Skip to main content

Co smetanové polévky????

Obrázek uživatele KaterinaAd

Mám 15-ti měsíční děti a jsem mizerná kuchařka..to jen na úvod:-). Škodí dětem polévky s 12-ti procentní smetanou???? - to je jedna z mála věcí, které umím - jíška (máslo, cibule, mouka), bio bujon z DM, špenát, hrášek nebo brokolice, 200ml smetany, vajíčko, špetka soli..dětem to děsně šmakuje, vařím tak jednou týdně, ale mají to k obědu i k večeři - na druhý den už nezbývá, protože to šmakuje i mě:-).

Re:

Ok, omlouvám se tedy, taky jsem se dočetla, že plnotučné výrobky by se měly dávat, promiň Jano, za špatnou informaci.
Jinak ty Bio výrobky jsou označeny značkou a farmy procházejí přísnou kontrolou, nelze, jak psal správně Tomáš, že by byly biovejce obyčejné vejce v bio obalu.Psala jsem to taky, je to drahé, ale je to drahé proto, protože výroba těchto biopotravin je mnohem dražší než výroba konvenčních potravin. Lucka

Re:

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jani,
máš to vžité dobře :-)

vzhledem k tomu, že dítě potřebuje mnohonásobně vyšší množství tuků ke správnému vývoji mozku, doporučuje se pouze plnotučné mléko a plnotučné jogurty (alespoň 3% tuku) i sýry.

Na BIO výrobky jsou velmi přísné podmínky, nikdy se nemůže stát, že BIO vejce bude obyčejné vejce v BIO přebalu. U polních plodin je ale možné, že ani BIO nebude úplně čisté, protože je vystaveno vlivu kyselých dešťů jako konvenční produkce a splachu z okolních polí.

My BIO nekupujeme, protože i konvenční výrobky jsou přísně kontrolované na obsah kontaminantů a BIO je obvykle velmi předražené.

Tom

Re:

Obrázek uživatele Janact

tak já jsem se právě tady na stránkách dozvěděla, že pro děti jen mléko plnotučné!!! a sýry ne nižší než 30%. Budu ráda, pokud někdo osvětlí, jak to je :-)

Jinak o BIO, nedávno mi říkala známá, která dělala ve slepičárně, že třeba BIO vejce nejsou nic jiného - než obyčejné vejce, dané do BIO obalu a samozřejmě s vyšší cenou. Dá se někde zkontrolovat, a zjistit přímo rozborem výrobku, zda se opravdu o BIO JEDNÁ???

Re:

Ahoj, já si myslím, že bych jim dávala né příliš tučné sýry a taky ne plnotučné mléko, myslím, že tak vše střední,všeho s mírou, polotučné. Ale odtučněné výrobky bych nedávala ani omylem, nejsou v tom žádný vitamíny, protože ty se vážou na ten tuk. Je to otázka i pro dospělého, co jíst? Margaríny nebo máslo? Já se přikláním k živočišným tukům, máslo.. Ale po těch tučných výrobcích by mohly děti docela tloustnout, co myslíte? Myslím, že polévka s 12ti % smetanou neškodí. Taky jsem mizerná kuchařka, to se přiznám, ale studovala jsem VŠ zemědělku, takže preferuji spíš živočišné produkty, chudáci naše krávy a naše zemědělství, všude samé margaríny. A taky to bio je fajn, pokud na to člověk má peníze(nechci dělat reklamu). Hlavně v tom nejsou žádné nezdravé přísady a zvířátka se mají dobře. Lucka

Re:

Obrázek uživatele Janact

a více procentní škodí??? Myslím z hlediska tučnosti? příp. cholesterolu?
A co v případě sýrů, plnotučného mléka, másla, jogurtů je to jak? Měla jsem vžito, že nízkotučné výrobky by se dětem dávat neměly!!! třeba já jsem záměrně vybírala sýr 30%, 40%. Mléko vždy plnotučné. živočišné máslo,,

Re:

Obrázek uživatele Tomáš D

Smetana 12% nevadí.

Tom