Skip to main content

Boskovice 2008

Klub dvojčat a vícečat uspořádal v sobotu 14.6.2008 již IV. ročník celorepublikového Setkání dvojčat a vícerčat ve westernovém městečku Wildwest u Boskovic. Přes nepříznivou předpověď počasí se zde sešlo 70 párů dvojčat (včetně dvou rodin s trojčaty) nejrůznějšího věku a z nejrůznějších koutů republiky. Od prvního setkání v roce 2005, kdy se sešlo kolem třiceti párů dvojčat, každoročně přibývá kolem deseti dalších nových párů, které na setkání dorazí, což je znát na přibývajícím počtu kočárků ve westernovém městečku.

Po společném hromadném focení v pravé poledne pod šibenicí následovalo vyhlašování vítězů v tradičních kategoriích. Letos opět byla nejstaršími dvojčaty paní Libuše Matulková a Vlasta Kozlovská ,které za rok oslaví kulatou osmdesátku. Paní Kozlovská se slzami v očích za obě sestry pozdravila přítomné, popřála jim hlavně hodně zdraví a poděkovala organizátorům za možnost účastnit se tohoto setkání. Nejmladší dvojčata – Lucie a Radka Tesařovi , kterým bylo teprve 9 týdnů , jen o dva týdny porazila druhá nejmladší dvojčátka jedenáctitýdenní Karolínku a Ondřeje Švomovi. Obě rodiny dostaly pamětní diplom. O dvojčata, která přijela z největší dálky chvíli bojovaly rodiny z Děčína a Mostu, dokud nedorazila maminka s osmnáctiměsíčními dvojčátky Aničkou a Zuzankou Stolárikovými až z 1100 km vzdáleného německého Kalkaru, ležícího až na hranicích s Nizozemskem (maminka využila Setkání k návštěvě rodné Moravy), kteří bezkonkurenčně vyhráli i v rámci všech předchozích ročníků. Jako každoročně účastníci srazu – dvojčata a trojčata – měla vstup na všechna představení Wildwestu zdarma.

Za srdce jistě přítomné vzalo představení Koně - dary bohů, bránice polechtalo představení Vinnetou i indiánská pohádka o nejošklivějším indiánovi všech dob Vahurkovi. Poděkování patří personálu Wildwestu za vstřícný přístup i Vám všem, kteří jste vážili cestu a přijeli se za námi podívat. Těšíme se za rok na shledání!“