Skip to main content

Milovice pomáhají rodinám s vícerčaty

Zastupitelstvo Milovice schválilo příspěvek dvojčatům a trojčatům
Ulehčit život rodinám s dvojčaty a trojčaty se rozhodlo zastupitelstvo města. V pondělí 14.5. 2007 schválilo materiální pomoc rodinám dětí od narození do 2 let, které mají trvalé bydliště v Milovicích. Návrh na rozšíření směrnice č. 3 předložila Komise pro rodinu, sociální věci a zdravotnictví. Rodiny s dětmi z vícečetných těhotenství nemají od státu mimo vyšší porodné žádné finanční výhody. Maminky vícečat dostávají stejný rodičovský příspěvek jako ostatní. Snížení životní úrovně je proto větší, než je běžné v rodinách s jedním novorozencem.

Pomoc bude poskytována formou poukázek na nákup potřeb pro děti - vždy jednou za čtvrt roku částkou 1000,-/ dítě. Dodatek směrnice začne platit od července 2007. V Milovicích se ročně rodí 2 dvojčata a v současné chvíli se příspěvek týká i rodiny s trojčaty. Na příspěvek má nárok každá rodina s vícečaty, která zde má trvalé bydliště. Nemusí dokládat žádné své příjmy.

Již nyní se můžete obrátit na paní místostarostku Dlouhou, miroslava.dlouha@mesto-milovice.cz, tel.325 577 203 linka 13.