovala,ale je to blbost a ztráta času,raději teď kupuji nové.
Kupuji je v kamenném obchodě s obuví.

Sušení na sluníčku u černého prádla nepraktikuji.To by bylo vše šedivé,případně s vyšisovanými pruhy :-).

Re:

je možné,že je to tím namáčením a ještě sušení na sluníčku taky tomu moc nepřidá. Děkuju za vaše rady.

Re:

Ještě mě teď napadlo, jestli to u tebe není právě tím že je namáčíš v tom koncentrátu - tudíž ztrácejí časem barvu...

Re:

Ahojky, kupujeme ponožky kdekoliv a manželovo namáčím cca na půl hod před praním s montéřkama a dětské ponožky (teda když je mají zajeté ze školky) tak je potřu tekutým žlučovým mýdlem z DM a zatím vše pustilo a taky peru na 40.
Teď jsem teprve přečetla černé ponožky - manžel má hlavně tmavé a ještě nikdy mám neztratili barvu a kupujeme je kdekoliv - větnamci, markety, trhy, ..

Re

Za půl roku jsou u nás ponožky děravé...a to taky nakupuju v kamenném obchodě, ne čína /i když podle mě je dnes čína vše.../. Musím říct že nenamáčím nic ani ponožky a jsou pořád černé, takže radím jediné - změnit značku a pryč od Deichmana :-)

Re:

Aby líp pustila špina :-) Právě,že tyto ponožky jsou bavlněné. Že by to bylo i tím?

Re:

Ahojky,
prvně proč je namáčíš na noc? A za druhé na 30 stačí :-) Jinak ale to bude materiálem, protože tohle mi neudělali ani ponožky od vjetnamců...