Skip to main content

Nechce mléko ani pití

Ahoj maminky, už se to tu řešilo, ale nedaří se mi to dohledat. Chci se zeptat, jestli se vám stalo, že jedno dvojče začalo odmítat UM a druhé ne? Mám kluky skoro 8m a jeden začal dělat hrozné problémy s pitím mléka. Máme Nutrilon, zkusila jsem i Sunar, ale nemá to vliv. Máme zavedeny zatím 3 příkrmy (oběd masozel., ovoce k dopo sváče a večer kaši). Ráno dá tak 100 a odpo vůbec nechce, tak mu dávám odpo jogurt. Vím, že by měli v tomto věku pít a jíst min. 500 ml denně. Na to se vůbec nedostane. Mám obavu, aby mu to stačilo ke zdárnému vývoji.
Další problém je s pitím, odmítají oba vytrvale čaj, šťávu i vodu.
Prosím poraďte, jak jste to řešily?
Moc děkuju!
Anna

Re:

Ahojky, neřešila jsem to nijak. Ve Vašem věku jsem sice kojila, ale jinak žádné tekutiny nepili. To že jeden odmítá a druhý si dá,je podle mě přirozené. Je to nevýhoda dvojčat, pořád je srovnáváme :) Chlapeček se odstavil ve 14 m, holčičku kojím dodnes (22m). To mluví za vše. Co človíček, to jiné potřeby :)
UM prostě nahrazuj jogurtama, kašema, atd. a tekutiny nech na nich. Až se začnou víc hýbat a pak chodit, budou mít větší potřebu pít. Já se nedostatkem tekutin taky chvíli trápila, ale když jsem pak viděla, že při větší námaze nebo ve větším teple, spontánně vypijí víc, přestala jsem to řešit.
Jinak dodnes pijí vodu. Do kočárku jim semtam koupím sladké pití, to si dají. Ale běžně když mají na stolečku hrneček s džusem (čajem) a druhý s vodou, sáhnou raději po vodě. Od okolí kupodivu dostávám neustálé rady, že bych jim měla dávat čaje (oslazené), džusy, apod. ...

re

Ahoj, my sme na tom boli tak isto - v 8.mesiaci ked im narasti zuby prestali pit mlieko z flasky. Riesila som to tak, ze im davam rano aj vecer mliecnu kasu lyzickou (nechcu vela, tak asi z deci mlieka) a este k tomu jogurt (okolo roku dva denne, po 1,5 roku uz iba jeden). A tekutiny tak isto - uplne odmietali, nieco som do nich dostala iba lyzickou, na na to som ale nemala nervy, ponukat im to stale. Trochu viac zacali pit az teraz nedavno, okolo 20. mesiaca - ale to maximalne 2 dcl denne kazdy. Nasa lekarka vravela, ze sa tym nemam stresovat, ked cikaju do plienky tak je to OK, aj ked nic nepiju. Ahoj, Martina

Re:

Ahoj, s mlékem Ti neporadím, mám roční holčičky a takový problém jsme nikdy neměli. Ale s tim pitím, naše holky nepily vodu vůbec, a tak jsem začala kupovat granulované pití pro děti, je to asi docela sladké, ale nyní pijí hodně moc a já jsem ráda, že nejsou dehydratované. Ale tohle pití "leze trochu do peněz". Mamka mi říkala ať jim zkusim vařit čaj, zatim jsem to nezkusila. Šťávu by asi takhle malé děti pít neměly, párkrát jsme to zkoušely, když nebylo nic jiného, ale děsně se nám po ní kuckaly obě. lucka

Re:

Holky, pokud sní/vypije aspoň trochu toho mlíka, tak se tím nestresujte, my jsme se na ty předepsané hodnoty nedostaly nikdy.... hlavně aby měli vyváženou stravu. Jinak nám pít začali až okolo desátého měsíce, a to hodně pozvolna. Nebojte, časem to půjde!

Re:

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj Aničko, taky nám jedna nechce moc pít. Kupodivu je to zrovna ta, která nikdy neměla s jídlem problémy. 500 ml nasbíráme max. připočtu-li i kaši i jogurt, ale má to o uši. Ráno si dá tak 20ml a pak večer po kaši, jinak ani omylem. Přemýšlím, jestli to není tím, že sní hodně příkrmu. Ale je nám 9m, takže žádné mlsání, pouze jídlo, jogurty bílé, jen ta přesnídávka je sladká. Jsem zvědavá, co napíší ostatní.
Lucka